MHP seçim stratejisini Dinar’da belirledi

Tüm parti teşkilatlarının bir araya geldiği MHP İstişare Toplantısı Dinar’da yapıldı. Milletvekili Genel Seçimleri öncesi durum analizi yapılan toplantıda izlenecek yol ve yöntemler masaya yatırıldı “Dinar Belediyesi başarılı”Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) istişare toplantısı Dinar ilçesinde IYAŞ AVM’de yapıldı. Toplantı açılış konuşmasını Dinar MHP İlçe Başkanı İGM Üyesi İbrahim Acar yaptı. Tüm konuklara katılımları için teşekkür [&hellip]

MHP seçim stratejisini Dinar'da belirledi

Tüm parti teşkilatlarının bir araya geldiği MHP İstişare Toplantısı Dinar’da yapıldı. Milletvekili Genel Seçimleri öncesi durum analizi yapılan toplantıda izlenecek yol ve yöntemler masaya yatırıldı

“Dinar Belediyesi başarılı”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) istişare toplantısı Dinar ilçesinde IYAŞ AVM’de yapıldı. Toplantı açılış konuşmasını Dinar MHP İlçe Başkanı İGM Üyesi İbrahim Acar yaptı. Tüm konuklara katılımları için teşekkür eden Acar, divandaki yerini tek kadın Belediye Başkanı olan Nazmiye Kılçık’a bıraktığını belirtti. Kadınların baş tacı olduğunu vurgulayan İbrahim Acar, seçim döneminde kadınları, anaları harekete geçirebilmeleri halinde başarılı olacaklarını kaydetti. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar yaptığı konuşmada, parti teşkilatlarından çok sayıda kişiyi bir araya getirmenin onur verici olduğunu söyledi. Saffet Acar, yoğun bir gündemle, Milletvekili Genel Seçimlerine hazırlık sürecini değerlendireceklerini ifade etti. Tüm MHP teşkilatı üyelerinin fikir ve tavsiyelerinin dinleneceğini belirten Saffet Acar, Dinar Belediye yönetimi olarak iyi durumda olduklarını söyledi. 29 Mart 2009 tarihinde göreve geldiklerini hatırlatan Acar, çok başarılı oldukları inancını dile getirdi. Başarının ekip çalışması ürünü olduğunu belirten Acar; “Biz Dinar’da iyi bir ekibiz. Örnek bir ekibiz. Birlik ve beraberlik içerisinde istişare yapıyoruz. Benim arkam çok kuvvetli. Ne denir ‘Ah arkam vah arkam.’ Ben teşkilat başkanıma sonsuz teşekkür ediyorum. Tabiki ilimiz çok önemli. İlin bize bakışı çok önemli. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Sıkıldığımız zaman değerli vekilimiz bizlerin imdadına yetişiyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Birlikte rahmet ayrılıkta gazap vardır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” dedi.
Genel seçim mühim
MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılması planlanan genel seçimler için parti hazırlıklarını gözden geçirmek, eksiklerin tamamlanıp, yeni önerilere açık halde parti çalışmalarını yeniden düzenleme amacından söz etti. Bolvadin, Sandıklı, Emirdağ’ın beldesi Aşağıpiribeyli de toplantılar düzenlediklerini hatırlatan Ertürk; “Toplantımız çok büyük önem taşımaktadır. Çünkü 12 Haziran’da yapılması muhtemel seçim Milli Mücadele kadar büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü bu seçim Türkiye’nin mukadderatını yakından etkileyecek bir seçimdir. Ülke sevdası herkesten fazla olan Türk Milliyetçileri bu seçimin ehemmiyetini herkesten daha fazla idrak etmek zorundadırlar. Şimdiye kadar AKP’nin yapmış olduğu 9 yıllık uygulamaların sonucunda gerek devletimizin yapısı gerek toplumun düşüncesi gerek toplumu meydana getiren bütün sosyal birimlerin ekonomik uygulamalardaki yanlışlıklar sonucunda fakru zaruret içerisine düşürülmüş olması. Gençlerimizin işsizlik sarmalı içerisinde bunalımlara düşmüş olması. Öbür taraftan Türkiye’nin güvenliği ile üniter yapısına yönelik olarak hükümetin yapmayı düşündüğü, terör örgütü ile müzakere sürecini başlatmış olması biz Türk Milliyetçileri’nin ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı bigane kalmayacağımızı gösterecek bir seçimdir.” diye konuştu.
