MHP'li Kökcür: Depreme Hazırlıklı Olmalıyız, TikTok Derhal Kapatılmalı!
MHP Çay İGM Üyesi Faruk Kökcür, Tik Tok'un Türkiye'de acilen kapatılması gerektiğini açıkladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çay Üyesi Faruk Kökcür, deprem ülkesi Türkiye’de, Afyonkarahisar’ın birinci derece de deprem bölgesinde yer aldığını, depreme uygun bir hayatın benimsenerek internet bağımlılığına karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
“SAĞLAM ZEMİNE SAĞLAM BİNALAR YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Yüzyılın felaketi olarak tanımlanan, 11 ili etkileyen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte deprem gerçeğinin hatırlandığına dikkat çeken Kökcür, “3 Şubat tarihli Çay-Sultandağı İlçelerimizdeki depremler sonucu maalesef ölen, sakat kalan, evsiz kalan insanlarımızı hepimiz hatırlıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki deprem değil yıklan binalar öldürüyor. Binaları sağlam zeminlere yapmak ve de sağlam binalar yapmak zorundayız. İlgili ve yetkili teknik elemanlar tarafından sıkça ve sıkı kontroller yapılması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.
“TİK TOK AHLAKA SAKINCALI BİR MECRA”
Yeşilay Haftasının idrak edildiğini ifade eden Faruk Kökçür, bağımlılıkların güncellendiğini, bağımlılığın sadece alkol, tütün ve uyuşturucu maddelerle sınırlı olmadığına dikkat çekti.
Kökcür, “Son zamanlarda çok önemli hale gelen kısım teknolojik bağımlılık internet bağımlılığıdır. Bu bağımlılık gençlerimize zehirli başka alışkanlıkları aşılıyor. Teknoloji bağımlılığı sosyal medya olarak tabir edilen hesapların günlük hayat akışında sıkça kullanılıp yaşamın buna endekslenerek cep telefonlarının elden düşmemesidir. İnternet bağımlılığı üzerine daha önce iki defa konuştum. Maalesef bu bağımlılık hala devam ediyor. Sosyal medya mecrasında son derece olumsuz etkileri olan ve adeta zehir saçan bir alana dönüşen Tik Tok Türkiye’de acilen kapatılmalıdır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Tik Tok’u hala açık tutmasına şaşırıyorum. Tik Tok gençlerimizi tamamen kötü duruma düşürüyor. Hem kumar hem de cinsellik aşamasında Tik Tok çok sakıncalı bir mecradır. Toplumun ahlakı bozulmaktadır.” şeklinde konuştu.