• Haberler
  • Genel
  • 'MHP kimseye borçlu değil, yerel seçimlerde her yerde aday çıkaracak güç ve tecrübeye sahip'

'MHP kimseye borçlu değil, yerel seçimlerde her yerde aday çıkaracak güç ve tecrübeye sahip'

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci ve ekibi dün yapılan seçimle yeniden göreve seçildiler. Genel kurul toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, Ülkücülerin hiçbir zaman zafer hırsızlığı peşinde olmadığını, MHP'nin tüm siyasi kazanımlarının kendi çabalarıyla olduğunu söyledi. Kahveci, 'Yerel seçimlere de kısa bir süre kaldı. Bizler tüm seçim bölgelerinde aday çıkaracak güç, kudret ve tecrübeye sahibiz.' dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın14’ncü olağan seçimli genel kurul toplantısı dün Atlı Spor Kulübü Düğün Salonu’nda gerekleştirildi. Yaklaşık 550 delegenin oy kullandığı seçim sonucu İl Başkanı Ahmet Kahveci ve ekibi güven tazeledi.
GENEL KURUL TOPLANTISINA GENİŞ KATILIM
Atlı Spor Salonu Düğün Salonunda yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısına; MHP Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, ESOB Başkanı Cengiz Üstün, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Yılmazaslan, Berberler Odası Başkanı Suat Uygur, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Karataş, belediye başkanları, ilçe başkanları, belde başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
“AFYON, TÜRLÜĞÜN ŞAH DAMARI, MİLLİ MÜCADELE ŞEHRİDİR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel kurul divanı; MHP Manisa Milletvekili Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın başkanlığında MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Melahat Berber, İGM Çay Üyesi Grup Başkanvekili Faruk Kökçür ve MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu’ndan oluştu. Toplantı açılışını yapan Divan Başkanı Manisa Milletvekili MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Türk milletinin kahramanlık destanını yazdığı Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Akçay, “Afyonkarahisar’da olmaktan gururluyum ve umutluyum. Afyonkarahisar inanç, iman ve milli mücadele demektir. Afyonkarahisar’da milli mücadele ruhu taptazedir. Kocatepe tüm heybetiyle tarihe tanıklık etmektedir. Afyonkarahisar Türk milletinin haysiyet ve şeref mücadelesinin abidemi karargâhıdır. Afyonkarahisar, Türklüğün şah damarı, milli mücadele şehiridir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ecdadımızı muhterem şehitlerimizi, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i ebediyete intikal etmiş dava arkadaşlarımızı ve dava şehitlerimizi hürmetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum.”
BAHÇELİ’NİN AFYON KONGRE MESAJI AYAKTA ALKIŞLANDI
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Afyonkarahisar İl Başkanlığı genel kurul toplantısına gönderdiği mesaj MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Beytullah Bostan tarafından okundu. Bahçeli’nin, Afyonkarahisar il kongresi mesajı tüm katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Genel kurul gündemi gereği kurul raporları okunduktan sonra oy birliğiyle ibra edildi.
“İHANETE ŞAHİDİZ, VEFAYI BİLİR, ÜLKÜCÜLERİN HAKLARINI KORURUZ”
Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, MHP’nin 54 yıllık siyasi hayatında ihanetlere de şahit olduklarının altını çizdi. Kahveci, “Ortak seçimlere girildiği dönemler de, koalisyon dönemleri de oldu. Son yıllarda siyasi ittifaklara da şahit olduk. Biz Türk milliyetçileri vefayı biliriz. Bizlere yapılan vefasızlığı, haksızlıkları, sırt dönmeleri de biliyoruz. Bizler tevekkül etmiş dava erleriyiz. Gerekeni yapar, dua eder, sabreder, bekleriz, Allah’tan gelen her sonuca şükrederiz. Bize uzatılan dost elini biliyor, kem gözleri de görüyoruz. Tabi ki önceliğimiz devletimiz, milletimiz sonra partimiz ve biz. Derdi devlet olanın dermanı Allah’tır biliriz. Ama aynı zamanda tüm ülküdaşlarımın her alanda haklarının korunması bizim sizlere olan borcumuzdur. Bizler fikrimize saygı duyulmasını da bekleriz.” dedi.
“MHP KİMSEYE BORÇLU DEĞİL”
“Ülkücüler bugüne kadar siyasi zafer hırsızlığı peşinde olmadı.” diyen İl Başkanı Kahveci, “MHP’nin tüm siyasi kazanımları sizlerin çabaları ve çalışmaları ile olmuştur. Bu bağlamda MHP’nin hiç kimseye borcu yoktur. Haklının, hakkının verilmesi de beklentimizdir. Biz Müslümanlar biliriz kul hakkı zor bir imtihandır. 18 İlçemizde problemsiz seçimlerimizi tamamladık. Bugün de il seçimini yapıyoruz. Yerel seçimlere de kısa bir süre kaldı. Bizler tüm seçim bölgelerinde aday çıkaracak güç, kudret ve tecrübeye sahibiz. Bugüne kadar il belediyesi için aday adayları ilçe ve belde başkanlıkları için aday adayları ile ön görüşmeler devam ediyor.” diye konuştu.
“YUSUF YÜZLÜ ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK”
Genel kurul toplantısının ikinci konuşmasını MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, yaptı. Afyonkarahisar’ın şehitler diyarı, 800 yıllık Türk İslam şehri olduğunu belirten Taytak, “MHP, 54 yıllık mazisiyle Türk siyasi tarihinde çok önemli izler bırakmıştır. Yarım asırı aşan tarihinin her safhası çetin mücadelelerle geçmiş, devletimizin ve milletimizin bekası için ağır bedeller ödemiş, Türk milletinin istiklali ve istikbali için her türlü fedakârlığı sonuna kadar yapmıştır. Toplumsal maliyeti çok ağır olan bir hareketin mensuplarıyız. Şehitlerimizi, gazilerimizi, cezaevinde yatan Yusuf yüzlülerimizi, idam sehpasına kendi tekme atan, cellâdına gülümseyen yiğitlerimizi, Afyonlu şehitlerimiz Alparslan Gümüş’ü, Ekrem Alyüz’ü, Yahya Aktaş’ı, Necmi Bilgin’i ve diğer şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Bu kutlu hareketin bir mensubu olmaktan hepimiz gurur duyuyor ve Allah’a şükrediyoruz.” şeklinde konuştu.
“MHP ÜLKÜCÜLÜK DAVASI’NIN AMİRAL GEMİSİDİR”
Türk Milliyetçiliği fikrinin siyasi organizasyonunun MHP olduğunun altını çizen Taytak, şöyle konuştu: “MHP, Türk Milliyetçiliği fikrinin siyasi organizasyonu, Ülkücülük Davası’nın amiral gemisidir. Türk Milletinin milli karargâhı, Devlet-i Ebed Müddet’in milli kalesi, Oğuz Ata’dan bugüne Türk Milletinin birikmiş hafızası, töresi-tecrübesi, yegâne varlık sebebi ve büyük Türk Milletinin ta kendisidir. Türk Milletinin; Milli karakterine uymayan, milli menfaatine olmayan, milletini esas almayan hiçbir fikir ve politikalardan yana olmamıştır ve hiçbir zaman olmayacaktır. MHP bütün fikir, eylem ve politikalarını Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi kodlarıyla şekillendirmiş, ilk yazılı milliyetçilik manifestosu olan Bilge Kağan’ın tavsiyeleriyle biçimlendirmiştir.”
“MHP MİLLETİNİN
TÜM DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAR”
Taytak, sözlerine şöyle devam etti: “MHP Cihan hâkimiyeti mefkuresinin ve Türk Milleti’nin kendisidir. Milliyetçi Hareket, Oğuz Ata’dan, Bilge Kağan’a, Atila’dan, Alparslan’a, Osman Gazi’den, Fatih Sultan Mehmet’e, Abdülhamid Han’dan Atatürk’e bütün Türk tarihini ve tarih yapmış, bütün şahsiyetleri bir bütün kabul eder ve tarihin her safhasına ve tarihe mal olmuş her değerimize sonuna kadar sahip çıkar. MHP’nin savunduğu her fikir, sahip çıktığı her değer aslında bütün partilerin sahip çıkması gereken bize ait milletimize değerlerdir. Türk tarihi hepimizindir, Türk töre ve kültürü hepimizindir, milli benlik, milli şuur hepimize aittir. Bozkurt da bizimdir, Kızılelma ülkümüz de bizimdir, nazlı üç hilalimiz de bizimdir, cihan hâkimiyeti mefkûremiz de yine bizimdir, Türk milletinindir.”
“CUMHUR İTTİFAKI’NDA
HESAP YOK, VATAN VAR”
15 Temmuz 20216 hain darbe kalkışması sonrası AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortak gerçekleştirip adını ortak koydukları Cumhur İttifakı’nı Türk Milletinin yürekten desteklediğini dile getirdi. Taytak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu millet Cumhur İttifakını yürekten destekliyor ve yanında duruyor. Cumhur İttifakı başka ittifaklara benzemez. Burada hesap yok, kitap yok. Burada vatan var, bayrak var, devlet var, din var, diyanet var. Kim var? Bizler varız, arkamızda Cenab-ı Allah var. Arkamızda hiçbir emperyalist güç yok. Ne Cumhurbaşkanımıza, ne Genel Başkanımıza hiçbir emperyalist güç engel olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız dün Avrupa Birliği’ne yine gereken cevabı verdi.”
“CHP BİR TUHAF PARTİ, İZMİR KURTULUŞ GÜNÜNDE SİRTAKİLİ KUTLAMA UTANÇ VERİCİ”
MHP Manisa Milletvekili Grupbaşkanvekili Erkan Akçay, genel kurul toplantısının son konuşmasını yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ecdadı, kahramanları hayırla ve duayla yâd ettiklerinin altını çizen Akçay, şunları kaydetti: “CHP bir tuhaf siyasi partidir. Yaş itibariyle en eski siyasi partinin CHP olduğu söylenir. Bu aslında pek de doğru da değildir. Kuruluşu cumhuriyetin kuruluşundan sonra Cumhuriyet Halk Fırkası oldu. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı. Bir parti tarihi uyguladığı politikaların tutarlılığıyla, bütünlüğüyle sürekliliğiyle ölçülür. 9 Eylül’ü partisinin kuruluş yıl dönümü olarak kabul eden CHP ve İzmir’de CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları kutlamalar utanç vericidir. Mavi tişört beyaz şort giydirilmiş gençlere sirtaki oynatarak İzmir’in 9 Eylül’de düşman işgalinden kurtuluşu kutlanamaz. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş gününü sirtaki oyunuyla kutlamak kurtuluşa ihanettir. Sıkışınca Atatürk’e sığınan bir CHP vardır. Sıkışmadıkları sürece Atatürk akıllarına gelmez. Ne kadar Atatürk düşmanı varsa partilerine toplamışlar. Ama sıkıştıklarında Atatürk’e sığınıyorlar. Artık iyice performansızlaştılar. CHP’nin içinde bulunduğu bu utanç verici durumdan kesinlikle kurtulması gerekir. Değişim diyorlar ama görünen o ki benlik senlik, ben geleyim kavgasından başka da bir kavgaları yok. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yıllardır ordumuza, polisimize, milli değerlerimize her türlü iftirayı atıp, her türlü yalanı söylerken bunlar ona sahip çıkmaya devam ettiler. Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sahip çıkıyor. İzmir kongrelerinde de Özgür Özel’e sahip çıktı. Genel Başkan olarak bir karşı çıkışı yok. Herhangi bir işlemi yok. HDP’ye ihtiyaç yok esasen. Hep birlikte aynı kulvarda siyaset yapıyorlar. MHP ise asla içinde ajandası olmayan ve 54 yıldır tüm demokrasisinin çok partili siyasi hayatı içerisinde şanlı şerefle faaliyet gösteren ağır bedeller ödeyen binlerce şehit veren bir siyasi harekettir. MHP Türk milletinin bir eseridir. MHP’nin kültürü Türk tarihinde büyük Türk milletindedir. MHP Türkiye’nin çıkarlarını Türk milletinin yararlarını her düşüncenin üstüne tutan sorumlu siyaset anlayışının da bir temsilcisidir. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
KAHVECİ VE EKİBİ GÖREVE SEÇİLDİ
Toplam 11 boş zarf çıkan seçim sandığında 273 delege oy kullandı. 262 geçerli oyu alan Başkan adayı Ahmet Kahveci ve ekibi göreve seçildiler. MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci’nin başkan adayı olduğu tek aday ve listede yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Abdullah Kılınçaslan, Abdullah Zeybek, Ahmet Özkökse, Ahmet Yıldırım, Beytullah Bostancı, Burhan Akarsu, Cafer Bayram, Cafer Gür, Coşkun Karaca, Doğan Şimşek, Emin Şengün, Emre Sagun, Engin Deniz, Fahri Fevzi Kartal, Kemal Genç, Mehmet İyigün, Nesrin Çelikbilek, Raika Akça, Recep Yaman, Sabri Duysak, Şaban Çabuk, Tuğba Tağ, Turan Demir, Ufuk Kuru. Disiplin Kurulu Üyeliklerin; Ahmet Gökduman, Ahmet Göktaş, Hayrettin Çelik, Nursel Tüplek, Sultan Ulusoy, Zeki Çöygün, Zeki Yıldırım seçildi.
Üst kurul delegeliklerine; Ahmet Kahveci, Abdurrahman Tezcan, Ali Durmaz, Ali Erol, Ali İhsan Aydın, Avni Azgın, Haydar Küçük, Hurşit Çetin, İbrahim Danaoğlu, İbrahim Gürbüz, Özer, Mahmut Kızıltoprak, Mehmet Bostancı, Mehmet Orbay Divrikli, Mustafa Karahan, Mustafa Kılınç, Tuncer Çağlar seçildiler.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bahçeli’den MHP’lilere:

“Duruşunuzla hayranlık uyandırıyor, dirayetinizle de birilerinin uykularını kaçırıyorsunuz”

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, MHP’nin Afyonkarahisar Genel Kurulu’na bir mesaj gönderdi. Bahçeli’nin mesajı tüm katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Afyonkarahisar kongresine gönderdiği mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Sözlerimin başında müstesna heyetinizi en iyi dileklerimle selamlıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Afyonkarahisar il kongremizin nice imrenilecek güzelliklere, nice parlak gelişmelere, nice kutlu ilerleyişlere vesile olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Aranızda olamasam da kalbimin sizlerle beraber çarptığını özellikle bilmenizi istiyorum. Denge, düzen ve disiplin içinde gerçekleştirilen ilçe kongrelerimizin demokratik ortamında seçilmiş değerli delegelerimizin iştirak ve iradesi münasebetiyle bugünkü seçimli il kongremiz toplanmıştır. Davamızın asaletine, demokrasinin adabına ve 54 yıla dayanan kutlu mücadelemizin ahlakına yakışır bir kongrenin yapılacağına yürekten inanıyor, hepinizden de bunu bekliyorum. Sizler büyük bir fikir hamulesine ve yüksek bir siyasi idrak haysiyetine sahip vatan ve millet sevdalılarısınız. Biliniz ki, Türkiye’nin gelecek umudu, gerçek ufku sizlersiniz. Düşe kalka ilerleyen beşeriyet kervanının tam tersine duruşunuzla hayranlık uyandırıyor, dirayetinizle de birilerinin uykularını kaçırıyorsunuz. Gönüller arasına köprüler kuran, uçurumları inancıyla kapatan, Türklüğün irfanını zinde ve zirvede tutmak için çırpınan bu çağın serdengeçtilerisiniz. Tıpkı uzun bir keşfe çıkan seyyah gibi milletimizin sinesinde saklı duran hazinelerini muhabbetle çıkarıyor, onlarla kucaklaşıyorsunuz. İnsanlık tarihi, ülkelerin çoğunlukla içeriden teslim alınacağına dair sayısız tecrübe misali kayıt altına almıştır. Kalenin kilit tutmaması veya kaleyi içten çökertmek mana ve mesaj itibariyle bu ifadeye çalıştığım tarih hakikatiyle ilişkilidir. Ancak ihanet ne kadar diri olursa olsun, iç işgal cephesi nasıl bir oyuna teşebbüs ederse etsin, milletine ve vatanına karşılıksız hizmetle mükellef cesur yürekler olduğu müddetçe menfur çabalar boşunadır. İşte bu cesur ve teslim alınamaz yürekler Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in her onurlu mensubu, yani sizlersiniz. Tarih ve coğrafyayı birbirine bağlayan, Cumhuriyet’in yeni yüzyılında yeni bir Türk destanı yazmak ve bunu da yaşatmak azminde olan bir irade hamd olsun sivrilmiş, serpilmiş ve seri halde çalışmaya koyulmuştur. Bu iradenin kaynağı hem millettir hem de kutlu ecdadımızın bizlere miras bıraktığı ülkülerdir. Türkiye’nin ayağından çekiştirmeyi, iç çekişmelere gömülmesini, sanal korkuluklara ve sahte korkulara boyun eğmesini projelendiren ilkellerin, bu projeye sponsorluk ve piyonluk yapan işbirlikçilerin sonu gelmiş, nihayet devri kapanmıştır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefinin gerçekleşmesiyle gelecek nesiller muasır, muzaffer ve müreffeh bir ülkede güvenle ve onurla yaşayacaklardır. 100’ncü yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
Bugün atacağımız her hayırlı adım önümüzdeki yeni yüzyılı imar ve ihya edecektir.
Bugün yapacağımız her fedakârlık yeni yüzyılın süper güç Türkiye’sinin çatısını örecek, sütunlarını dikecektir.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaset felsefesinin özü ve öznesi insandır.
Daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli, daha zengin, daha iyi hayat şartlarına ulaşmış insan gayemizden, aynı şekilde toplum ve millet amacımızdan taviz vermeden haklı ve hürriyet merkezli mücadelemizi istikrarlı şekilde sürdürmekte kararlıyız.
Türkiye’mize zillet müstahak değildir.
Hezimet vaat eden, çıkar ve koltuk hesabı yapan, kulislerin fısıltısıyla ayakta duran, fitnenin ikmaliyle varlığını koruyan, günü kurtarmaktan başka hesabı olmayan köksüz ve fikirsiz siyaset Türkiye’mize asla layık değildir.
Yolu doğru olanın yükü ağırdır.
Bizim yolumuz belli, yönümüz bilinmektedir.
Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in yolu hak yolu, halk yolu, hakikat yolu, vatan yolu, Kızılelma yolu, elbette Allah yoludur.
Yolsuzun yol tarifi neyse, cahilin allame pozu vermesi aynısıdır.
Ne mutlu, emaneti bugünlere kadar taşıyanlara,
Ne mutlu aldıkları yadigârı elden ele geçirenlere,
Ne mutlu, mükâfatı çile, madalyası yara, armağanı şehadet olan davamızı bugünlere kadar omuzlayanlara.
Elbette bugünlere kolay gelinmedi,
Bugünler kendiliğinden gelmedi,
Davamız ezelden beri haklıydı.
Ama hep haklı çıkmayı bekledik durduk.
Sabrettik, dayandık ve inandık.
Şimdi hak verenler çoğaldı.
Şimdi hakkımızı teslim edenler arttı.
Bu nedenle önümüze bakıyoruz, mücadelemize odaklanıyoruz, milletimizi medeniyetler ve milletler mücadelesinde ön saflara nasıl geçiririz buna kafa yoruyoruz.
İlçe kongrelerimizle başlayıp il kongrelerimizle demini alacak ve nihayet 14’ncü Büyük Kurultayımızla neticelenecek demokratik süreç, partimizin ve yenilenmiş kadrolarımızın Türkiye’ye hizmet aşkını da perçinleyecektir.
Bunun yanı sıra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde yüksek bir başarıya ulaşmak ve zilletin izini tamamen silip atmak için yerimizde bir saniye durmayacağız.
Yılmadan, yorulmadan, saflarımızı bozmadan diri şekilde dava ve siyaset mücadelesine devam edeceğiz.
Hepinize güveniyorum.
Hepinize üstün başarılar diliyorum.
Unutmayınız ki, bizim kongrelerimizde kaybeden, başı öne eğilen, mahcup ve mağlup olan hiç kimse yoktur ve olmayacaktır.
Biz büyük bir aileyiz.
Birbirimizin hem yareni hem de yurduyuz.
Arkadaşlık, dostluk ve ülküdaşlık hukukumuz hiçbir ayrım ve dargınlığa geçit vermeyecektir.
Fitne mevziisine yatıp fırsat kollayanlara da asla göz açtırılmayacak, müsamaha gösterilmeyecek, müsaade edilmeyecektir.
Biriz, diriyiz, kardeşiz, hep birlikte Milliyetçi-Ülkücü Hareketiz.
Yeni seçilecek il başkanımız ve yönetimi başta olmak üzere hepinizi kutluyor, emniyet ve sükûnet içinde geçecek kongremizden dolayı da her birinize teşekkür ediyorum.
Rabbim korktuklarımızdan emin, umduklarımıza da nail eylesin diyorum.
Hepiniz sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.
Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Bakmadan Geçme