• Haberler
  • Genel
  • MHP, Türkmenler için yardım kampanyası başlattı

MHP, Türkmenler için yardım kampanyası başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Irak'taki Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Irak'ta zor günler geçiren Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti. Aslan, 'Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Türkmen kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlatılmıştır.Yardımın yapılacağı Banka ve Hesap No:Ziraat Bankası Ankara Heykel Şubesi Hesap [&hellip]

MHP, Türkmenler için yardım kampanyası başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Irak’taki Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Irak’ta zor günler geçiren Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti. Aslan, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Türkmen kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlatılmıştır.
Yardımın yapılacağı; Banka ve Hesap No:Ziraat Bankası Ankara Heykel Şubesi; Hesap No su : TR 8800 0100 1233 4518 1730 5008’dir” dedi.
TÜRKMENELİ’NDE KIŞKIRTMA VAR
Irak’ta Türkmenlere yönelik saldırıların olduğunu hatırlatan Aziz Aslan, “Türk Milleti’nin üzerinde, musibet bulutları öbek öbek birikerek toplanmış, huzur güneşimizi, umut ışığımızı,ufuk çizgimizi kapatmıştır.İndirilen bayrağımızın sızısı hepimizi infiale sürüklemişken,şimdi de Türkmen eli işgal ve esaretle boğuşmaktadır. Teröristler Musul’daki diplomatik misyonumuza girerek 49 kişiyi rehin almış ve açıkça Türkiye’ye meydan okumuşlardır. Bu iç yaralayıcı gelişmeleri dikkat ve titizlikle takip ediyoruz. Gerekli çalışmaların bir an önce yapılması ve IŞİD’in Türkmeneli’ndeki provokasyonlarını ve Musul Başkonsolosluğumuza yönelik hain eylemi şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.
TÜRKİYE, BATAKLIĞI KURUTMALI
Aslan, şöyle devam etti:
“Öncelikle IŞİD’in elindeki vatandaşlarımızın tamamı mutlaka kurtarılmalı, ülkemize intikalleri temin edilmeli, kaygılı bekleyişler sonlandırılmalıdır. Maalesef ki canımız, ciğerimiz, gözbebeğimiz Türkmen kardeşlerimiz terör örgütü IŞİD’in baskı, zulmü ve saldırısı altındadır. Türkmenler varlık ve hayat mücadelesi vermekte, işgalci IŞİD teröristlerine imkanlar nispetinde dayanmakta ve karşı durmaktadır. Yanıbaşımızda soydaşlarımızın muhatap kaldığı gaddarlığa karşı Hükümet illegal örgütlerden yardım beklemekte olup, şu zamana kadar hiçbir sonuç alınamamıştır. Uluslararası toplum bir türlü harekete geçirilememiş, diplomatik temasları yetersiz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türkmen kardeşlerimize yardım ederek kol kanat germelidir. IŞİD’ in ürediği bataklığı kurutmak yok etmek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti her türlü imkanı kullanmalıdır. Ancak; her konuda her şeyi söyleyen hükümet temsilcilerinden bu konuda hiç ses çıkmamaktadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme