MHP’den çifte ziyaret – Kocatepe Gazetesi

MHP il ve merkez ilçe başkanlıklarının yönetim kurulu üyeleri tarafından CHP ve DP İl Başkanları ziyaret edildi. Ziyaretlerin ortak konusu terörde çözüm sürecinde izlenen politikalardan duyulan kaygılar oldu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan ile Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve beraberindekiler CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile DP İl Başkanı Gürcan Şensoy’u [&hellip]

MHP'den çifte ziyaret

MHP il ve merkez ilçe başkanlıklarının yönetim kurulu üyeleri tarafından CHP ve DP İl Başkanları ziyaret edildi. Ziyaretlerin ortak konusu terörde çözüm sürecinde izlenen politikalardan duyulan kaygılar oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan ile Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve beraberindekiler CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile DP İl Başkanı Gürcan Şensoy’u ziyaret ettiler.
İHTİYAÇ ORTAK HAREKET
Ziyaret turunu ilk olarak CHP İl Başkanlığı’ndan başlattıklarını ifade eden MHP İl Başkanı Aziz Aslan siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini söyledi. Ziyaretlerin sonunda belki diğer partilerle birlikte AK Parti yöneticilerinin ziyaret edilebileceğini kaydeden Aslan; “Türkiye’deki olaylar hepimizi derinden üzmektedir. Bebek katili Abdullah Öcalan kahraman, baş aktör ilan edilmiştir. Senaryo küresel güçler tarafından yazılmış, ellerine verilmiştir. Aktörlerince de oynanmaktadır. Bu millet önce fakirleşti sonra makarna, kömür dağıtılarak dikta anlayışı ile maalesef bütün olumsuz olaylar hazmettirilmeye çalışılmaktadır. Bizim son aylarda yapmaya çalıştığımız bütün basın açıklamalarımız doğrultusunda Afyon’da kendini bu milletin mensubu hisseden vatan evlatları ile birlikte bir bütün olarak haraket etme ihtiyacı hasıl olmuştur. Çünkü Atatürk’ün dediği gibi söz konusu olan vatandır gerisi teferruattır. Biz de bu doğrultuda siyasi bir parti mensubu olmanın ötesinde milletimizin birer ferdi olarak sorumluluk hissi içerisinde bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz.” dedi.
AKİLLERE TEPKİ VAR
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, MHP İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Görgöz, ana muhalefet partisi olarak tüm muhalefet partileriyle birlikte kötü gidişata dur demek için birlik ve beraberlik içinde hareket etme noktasında var olduklarını söyledi. Akil adamların Afyonkarahisar’a gelmeleri konusunda kendilerine sıkça sorular sorulduğunu kaydeden Görgöz şöyle konuştu: “Bizlere Afyon’a akil adamlar ne zaman geliyor diye soruluyor. Mutlaka bize de getirin diye müthiş bir beklenti var. Tabi bu beklenti bilindiği üzere akil adamların sevgisinden değil onlara olan tepkiden kaynaklanmıyor. He yerde çok tepkiler var. Cumhuriyetin kurulduğu toprakların farkı daha başka olacak diye düşünüyorum. Herhangi bir kışkırtma değil. Yola çıkan insanları dizayn etmek için görevlendirilen kumandalı adamların gerçek yüzlerinin görülmesi için buna ihtiyaç var.”
“AKP HIZLA ERİYOR”
Milli bayramlardan en son 23 Nisan’ın kutlandığını kaydeden CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bundan sonra 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının olduğunu bu milli bayramda her iki parti olarak birlikte çelenk sunabilecekleri önerisinde bulundu. Görgöz şunları söyledi: “Hep birlikte kutlayalım önerimiz var. Çelenklerimizi birlikte koyabiliriz. Bu yasakları tanımıyoruz. Ülkemizi var eden bu milli değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini vurguluyoruz. Biz bunu yapmaya devam edeceğiz. Milli manevi değerlerimize sahip çıkacağız. Bu ülke bizim. Doğusu ile batısı ile kuzeyi ile güneyi ile sahte oluşturulan yapıların üzerinden hep birlikte geleceğiz. Barış kardeşlik içerisinde yaşamayı uygulayacağız. AKP iktidarının bir an önce yerel seçimlerle birlikte gitmesi gerekiyor. Hepimiz kendi yolumuzda çalışıyoruz, alanlardayız. Her şeyin bir sonu vardır. Saman alevi gibi bir günde oluşturulup bir kaç günde iktidara getirilen bir partinin gidişi de hızlı olacaktır. AKP hızla eriyor. Bu kara günler geçecek. Bu ülkede yaşanan sıkıntıların farkında olan milyonlarca insan var. Atatürk’e ve geçmişine sahip çıkacak milyonlarca insan var. Yılmadan çalışacağız.”
HÜKÜMET BUNDAN VAZGEÇSİN
MHP heyeti dün son ziyaretlerini DP İl Başkanlığına yaptı. Heyet adına konuşan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, son aylarda ülkemizde gelişen olayların pek çok kişi gibi kendilerinide endişeye sürüklediğini kaydetti. Ayyıldızlı bayrak altında bugüne kadar yaşamış insanlar olarak ecdad kanlarıyla vatan yapılan kutsal toprakların bekçileri olduklarını söyleyen Aslan; “Son dönemlerde 2010 yılındaki açılım safsatasından başlamak üzere bu süreci kaygıyla izliyoruz. MHP olarak Afyon ilinde mecliste grubu bulunan veya bulunmayan tüm siyasi partilerin il başkanlıklarını ziyaret etme kararı aldık. Daha sonra sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ederek birlikte güçlü bir platform oluşturma düşüncesi ile ziyarette bulunuyoruz. Esasında vatan meselesi işin içinde olduktan sonra vatandaş olarak bilinçli insanların yapmış olması gereken şeyler yapmış oluyoruz. Akil adamlar adı konulan ne oldukları belli olmayan bir takım insan toplulukları olarak vatandaşları gelip ikna etsinler diyoruz. Acı reçeteyi millete bal diye yutturma mücadelesinden vazgeçmelerini istiyoruz. Hükümetin acilen bu hatasından geri dönüş yapmasının bu millet olarak çok hayırlı olacağını söylüyoruz. Bu ziyaretlerimiz devam edecek. Barışı hepimiz istiyoruz. Sloganımız barış olsun ama ülkemiz bölünmesin. Kim kandan beslenir, terör olsun ister. Ama bu vatan da kolay kazanılmadı.” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİNE KARŞIYIZ
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Şensoy, MHP il ve ilçe teşkilatlarının ziyaretinden memnun olduklarını ifade etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının üzerine TC gölgesi düştüğünü kaydeden Şensoy; “Bu kutlamaların üzerine bir İmra’lı sürecinin gölgesi düşmüştür. Her ne kadar hükümet barış süreci diye kıvırtsa da bu İmralı ile bir pazarlıktır. Büyüklerimizden bir dua öğrendik. Allah devlete ve millete zeval vermesin. Her sıkıştığımızda mutlaka bu duayı söyleriz. Burada dikkat edilmesi gereken iki kelimeden biri devlet diğeri millettir. Burada yaşayan ve vatandaşlık bağı ile devletine bağlı olan herkes Türk Milleti’dir. Biz atalarımızdan bunu öğrendik. Devletimizin kurucusu Atatürk de böyle söylemiştir. Fakat devletimizi yönetenler daima gündem değiştirerek milletin düşüncesini yok etme yönünde siyaset bilimciliğe soyunmuşlardır. Bunu dış ülkelerden destek alarak yapmışlardır. Türkiye’nin bölünmesine karşıyız. Afyon’daki siyasi partiler olarak sıkça biraraya gelerek bu tür söylemelere karşı duracağımızı duyurmak istiyoruz.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme