MHP'li Açıkgöz'den Yerli ve Millilik Vurgusu

Sandıklı MHP İGM Üyesi Ali Açıkgöz, jeotermal arazilerde ve seralarda Sandıklı İlçesi başta olmak üzere yurt genelinde yapılan faaliyet ve satışlarla ilgili ve yetkili çevrelerin gerekli hassasiyetin gösterilip denetimlerin yapılması gerektiğini vurguladı.

MHP'li Açıkgöz'den Yerli ve Millilik Vurgusu

Sandıklı MHP İGM Üyesi Ali Açıkgöz, Sandıklı İlçesi ve komşu illerde yurt genelinde Yahudi kökenli ünlü bir firmanın jeotermal arazilerde ve seralarda büyük alımlar yaptığına dikkat çekti.

MHP'li Açıkgöz'den Yerli ve Millilik Vurgusu
“ÜNLÜ FİRMANIN YOĞUN ALIMLARI VAR”
Seracılıkla ilgili de görüşlerini dile getiren Açıkgöz, şunları kaydetti: “Ürün ekimi ile ithalat ve ihracat dengesinde millilikten söz etmişken Sandıklı ilçemizin gündeminde olan bir konuyu dile getirmek istiyorum. Türkiye’de jeotermal açısından Sandıklı önde gelen bir ilçedir. Sandıklı İlçemizde sera yapımı da çok hızlı ilerliyor. Türkiye’de çok ünlü bir firma olan Alarko Firması yoğun bir alım yapmakta. Hem hazır seraları satın alıyor, hem de köylerimizde arazi satın alıyor. Mesela bazı köylerimizde Koçhisar, Dodurga gibi suyun yoğun olarak bulunduğu köylerimizde tarla ve ev satın alıyor. Bu durum açıkçası hem kendimi hem de ilçe kamuoyunu rahatsız ediyor. Şu anlamda rahatsız ediyor. Evet, ilçe ekonomisine, ülke ekonomisine katkı yapıyor. Büyük bir firmadır. Yanlış anlaşılmasın lütfen ama firma sahiplerinin dini, inancı malumdur. Ben şunu sormak istedim. Daha da onun muhataplarından bir ön bilgi. Mesela kuyu arama ruhsatı verilmiş daha önce bizim jeotermal ısınma firması Sanjet’in etrafındaki bir havzayı satın almış ve burada şu anda inanılmaz kuyu vuruyor şu anda. Konu ile ilgili ilgili birim müdüründen kamuoyunu bilgilendirmesini talep ediyorum. Bunların kullandıkları jeotermal suyun reenjeksiyonu yapılıyor mu? Bilindiği üzere zaten susuzluk yaşıyoruz. Biz ilçe olarak Sanjet’le de bir sıkıntı yaşıyoruz. İlçe kamuoyu suların çekilmesi noktasında ve geleceğimiz noktasında ne kaybediyor? Seralarda üreticiler ürünlerde ve arazi bedellerinde fiyat artışları ne şekilde olmaktadır? Açıkçası firma denetleniyor mu? Bu satışlar nasıl yapılıyor? Bu firma her istediği yere sera kurabiliyor mu? Sadece Sandıklı İlçemizde değil, komşu iller Kütahya’da, Aydın ve Denizli’de de Türkiye’de jeotermalin olduğu her yerde bu firma satış yapıyor. Ben bunun ülke meselesi olduğunu, milli mesele olduğunu düşünüyorum. Bu konuda müdürlerimizin bizleri Sandıklı kamuoyu üzerinde hepimizi aydınlatmalarını rica ediyorum.”

MHP'li Açıkgöz'den Yerli ve Millilik Vurgusu
SİPER: PATATES FİYAT SIKINTISINI BAKANLIĞA İLETTİK
İGM Başkanı Mehmet Siper ise geçtiğimiz günlerde yaşanan turşuluk salatalık fiyatıyla ilgili Afyonkarahisar Milletvekillerinin Tarım ve Orman Bakanlığı ile temasları sonucu ihracatla ilgili müsaade aldıklarını belirtti. Siper, Tarım ve Orman Bakanlığında yaptıkları görüşmelerde patates fiyatında yaşanan sıkıntıları dile getirdiklerini konu üzerinde çalışma yapıldığı bilgisini aldıklarını ifade etti. 


“ŞU ANA KADAR AÇILAN KUYULARIN HEPSİ İZİNLİDİR”
İGM Başkanı Mehmet Siper, jeotermal su kuyularıyla ilgili faaliyetlere yönelik Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Şükrü Tur’un bilgi vermesini istedi. Şükrü Tur, konu hakkında şunları söyledi: “Şu ana kadar açılan kuyuların hepsi izinlidir. Reenjeksiyon konusunda kuyular iyi durumdadır.  Siz de orada bir açıklık görüyorsunuz. Yapılacak seralar var. Mevcut seraları satın almış durumda. En son geçen ay raporlar çıktı. Firmadan gerekli tüm bilgileri istedik.”

Bakmadan Geçme