Demokratik özerklik gündemde
Hükümetin terör örgütü ile mücadele yöntemini terk ederek müzakereye başladıklarını söyleyen MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, bu sürecin “Kürt Açılımı” adıyla ortaya konulup sonrasında çeşitli isimler altında değişiklikle “Demokratik Açılım” olarak takdim edildiğini kaydeti. Başlayan açılım süreci ile “Cin şişeden çıkmıştır.” diyen Ertürk; “Terör örgütü taleplerini açıkça hükümete iletir hale gelmiştir. Bu işin sadece güvenlik tarafını ilgilendirmiyor. Terör örgütü siyasal zemine çekilerek ülke-mizi demokratik özerk bölge istemleriyle Sayın Başbakan’ın da arzu etmiş olduğu Başkanlık Sistemi ile örtüşür bir proje olarak Türk Milletine takdim edilmek istenmektedir. Başbakan açıkça ifade etmektedir, ‘Türkiye Başkanlık sistemine geçmelidir.’ Başkanlık sistemine geçildiği takdirde devletimizin üniter yapısı özerk yönetim bölgelerine dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu sağlandığı takdirde Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in söylediği gibi Türk Bayrağı’nın yanında ikinci bir bayrak, diğer bölgelerin temsili içinde başka bayrakların konulması söz konusu olacaktır. Bu gerçekleştiğinde K. Irak’taki Kürt yönetiminin benzeri Türkiye’nin güneydoğusunda gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu noktalara nasıl geliyoruz? AKP’nin uygulamış olduğu politikalarla insanlarımız fakirleştirilerek terbiye edilmeye çalışılıyor.” şeklinde konuştu.
GSMH tabana yayılmıyor
MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, 1980 yıllarında dönemin iktidar partisi Anavatan yönetiminde “orta direk” kavramının sıkça dillendirildiğini belirtti. Toplumda refah seviyesi yüksek kesimle, orta direk ve fakirlerin olduğundan söz eden A. Zeki Ertürk, günümüzde yine bu durumun bulunduğunu ifade etti. Orta direğin günümüzde fakru zaruret içerisine itildiğinden yakınan Ertürk; “Fakirler Fak Fuk Fon tarafından yapılan yardımlarla terbiye edilmeye çalışılıyor. Günümüzde üreten insana destek olmak yerine üretimden uzaklaştırılarak Sosyal Yardımlaşma Fonu marifetiyle yapılan yardımlarla hayatını idame ettiren insanlar haline dönüştürüldük. İşsizlik yüzde 14’ler seviyesinde bu çok yüksek bir rakam. Ülke nüfusunun gençliğiyle övünüyoruz. Ama bu gençlerin geleceğini hazırlayamazsak bize dezavantaj üretmeye başlar. İstihdam maalesef tamamen durmuş durumdadır. Devletin üretim yapan tesisleri yok pahasına özelleştiriliyor ve kendi yandaşlarına peşkeş çekiliyor. Çay ilçesinde ki kağıt fabrikası SEKA 3 milyon 100 bin dolara özelleştirildi. Ama buna çok yakın bir para Akdamar Adası’ndaki Kilise restorasyonuna harcandı. İki milyon 8 yüz bin dolar. Yani SEKA’yı bir tarafa götürüp yamadılar. Onun ötesinde hükümetin ekonomik uygulamalarında maalesef adalet söz konusu değil. GSMH’nın yüzde 80’ni yüzde 15’lik bir dilim kullanıyor. Yüzde 20’de yüzde 85’lik bir dilim. Fert başına düşen GSMH 11 bin dolar civarında ama gerçekte bu tabana yayılamamıştır. Beş kişilik bir aile için bu rakam 55 bin dolar demektir. Her ailenin senelik gelirinin 55 bin dolar olması gerekir. Bunu yüzde yüz eşitlik olarak sağlamak mümkün değil. Yarıya yarıya düşünürsek yaklaşık 27 bin dolar eder ki bu rakamlarda hepimizi rahatça yaşatır.” ifadelerini kullandı.
“MHP felsefesi göz ardı edilmez”
AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında Afyonkarahisar’da ki seçim konuşmasında dönemin hükümetinin asgari ücret zammını eleştirdiini söyleyen Ertürk, Başbakan’ın o dönemde yapılan zamla işçinin günlük bir simit ve çay alabileceğini sözlerine atıfta bulundu. Bu sözü kendisinin unutmadığını belirten İl Başkanı A. Zeki Ertürk şöyle konuştu: “O günden bugüne kendisinin asgari ücrete yapmış olduğu zamlarla simiti alıyorsa çayı alamıyor, çayı alıyorsa simiti alamıyor. Başbakan toplumun tüm kesimlerinin refah seviyesinin yükselteceği vaadinde de bulunmuştu. Seçildiğinde üç yıl süre istemişti. Aradan 9 yıl geçti insanlarımız ellerini vicdanlarına koyarak düşünmeliler. Acaba 9 yıl önceki durumum daha mı iyiydi şimdi onu muhafaza edebiliyor muyum? Böyle bir ortamda ülke seçime götürülecek. Maalesef gündem çok kısa sürede değiştiriliyor. Toplumun hafızası örtülmekte. Sayın Başbakan Başkanılk sistemini halkın tartışmasını istiyor. Bu insanların bilmek istedikleri başkaca şeylerde var. Sen bu insanları nasıl fakru zaruret içerisine düşürdün, yandaşlarında birden dolar milyarderi olabildi. Biz bunları öğrenmek istiyoruz. Fakat Başbakan maalesef toplumun düşüncelerini çok mahir bir şekilde başka yönlere kanalize edebilmektedir. Bu şartlarda gideceğimiz seçimde MHP’nin parlamento da yer almaması için hem dış güçler hem de içerdekiler tarafından bir proje yürütülmektedir. Başkanlık sistemini talep etme manası da bir şekilde oraya gelmektedir. Ancak Türk Milleti MHP’nin felsefesini hiçbir zaman göz ardı etmeyecektir. Ülkücülerin düşüncelerini hiçbir zaman göz ardı etmeyecektir. Mutlaka MHP parlamento da güçlü bir şekilde yerini alacaktır. Bu bizim için yeterli değildir. Tek başımıza iktidar hedefine ulaşmak için teşkilatlarımızın en küçük kademelerine kadar üstün gayretle bu seçime hazırlanıp başarıyı yakalamak zorundayız.”
“Başbakan şov yapıyor”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, yabancı güçlerin etkisi ile ABD’nin eski Başkanı George Bush’un girmek isteyip o dönemde giremediği Irak’a girme taahhüdü verdiklerini sonradan anladıkları kişilerin iktidara getirildiğini söyledi. Akcan, tavizler karşısında devam ederek alınan bir taviz gereği Başbakan Erdoğan’ın BOP’un eş Başkanı olduğunu belirtti. Batıdan başlanıp BOP’un parçası olan Tunus’ta hadiselerin başladığını vurgulayan Milletvekili Akcan; “Şimdi Müslamanlar diğer Müslümanlar’ın şu veya bu adla kanını döküyor. Kanlar dökülürken İslam Dünyası’nın yaraları dinsin diye çırpınıyorum diyen Sayın Başbakan şov yapıyor. Öyle anlar geliyor ki kolayca halledilebilecek başka türlü sorunlar Başbakan’ın müdahelesi ile çıkmaza sokuluyor. Zaman zaman ülkeler arası anlaşmazlıkların çözümünde devreye giriyor. En son İsrail-Suriye görüşmelerinde olduğu gibi. R. Tayyip Erdoğan ve etrafındakiler için sorunun çözümü belki 88. planda ama onlar için peşinde olunan şey sorunu çözmek değil uluslararası bir başarı elde ederek ‘Dünya lideri bak.’ dedirtmek. ‘Muhalefet niye bütün dünyanın benimsediği bu adamı siz eleştiriyorsunuz? O herşeyi doğru yapmasa dünya bunu lider sayar mı? Demek ki Başkanlık sistemi de doğru bir sistem. Ne olduğunu tam bilmi-yoruzu ama. Bütün dünyanın kabul ettiği bir liderin ağzından çıktı ya mutlaka doğrudur.’ dedirterek iktidarlarını, saltanatlarını sürdürmek. ” dedi.
“Bir Mübarek Türkiye’de
doğmaya çalışıyor”
“İşte Sayın Genel Başkanımızın söyleyip 4 gün önce de Başbakan’ın ‘Aynaya bak.’ dediği hadise de Mübarek’in birisi geliyor öbürüsü geliyor. O mantıkla. Birisi Mısır da battı birisi Türkiye’de doğmaya çalışıyor.”diyen Milletvekili Abdülkadir Akcan şöyle konuştu: “Ulaşmak istedikleri Başkanlık sistemiyle Türkiye’nin en iyi idare modelinin bu olduğuyla değil. Ulaşmak istedikleri kendi saltanatlarını sürdürme yolu. Bunun böyle olmayıp 30 sene sonra Mısır’da çökeceği, 42 yıl sonra Libya’da Kaddafi’nin çadırın başına çökertildiği gibi çökertileceğini hiç düşünmek istemiyorlar. Azraille kontratları var bir asır falan yaşayacaklarını sanıyorlar. Türkiye model ülke, ılımlı İslam vs diyerek sırtını bu bölgede emeli olan kendi hükümranlık alanında yaşayan insanların refahı için çalışan iktidarlarına burada payanda arayanların payandası olmaktan geri kalmadıklarını Başkanlık sistemiyel başka şeylerle, BOP veya kardeşlik projesi giib terör örgütü açılımıyla halledip kendi varlıklarını sürdürmeyi düşünüyorlar.”
MHP Dinar istişare toplantısına; MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, MHP MKYK Üyesi Aziz AslanMHP eski Milletvekili Müjdat Kayayerli, , İl Başkanı A. Zeki Ertürk, Merkez İlçe Başkanı İsmail Camgöz, İGM Üyeleri, Belediye Başkanları, Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri ve çok sayıda partili katıldılar. Toplantının bir bölümü basına kapalı olarak devam etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme