MHP: Hayalî seçmen tespit ettik

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, 30 Mart seçimlerinden önce dikkat çekici bir iddiayı gündeme getirdi. Aslan, 'Hayalî seçmen tespit ettik' dedi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar'da sahte seçmen iddiasını gündeme getirdi. Aslan, 'Bazı adreslere hayali seçmen yazımlarını tespit etmiş bulunmaktayız. Örneğin İki kişilik bir aile ve oy kullanacak kişi sayısı [&hellip]

MHP: Hayalî seçmen tespit ettik

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, 30 Mart seçimlerinden önce dikkat çekici bir iddiayı gündeme getirdi. Aslan, “Hayalî seçmen tespit ettik” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar’da sahte seçmen iddiasını gündeme getirdi. Aslan, “Bazı adreslere hayali seçmen yazımlarını tespit etmiş bulunmaktayız. Örneğin İki kişilik bir aile ve oy kullanacak kişi sayısı da iki kişi iken söz konusu ailenin bir ferdi muhtarlığa gidip seçmen kâğıtlarını almaya gittiğinde bir bakıyor aynı adreste hiç tanımadığı kişiler de seçmen olarak yazılmışlar. Bu ve buna benzer birçok yasal olmayan durum tespit etmiş bulunmaktayız. Başkalarının ikamet ettikleri adreslerde yazılı görünen alakasız isimler kimlerdir? Bunların ikametgâhları neresidir? Bu insanlar hangi şehirlerden gelip mükerrer oy kullanacaklardır ve o gün kaç tane oy kullanacaklardır? Bu seyyar seçmenler tarafımızdan tespit edilmiştir ve takibimizdedir. Ellerindeki seçmen kâğıtları ile muhtemeldir ki oy kullanma hakkını kendilerinde görebilirler. Ancak sonuçlarına da katlanmak durumundadırlar” dedi.
OY HIRSIZLIĞI MI YAPILIYOR?
Oturmadığı adreste oturuyor gibi gösterilerek oy kullan kişilerin hapis cezasına çarptırılacağını kaydeden Aslan, “Oturmadığı adreste oturuyor gibi gösterilerek oy kullanan veya sahte oy pusulası ile oy kullananların en az 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılacaklarını ve bu işin takipçisi olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bütün bu yasa dışı hileler millet iradesini hiçe saymaktır. Vatandaşın tercihine ipotek koymaktır. Daha da ötesi hırsızlıktır” diye konuştu.
UCUZ SİYASET “NUMARALARI”
Aslan, şöyle devam etti:
“Vatandaşlarımıza 850’li hatlardan mesaj attırıp başka bir parti attırıyormuş numarası yapılarak MHP adayı kötülenmektedir. Bu hileleri ve kaçak güreşleri kimlerin yaptırdıklarını gayet iyi bilmekteyiz. Hemşerilerimiz de bilmektedir. Konuyla ilgili yasal başvurularımız yapılmıştır. Bu son gün oyunları tersine dönecek ve kazdıkları kuyuya düşeceklerdir. Bunlar ucuz hesaptır. Milletin paralarıyla yapılan yardım paketleri, alışveriş kuponları ve para yardımları milletimiz kandırılmaya çalışılmaktadır. Aleni bir şekilde seçime bir iki gün kala yangından mal kaçırırcasına yapılan yardımlar hepimizin parası ve hayırseverlerin katkıları ile alınmaktadır. Ama bu desteklerin siyasi rant elde etmek ve seçim kazanmak için kullanılması kabul edilemez bir durumdur. Bu millet iradesine ipotek koymaya çalışmaktır. Bir paketle insanların beş yılını çalmak anlamındadır. Bu durumu kınıyoruz.”
“VATANDAŞLARIMIZ
DURUMUN FARKINDA”
Vatandaşlara da çağrı yapan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Değerli hemşerilerimiz bu oyunun farkına varacak ve ihtiyacından dolayı yardım alan hemşerilerim de dahil olmak üzere bu durumun siyasi rant olarak sandığa yansımasına müsaade etmeyeceklerini düşünüyoruz. Sağduyunun galip geleceğini biliyoruz. Hemşerilerimizin tercihlerine saygılıyız. Cenabı Allah’ın izni ve değerli hemşerilerimizin desteği ile MHP seçim alacaktır. Haklının ve doğrunun zaferi olması ümidiyle seçimlerin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme