MHP grubundan dükkân satışlarına ret

İGM Kasım ayı toplantılarının 10'uncu birleşiminde Özel İdare İşhanı bodrum katta bulunan iki ayrı yerin satış kararı MHP grubunun toplu ret oyuna karşılık oy çokluğu ile alındı. İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının on birinci birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri 12'nci toplantı için bugün bir araya gelecekler. Toplantı gündem dışında olan bir konunun okutulup [&hellip]

MHP grubundan dükkân satışlarına ret

İGM Kasım ayı toplantılarının 10’uncu birleşiminde Özel İdare İşhanı bodrum katta bulunan iki ayrı yerin satış kararı MHP grubunun toplu ret oyuna karşılık oy çokluğu ile alındı. İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının on birinci birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri 12’nci toplantı için bugün bir araya gelecekler. Toplantı gündem dışında olan bir konunun okutulup gündeme dâhil edilmesi ile başladı. İhtisas komisyonlarından gelen raporlar okunup karara bağlandı

İHALE USULÜ SATIŞ YAPILACAK
Karaman İş Merkezi A blok zemin katında mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 2 numaralı bağımsız bölümlü işyerinin 186 metrekaresinin İl Göç İdaresi Müdürlüğüne meclis kararıyla 10 yıl süre giderleri kendilerince karşılanmak üzere tahsis edildiği belirtildi. İl Sosyal Ekip ve Proje Müdürlüğü’nce tekrar yapılan değerlendirme sonucu Göç İdaresi Müdürlüğü için söz konusu alanın yetersiz kalacağı gerekçesi ile tahsisten vazgeçildiği bildirilerek tahsisin kaldırıldığı belirtildi. Yerin 10 yıl süre ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine kiraya verildiği belirtildi. Dernek yönetimince yeni binaya giriş çıkışının derneğin engelli ve yaşlı üyeleri için sıkıntılı olduğunun bildirildiği açıklandı. Dernek için 1 yıllık kira bedelinin 120 TL belirlendiği, güncel kira bedelinin KDV hariç 143,33 TL ödendiği kaydedildi. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Karaman Çok Katlı Otopark ve İş Merkezi’ndeki 2 BB numaralı iş yerinin 1 ve 2’nci katlarında Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, İmar Kentsel İyileştirme, Plan Proje Müdürlüğü’nce hizmet binası olarak kullanıldığı belirtildi. A blokta mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 3 numaralı bağımsız işyerinin boş durumda olan 186 metrekaresinin Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nce mevcut dernek yerinin düz zeminde kolay giriş çıkışı olan bu Karaman İş Merkezi’ndeki yer ile değiştirmek istediği kaydedildi. Bu doğrultuda tahsisin kaldırılarak 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca açık teklif usulü ile açık teklifle kiraya verilmesini uygun gören Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarının aynı yöndeki raporları oybirliği ile kabul edildi.
DÜKKÂN SATIŞLARI OY ÇOKLUĞU İLE
Merkez İl Özel İdare İşhanı bodrum katındaki 5 numaralı işyerinin meclis kararıyla 5 yıl süre ile kamu yararına çalışan derneklerin mağdur edilmemesi için kiraya verilmesi uygun görüldüğü hatırlatıldı. İki yerin İl Encümeni kararı ile Afyon Güzel Yarınlar Derneğine yıllık 600 TL’ye kiraya verildiği, 2 numaralı işyerinin ise Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiraya verilmesi ön görüldüğü ifade edildi. Bu derneğin Karaman İş Merkezindeki yere taşınma talebini yazı ile bildirdiği ifade edildi. Mahmut Altıntel’in Özel İdare İşhanı bodrum kat 5 ve 2 numaralı işyerlerini satın almak isteğini dilekçe ile talep ettiği, açık teklif usulü ile satışını; Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarındaki MHP’li üyelerin ret oylarına karşılık komisyon raporlarında satışın oy çokluğu ile uygun görüldüğü belirtildi. İGM Başkanı Salih Sel, daha önce bu yerlerin satışa çıkarıldığını, talipli çıkmadığı için Vali Haluk İmga döneminde Afyon Güzel Yarınlar Derneğine kiraya verildiğini söyledi. Sonraki süreçte yukarıda ki şarküteri işletmesi ile Mahmut Altıntel’in bu iki yeri almaya talip olduğunu açıklayan Sel; “Konu hakkında bilgi vermek istiyorum. İlk başta müşteri çıksa idi zaten bu iki yerin satışını yapacaktık. Müşteri çıkmadığı için boş durmasın diye Afyon Güzel Yarınlar Derneğine kiraya verildi. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. O anda müşteri çıksa idi bu yerler zaten satılacaktı.” dedi. Üç komisyonun aynı yöndeki raporu MHP grubunun tamamının ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
ARSA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ
İlk Mahalli İdareler Seçimlerinden geçerli olmak üzere köye dönüşecek olan Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya Belediye Başkanlığı’nca yapılan Doğal Atık Su Arıtma Tesisi’nden geriye kalan tutarın ödenmesi için Belediye’nin 8 adet arsa vasıflı taşınmazların satışı için istenilen izin talebi uygun bulunmadı. Talebi uygun görmeyen Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarının raporları oybirliği ile kabul edildi. AK Parti Çobanlar İlçe eski Başkanı Ömer Ören ve Afyonkarahisar Belediye Meclis üyeliği aday adayı Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Kadir Okyar toplantıyı misafir olarak izlediler. Kasım ayının 11’nci toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme