MHP'de önce sevinç sonra hüzün

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı'nda 30 Mart gecesi, önce sevinç sonra hüzün vardı. 2015 milletvekili seçimi hesaplarının da yapılmaya başlandığı geceyi MHP'liler itirazlar için Adliye'de bitirdi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı'nda seçim sonuçlar dakika dakika takip edildi. İlk sonuçların gelmesiyle bayram havası esen MHP İl Başkanlığı'nda, Cumhuriyet, Dumlupınar, Marulcu Mahalleleri'ndeki sonuçların ardından, partide zaman zaman [&hellip]

MHP’de önce sevinç; sonra hüzün

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nda 30 Mart gecesi, önce sevinç; sonra hüzün vardı. 2015 milletvekili seçimi hesaplarının da yapılmaya başlandığı geceyi MHP’liler itirazlar için Adliye’de bitirdi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nda seçim sonuçlar dakika dakika takip edildi. İlk sonuçların gelmesiyle bayram havası esen MHP İl Başkanlığı’nda, Cumhuriyet, Dumlupınar, Marulcu Mahalleleri’ndeki sonuçların ardından, partide zaman zaman alkış sesleri yükseldi. Bu dakikalarda, “Sandıklı ve Bolvadin’de AK Parti kazandı” haberi İl Başkanlığı’na ulaştı, ancak merkezde yüzde 7-8’lik bir fark göründüğü iddiasıyla bu haberin üzerinde durulmadı. Emirdağ ve İhsaniye’de MHP’nin kazanması ise, vatandaşların sevincini artırdı.
MECLİSLERDE ARTIŞ TAHMİNİ
Merkez’in Fatih Çetinkaya tarafından kazanılacağı, ilçelerde de “galibiyet” mesajlarının ulaşmasından sonra, MHP’de “İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’ndeki denge” gündeme geldi. Hesaplamalar, tahmin edildiği gibi çıksaydı; MHP’nin İl Genel Meclisi’nde 20, Belediye Meclisi’nde de en az 17 üyesi bulunacaktı. Tahminler, böyle bir durumun, 2015’teki Milletvekili Seçimleri’ni de doğrudan etkileyeceği, MHP’nin milletvekili sayısının artacağı yönünde geliştiriliyordu.
YUKARI
MAHALLELERLE ORAN DEĞİŞTİ
Yukarı mahallelerdeki sandıkların açılmasının ardından ise MHP’de yüz hatları gerildi. Çavuşbaş ve çevresindeki sandıklardan AK Parti sonuçlarının çıkmaya başlaması ile sandıkların henüz tamamının açılmadığı, aradaki farkın düşük olduğu yönünde teselliler arandı. Bu aşamada, MHP’liler, yakınlarından “Bazı okullarda MHP’liler yok. Neredesiniz” diye yakınan telefonlar almaya başladı. MHP İl Başkanlığı, binada bulunan gençleri “ihtiyaç” duyulan mahallelere gönderdi.
İTİRAZLAR İÇİN ADALET
SARAYI’NA
Seçim sonuçlarının aşağı-yukarı belli olmasıyla birlikte “AK Parti ile aradaki fark” ve “geçersiz oy” sayısı hesaplanmaya başladı. Buna göre geçersiz oy sayısı, MHP ile AK Parti arasındaki fark kadardı. “Geçersiz oy” iddiasına, “Adliye’ye kimseyi almıyorlarmış” söylentisi eklenince, MHP’li üst düzey yönetici kadro Adalet Sarayı’na gitti. Burada, daha önceden toplanan gençler, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin 03 UV 452 plakalı aracı ile oy pusulası taşınıyor” dediler.
LOGOLU RESMİ ARAÇ İDDİASI
Adliye Sarayı’na MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör alındı. MHP’li heyet Adliye Sarayı’na girdikten sonra, Afyonkarahisar Belediyesi logosunu taşıyan 03 UC 287 plakalı, araçla oy pusulası getirildi. Oy pusulalarının adliyeye taşınması kameralara yansıdı.
GÜVENLİK
KAMERALARINDA KAYIT YOK
MHP’lilerin İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Elvan Kaplan’a itirazda bulunması üzerine basın menbunun kamerasındaki görüntülerin kopyası, tutanak karşılığında Bilgi İşlem Birimi’ne teslim edildi. Adliye Sarayı’nın güvenlik kamerası da incelendi, ancak birkaç gün önce, yetkililerin güvenlik kameralarını cep telefonuyla izlemek istediği, bu nedenle güvenlik kameralarının yazılımlarının yeniden yüklendiği, birkaç gündür de hafızaya kayıt alınamadığı iddia edildi.
“MÜHÜR BURADA VURULDU” TARTIŞMASI
Öte yandan, bazı sandık kurulu başkanlarının seçim torbalarını sandık kurullarında değil adliyede mühürlediği de iddia edildi. MHP yöneticileri bir seçim kurulu başkanının adliye içinde mühür yaptığını öne sürerek, durumu İl Seçim Kurulu Başkanı Elvan Kaplan’a gösterdi. MHP il yönetimi sandık ve seçim hakkında itirazda bulunurken, adliyede mühürleme işlemiyle ilgili tutarak tutuldu. MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme