• Haberler
  • Siyaset
  • 'MHP'de olmayan ülkücü değildir' – Kocatepe Gazetesi

'MHP'de olmayan ülkücü değildir' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığında Perşembe günü düzenlenen mutat basın toplantısı dün partide gerçekleştirildi. Toplantıda MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Başkanı Mehmet Karagöz ve İl Sekreteri Beytullah Postalcı hazır bulundu.'VATANDAŞ PROFESÖRFELSEFECİ GİBİ'Toplantının açılışını MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz yaptı. TBMM'nin tatile girmesiyle Milletvekili Mehmet Parsak ile uzun zamandır planladıkları saha çalışmalarını sürdürdüklerini [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığında Perşembe günü düzenlenen mutat basın toplantısı dün partide gerçekleştirildi. Toplantıda; MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Başkanı Mehmet Karagöz ve İl Sekreteri Beytullah Postalcı hazır bulundu.
“VATANDAŞ PROFESÖR
FELSEFECİ GİBİ”
Toplantının açılışını MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz yaptı. TBMM’nin tatile girmesiyle Milletvekili Mehmet Parsak ile uzun zamandır planladıkları saha çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Karagöz, “Yaklaşık 14 gündür ilçelerimizi geziyoruz. İlçe ziyaretlerinde çok olumlu karşılık görüyoruz. Köylerde ki vatandaşlar bizleri öyle laflarla karşılıyorlar ki; anca bir profesörün ağzından duyabileceğiniz, bir edebiyatçının ağzından duyabileceğiniz veya çok iyi bir felsefecinin ağzından duyabileceğiniz bir iki cümle ile durumu özetleyen laflarla bizi karşılıyorlar. Sahada MHP’ye ve Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye karşı büyük bir sempatinin ve sevginin olduğunu görüyoruz. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.
“KARA DEDİĞİMİZE
AK DEMEDİK”
“Biz hiçbir zaman oturan adam olmadık” diyerek sürekli sahalarda gezdiklerini vurgulayan Mehmet Karagöz, gezmeye de devam edeceklerini kaydetti. Bu durumun başka partilere vesile olacağını dile getiren Karagöz, “Vatandaşın taleplerini onlarda yerinde görsünler. Bundan sonra ki siyasetlerini memlekete olan hizmetlerini vatandaşların talebine göre yerine getirsinler. Bunu yaparlarsa memnun oluruz. MHP olarak biz hiçbir zaman iktidarda iken ak dediğimize muhalefette iken kara demedik. Veya kara dediğimize ak demedik. Bizim özümüz sözümüz birdir. Biz devletin yanındayız. Devleti yöneten hükümet iyi şeyler yaparsa bizde bundan memnun oluruz. Dolayısıyla bu da insanımıza ve milletimize iyi hizmetlere vesile olur. İyi yaptığımızın karşılığını da vatandaşı ziyarette edilen laflardan, bizi karşılama ve uğurlamalarından görüyoruz” diye konuştu.
“İPİ SAPI KENDİSİNE
BIRAKIYORUM”
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’la ilgili olayı çok uzatmadan açıklığa kavuşturmak istediğini belirten Karagöz, “Yaklaşık bir ay önce Dinar Belediye Başkanımız Saffet Acar’ın hakkında işlem yaparak Disiplin Kuruluna sevk ettik. Disiplin Kurulumuzda gerekli çalışmaları yaptıktan sonra Saffet Acar’ın ihracını verdik. İhraç edildiği günün ertesinde ‘istifa ediyorum’ gibi laflarla bir basın toplantısı yaptılar. Disiplin Kurulundan kendisine savunma yazısı gönderildiğinde bu yazıyı basınla paylaştık. Yazı eline geçince ‘Hadi beni atamadınız ben istifa ediyorum’ gibi lafların geleceğini ön gördük. Disiplin Kurulunca alınan ihraç kararının il yönetimi olarak sonuna kadar arkasındayız. İstifasını açıklarken ettiği laflar sonucu ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük. ‘İpe sapa gelmez sebeplerle beni ihraç ediyorlar’ diyor. İp, sap kime aittir onu ben kendisine aynen iade ediyorum” şeklinde konuştu.
“HERKES YERİNİ
HADDİNİ BİLECEK”
Kişinin iyi ya da kötü insan olabileceğini, az ya da çok hizmet yapabileceğini takdirin vatandaşa ait olduğunu söyleyen Karagöz, “Bunu seçim zamanında vatandaş karşılığını oy olarak size verir. Biz kimsenin iyiliğini, kötülüğünü hizmetlerini yargılayarak bu ihraç işlemini başlatmadık. Siz bir siyasi partide siyaset yapıyorsunuz. O partinin genel başkanı var iken başka bir insanı ‘Genel Başkanım’ diye karşılayamazsınız. Siyasette böyle laflara yer yok. Herkes haddini ve yerini bilecek. Genel Başkanına biat edecek. Onunla beraber çalışacak. Beğenmeyen için siyasette istifa müessesi de var. Yakında parti kuracaklar. Belki de o partiye geçen ilk Belediye Başkanı olacak” ifadelerini kullandı.
“MHP’DE SİYASET MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞINA
BENZEMEZ”
Saffet Acar’ın 56 kişi ile istifa ettiğini belirten Karagöz şöyle konuştu: “Bize ulaşan 39 istifa var. İki tanesi partimizin üyesi bile değil. Bu iki isim maalesef Belediye Meclis Üyesi. Yaklaşık 3,5 yıldır Belediye Meclis Üyesisiniz ama partiye hala üye olmamışsınız. Üye olmadığınız partiden istifa ediyorsunuz. İstifalara bakıldığında eski İl Başkanı iş ortakları, Belediye Meclis üyeleri var. Teşkilatımız Dinar’da dimdik ayaktadır. Hiç kimse MHP’yi küçük göremez. MHP’de siyaset yapmak bir okulda mütevelli heyeti başkanlığı yapmaya benzemez. Herkes yapacağı hareketlere ve ağzından çıkacaklara dikkat etmelidir.”
İLÇE ZİYARETLERİ TAMAMLANDI
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, milletvekili seçildiğinden bu tarafa iki yaz döneminden geçen yaz 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle TBMM genel kurullarına hiç ara verilmediğini belirtti. Bu nedenle gönülden geçmesine rağmen fasılasız bir ay boyunca tüm ilçelerle çalışma fırsatı bulamadıklarını söyleyen Parsak şunları söyledi: “Bu süreçte sadece düğünler, cenazeler belli programlar dışında geçen yaz kesintisiz olarak ziyaretlerde bulunamamıştım. Bu sene ilk defa genel kurulun ara vermesi dolayısıyla teşkilatımızla ziyaret planlaması yaparak ziyaretlerimizi sürdürme imkânına kavuştuk. İlçe ziyaretlerimizin önemli bir kısmını tamamlamış vaziyetteyiz. Teşkilatımızın planlaması ile vatandaşımızla doğrudan kucaklaşıyoruz. Her ilçede, köyde ve belde de büyük teveccüh duruyoruz.”
20 YILLIK
SÜREÇ ORTADA
Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği tespitinde bulunmanın zorunlu olduğuna temas eden Parsak, “15 Temmuz tarihimizin en büyük ihanetlerinden bir tanesidir. Ama gerek 15 Temmuz’a giden süreçte gerekse ondan sonra yaşanan gelişmeler itibariyle hem ülkemiz sınırlarında hem de komşularımız başta olmak üzere özellikle Suriye, Irak başta olmak üzere yaşanan, yaşanabilecek olan gelişmeler göz önüne alındığında Türk Milleti ve Türk Devleti üzerine oynanmakta olan hesapların ne yazık ki devam ettiğini görüyoruz. Burnumuzun dibinde Irak’ta önümüzde ki ay içerisinde bir referandum yapmak suretiyle bir bağımsızlık ilanının hazırlıklarının yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. 20 yıllık süreçte önce Irak’ın parçalanıp kuzeyinde böyle bir tablo oluşturulduğunu, federatif yapının bugün bağımsızlık ilanı noktasına geldiğini tespit etmek lazım. Ortak hedef Türkiye Cumhuriyeti Devletini çevrelemektir” ifadelerine yer verdi.
“ÜLKÜCÜ ANCAK MHP’DE OLUR”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli söylemlerinin sürekli haklı çıktığına değinen Milletvekili Mehmet Parsak, bunun çoğu zaman daha sonra anlaşıldığını dile getirdi. MHP’nin tarihi ve kritik önemde rol sahibi olduğunu belirten Parsak, “MHP Türk Milletinin, Türk devletinin son kalesidir. En önemli teminatıdır. Bu çerçevede ülkücülerin, Türk Milliyetçilerine sahip çıkıp, koruyup, güçlendirmekten başka hiçbir hesabı yoktur. Partimizin ve davamızın kurucusu rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, ‘Ülkücü ancak MHP’de’ olur demiştir. MHP’de olmayan ülkücü değildir. Bunu söyleyen davayı ben kurdum diyen ve gerçekten de öyle olan partimizin ve davamızın kurucusu cennet mekân Başbuğumuz’dur. Bugün çeşitli hesaplarda bulunanlar esasen bu gerçeği göz önünde bulundurmalıdır. İnsanlar siyasi parti tercihinde bulunabilirler. Tarihte bunun örnekleri de var. Ama ülkücü olmayı muhafaza etmek isteyen MHP’yi terk edemez. MHP’yi terk eden ülkücülükten de vazgeçmiş demektir” dedi.
“DİSİPLİN KURULUNUN
ARKASINDAYIZ”
MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatını başlattığı disiplin soruşturması neticesinde Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın savunmasının alındığını söyleyen Parsak, “İddia nettir. Bir partide siyaset yaparken Sayın Genel Başkanımız görevinde, henüz ölmemişken, henüz meşru bir kongre süreci yokken bu kim olursa olsun bir başka insanın ‘Sayın Genel Başkanım hoş geldiniz’ pankartıyla karşılamak, yapılan korsan toplantıda sözle dile getirmek MHP’de veya başka bir siyasi partide kabul edilemez. MHP büyük bir partidir, kucaklayıcıdır. Gelişen süreçte gelişmeleri dikkatle, titizlikle takip etmiştir. Hataya düşüpte süreçte nedamet gösteren başka seçilmişlerimize geniş gönüllülük göstererek, süreçte nedamet göstermeyenlere karşı da böyle bir neticeye varmıştır. Afyonkarahisar İl Teşkilatımızın başlattığı soruşturma ve İl Disiplin Kurulunca alınan kararın haklı, doğru olduğunu düşünüyoruz. İl Disiplin Kurulunun sonuna kadar arkasındayız. İstifa ihraç kararı sonrası hukuken geçerli olmasa da O esnada söyleyen sözlerde kötü söz sahibine aittir. Hepimizin toplamı üç hilalden daha büyük değildir” diye konuştu.  
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 “Başka partilerden MHP’ye katılacaklar var”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, yakın zamanda farklı partilerden istifa ederek MHP’ye katılacak isimlerin olacağını iddia etti.
MHP Milletvekili Mehmet Parsak, daha önce istifa etmelerine rağmen MHP’ye geri dönecek kişilerin yanı sıra başka partilerden istifa ederek MHP’ye katılacak isimlerin olacağını söyledi. Parsak, “Önümüzde ki günlerde bu gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz. Zaman, mekân ve kişi şimdilik paylaşmıyoruz. Aşama, aşama gün gün hepsini aktaracağız. Hain hesaplar içinde olanlara bu gelişmeler mutlaka sürpriz olacak.

Bakmadan Geçme