• Haberler
  • Genel
  • MHP Milletvekili Yılmaz: 'Akarçay'a verilen parayla 15 bin aileye iş sağlanırdı'

MHP Milletvekili Yılmaz: 'Akarçay'a verilen parayla 15 bin aileye iş sağlanırdı'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, hükümetin Afyonkarahisar'daki politikasını eleştirdi. Yılmaz, Akarçay'a aktarılan parayla 10 fabrika kurulacağını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde Afyonkarahisar'ın yaşadığı sorunları dile getirdi. Tarımdan, verilen göçe birçok sorunu anlatan Yılmaz, Devlet Su İşleri ve Afyonkarahisar Belediyesi'nin ortak yatırımı olan Akarçay projesini eleştirdi. [&hellip]

MHP Milletvekili Yılmaz: “Akarçay’a verilen parayla 15 bin aileye iş sağlanırdı”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, hükümetin Afyonkarahisar’daki politikasını eleştirdi. Yılmaz, Akarçay’a aktarılan parayla 10 fabrika kurulacağını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde Afyonkarahisar’ın yaşadığı sorunları dile getirdi. Tarımdan, verilen göçe birçok sorunu anlatan Yılmaz, Devlet Su İşleri ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin ortak yatırımı olan Akarçay projesini eleştirdi. Yılmaz, şöyle konuştu:
“Kamu kaynakları hoyratça israf edilmektedir. Aktif halde iken 800 çalışanı, tedarikçi ve taşıyıcıları ile yaklaşık 1500-200 aileye iş ve aş veren Çay SEKA Fabrikası 3 Milyon 400 bin Dolara yandaş bir şirkete özelleştirme adıyla peşkeş çekilmiştir. Şehrin kenarından geçen derenin ıslahı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve belediye bütçesinden toplam takriben 47 milyon lira harcama yapılmıştır. Yani yaklaşık tam 10 tane SEKA fabrikası diğer bir tabirle 1500×10=15.000 aileye iş ve aş verebilecek kaynak Çapak Çayırı’na gömülmüştür.”
7 MİLLETVEKİLİ 5’E DÜŞTÜ
Afyonkarahisar’ın göç verdiğini, kente bağlı 49 beldenin kapandığını, 114 köyün nüfusunun 100’ün altına indiğini hatırlatan Yılmaz, “1999, 2002, 2007 seçimlerinde 7 olan milletvekili sayımız 2011 yılında 5’e düşmüştür. Doğdukları yerde karnı doymayan insanlarımız ciddi bir şekilde göç etmeye devam etmektedirler. Nüfusu 100’ün altında 114 köy mevcuttur. Nüfusu 2000’in altına düştüğü için kapatılan belediye sayısı 49’dur. Afyon Ege Bölgesi’nin en geri kalmış ili. Ekonomik-sosyal-kültürel ve çevre faktörlerini baz alındığı bir araştırmada yaşanılabilir iller arasında Afyon 58’inci sırada yer almaktadır. Bu araştırmada Ankara birinci, Eskişehir ikinci, Isparta ise üçüncü sırada yer alıyor. Afyon bu üç ilden ulaşım noktasından üstünlükleri olmasına karşın, iklim ve kültürel olarak çok farklı değil. Bu üç ilden farkı sadece geri kalmışlıktır” dedi.
ETİN MERKEZİNDE İTHAL ET
Tarımdaki durumun da umut vermediğini söyleyen Yılmaz, “Girdi maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle her geçen gün insanlarımız üretmekten vazgeçmekte, üreten insanlarımız da ürettiklerini değerinde satamadıklarından ürettiğine bin pişman olmaktadırlar. Maalesef tüm Türkiye’de bitirilen tarım, Afyon’da da kendini hissettirmektedir. Son 8-10 yıla kadar İstanbul’un kırmızı et ihtiyacının yüzde 18’ini karşılayabilen Afyon’da şu anda ithal et kol gezmektedir.Çiftçi perişandır, kredi, faiz, borç, haciz, tefeci, kıskacında inim inim inlemektedir” diye konuştu.
EĞİTİM VE SAĞLIKTAKİ SORUNLAR
Afyonkarahisar’daki eğitim ve sağlıkla ilgili olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
“2200 öğretmen açığı, 1270 derslik açığı var. Eğitimde ise yürekler acısı bir durum vardır. 8500 norm kadronun 2200 tanesi boştur. Ve Milli Eğitim İl Müdürü’nün açıklamalarına göre 1270 adet derslik açığı söz konusudur. Sağlıkta ise ilçelerden öte merkez ilçede bile doktor açığı had safhadadır. Afyon’da hastalar devlet hastanesinde MR çektiremiyor. Merkezdeki devlet hastanesi bin bir tantana ve reklamla açılmasına rağmen hala fiziksel ve altyapı sorunlarının yanında yıllardır var olan MR hizmeti verilememektedir. MR cihazı yoktur ve hastalar üniversite hastanesine sevk ediliyor verilen çekim sıraları 3-4 ayı bulmaktadır. Bu nasıl bir sağlıkta dönüşümdür, anlamak mümkün değil.”
BİNALAR ATIL VAZİYETTE
Kamunun değerli arazilerinin, binalarının atıl hâle geldiğini, bu konuda çeşitli vesilelerle açıklama yaptığını hatırlatan Yılmaz, “Kapatılan DMO bölge müdürlüğü idari bina, lojman ve depoları alkoliklerin, uyuşturucu bağımlılarının mekânı olmuş vaziyettedir. Boşaltılan eski SSK Hastanesi de aynı akıbeti beklemektedir. Ne zaman yapılırsa yapılsın tam 11 yıldır AKP’nin sorumluluğunda olan turizm gelişme bölgesindeki çok kıymetli bir araziye yapılan, yapılırken denetlenmeyen ve yapıldığından beri hiçbir hizmet vermemiş, kullanılmamış olan sözde olimpik yüzme havuzu ise adeta bir hilkat garibesi gibi yıllardır değerlendirilmeyi beklemektedir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme