MHP İL BAŞKANI AZİZ ASLAN'DAN SERT ÇIKIŞ:

'Batsın böyle çözüm!' Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, 'çözüm süreci' adı altında yürütülen çalışmaların 'çözülme süreci' olduğunu söyledi. Akil İnsanlar olarak tanımlanan kişilerin millete yararı olanlardan seçilmediğini hatırlatan Aslan, 'süreç' için Akil İnsanlar Listesi'ndeki Orhan Gencebay'ın ünlü şarkısına gönderme yaptı: Batsın böyle çözüm! Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, hükümetin 'çözüm süreci' [&hellip]

MHP İL BAŞKANI AZİZ ASLAN’DAN SERT ÇIKIŞ:

“Batsın böyle çözüm!”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, “çözüm süreci” adı altında yürütülen çalışmaların “çözülme süreci” olduğunu söyledi. Akil İnsanlar olarak tanımlanan kişilerin millete yararı olanlardan seçilmediğini hatırlatan Aslan, “süreç” için Akil İnsanlar Listesi’ndeki Orhan Gencebay’ın ünlü şarkısına gönderme yaptı: Batsın böyle çözüm!

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, hükümetin “çözüm süreci” olarak adlandırdığı çalışmaları eleştirdi. Parti İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Aslan, “Yaşanan, çözüm değil çözülme sürecidir” dedi.
“MİLLET İNANMIYOR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Akil İnsanlar Listesi’nin hazırlandığını, bu Liste’deki insanların Türk Milleti’ne yararı dokunmayan kişilerden seçildiğini belirten Aslan, Liste’de yer alan Orhan Gencebay’ın “Batsın bu dünya” şarkısını hatırlatır şekilde “Batsın böyle çözüm” diye konuştu. Aslan, şu ifadeleri kullandı: “Eğer bu çözüm dediğiniz şey, bebek katili ile beraber Anayasa yapmak ise ‘batsın böyle çözüm’. Çözüm dediğiniz, Diyarbakır’daki kolluk güçlerinin bertaraf edilerek PKK militanlarına güvenlik güçlerinin görevini ifa ettirerek Türk bayrağını indirip PKK bayrağının göndere çekmekse alın başınıza çarpın böyle çözümü! Çözüm Apo’nun ve BDP’nin aylarca talep ettiği araştırma komisyonunun kurulması ise sizin olsun bu çözüm. Çözüm dediğiniz garabet, Milliyetçiliği ayaklar altına almak ise biz bu nankörlüğün içinde yoğuz ve bu millet bu çözümü sizin başınıza geçirecektir. Bundan hiç endişeniz olmasın! Son üç yıldır PKK çok yol almıştır ve çok sevinçlidir. Terör örgütünün hiçbir şekilde silah bırakmak, iddia ve hedeflerinden vazgeçmek gibi bir düşüncesi yoktur. Milletimiz de bu süslü sözlere inanmamaktadır, karşılığında ne verdik de birden bire iş barışa gelindi, diye sormaktadır.”
SEÇİLMİŞ İRADEYE HAKARET DEMEKTİR
Akil İnsanlar Listesi’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesini hiçe saymak anlamına geldiğini belirten Aslan, “Akil adamlar komisyonunun Başbakan tarafından kurulması aslında bütün AKP milletvekillerini hiçe sayması anlamındadır ve onlara hakarettir. Milletin vekil olarak seçtiği milletvekillerine hiçbir yetki ve bilgi verilmezken bebek katili ve akil adamlar vasıtasıyla millete bir takım olumsuzlukları dikte ettirme yoluna gitmek aslında hem kendi milletvekillerini ve hem de bu Aziz milleti hiçe saymaktır. Ama çok şükür ki sapasağlam duran Milliyetçi Hareket vardır” diye konuştu.
20 NİSAN’DA İZMİR’DE MİTİNG VAR
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 20 Nisan Cumartesi günü İzmir’de Bayrak Mitingi düzenleyeceğini belirten Aslan, “Hükümet ne kadar da bütün kollardan şirinleri oynamaya devam ederse etsin bu büyük milletin mensupları samimiyetsizliğin farkına vararak asaletinin gereğini mutlaka yapacak ve ayrımcılığa prim vermeyecek ve MHP ye yetki verecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olduğu sürece, Allahın izni ve milletimizin desteği ile Türk milletinin adı, Anayasadan ve Vatandaşlık tarifinden çıkarılamaz. Vatandaşlarımız ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz. Milli devlet yapısı ve üniter yapı ortadan kaldırılamaz” dedi. (Kocatepe)

“Vatan Platformu” çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünden yana olan herkesi bir platformda buluşmaya davet etti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan çıkması için, toplumun bütün kesimlerine görev düştüğünü belirtti. Aslan, “Sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere seslenmek istiyorum. Hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun Aziz milletimizin birliği üzerinde oynanan bu oyunları gelin birlikte bozalım. Hepimiz vebaldeyiz. Oyun içinde oyun vardır. Bırakın ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ anlayışını. Kayıtsızlığınız devam ederse o yılan en kısa zamanda sizi ve hepimize dokunacaktır” dedi.
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
Afyonkarahisarlılara genel bir çağrı yapan Aslan, “İlimizdeki Meclis’te grubu bulunan veya bulunmayan bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, kanaat önderlerini, işadamı, esnaf, işçi, emekli her kesimden insanlarımızı birlikte tepki koymaya ve bu hareketimize destek vermeye davet ediyorum. Yarın çok geç olabilir. Geliniz bu önemli konuya da seyirci kalmayınız. Ecdadımız canlarını vererek bu toprakları vatan yapıp bize bıraktılar. Bizler de hiç olmazsa kirli oyunlara karşı harekete geçelim ve güçlü bir platform oluşturalım. Biz üzerimize düşeni yapacağımızı bildiriyor ve herkesi de bu davetimize icabet etmeye çağırıyorum” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

“On kere indirin, on kere asarız”

MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen T.C. harflerinin Afyonkarahisar’daki devlet kurumlarından kaldırılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi olan T.C. ibaresinin, son günlerde kaldırılmaya çalışıldığını kaydetti. Aslan, “Ülkede Apo posterleri ve PKK paçavraları serbestken, Türk bayrağı dalgalandırmanın yasak hale getirilmeye çalışıldığı, ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım’ şeklindeki andın gericilik ve devletimizin isminin kısaltılması olan ‘T.C.’nin kaldırılmasının denendiği, bayrağımızdaki Ay-Yıldızın tartışıldığı ve Türk bayrağımızın tehdit unsuru görüldüğü, Türk’üm demenin suç sayıldığı bir dönemin içerisinde bulunmaktayız” yorumunu yaptı.
“T.C. KİMİ RAHATSIZ ETTİ?”
Aslan, çeşitli devlet kurumlarından T.C. ibaresinin kaldırılmaya başlandığını hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu T.C. ibaresi kimleri ve ne için rahatsız etmiştir. PKK’yı mutlu etmek için mi böyle bir yola başvurulmuştur ve bu talimatı kim vermiştir? Zira T.C. sözünün yıllardır PKK tarafından husumet ifadesi olarak kullanıldığı herkesçe bilinmektedir. Hükümet bu T.C silme olayını önce inkâr etmiş, sonra da kabul etmek zorunda kalmıştır. Ancak, her zaman olduğu gibi yine bakanlar birbirlerinden farklı beyanda bulunmuşlardır. Yakında Milli Eğitim Bakanlığının ve Milli Savunma Bakanlıkları’nın da ‘Millileri’ni kaldırırlarsa şaşmamak lazımdır. T.C kullanılmasının bir anlamı yok diyenlere soruyorum; kaldırırsanız başınız göğe mi erecek? Sadece ilimizdeki sağlık kuruluşlarının tabelalarının değiştirilmesine 150-200 bin lira gider. Bunu birde bütün Türkiye’ye uyarlarsanız ne olur siz düşünün. Cebinizden mi ödüyorsunuz bu parayı? T.C.gözünüze mi battı? Bu ne zillettir, bu ne utanmazlıktır? Buradan bu çarpık fikirlilere sesleniyorum; Afyonkarahisar ilinde hangi devlet kurumundan Türkiye Cumhuriyetinin kısaltılması olan T.C. ibaresini kaldırırsanız aynı gün tarafımızdan yerine takılacaktır. On defa indirin on defa Milliyetçi Hareket Partisi onu yerine takacaktır.” (Kocatepe)

Çarpıcı iddia

MHP İl Başkanı Aziz Aslan’ın basın toplantısına katılan Gebeceler Belediye Başkanı İbrahim Kazak, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Gebeceler’deki üyeleri hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Kazak, “Gebeceler’de AK Partililer, ‘Federasyon olsa bir sıkıntı olmaz. Türk Bayrağı’nın yanında bölgelerin de bayrakları dalgalanabilir’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme