MHP grubu Vali’yi göreve davet etti

MHP Grup Başkanı İsa Çağa ve Dinar üyesi İbrahim Acar, Yıprak göleti yapım sürecinde meydana geldiğini iddia ettikleri olumsuzlukların aydınlatılması noktasında Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu göreve davet ettiler İGM Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı İsa Çağa, grup odasında düzenlediği basın toplantısında önceki günkü meclis toplantısında Dinar İlçesi'ne bağlı Yıprak beldesi ile Balçıkhisar beldesi arasında yapılan [&hellip]

MHP grubu Vali'yi göreve davet etti

MHP Grup Başkanı İsa Çağa ve Dinar üyesi İbrahim Acar, Yıprak göleti yapım sürecinde meydana geldiğini iddia ettikleri olumsuzlukların aydınlatılması noktasında Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu göreve davet ettiler

İGM Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı İsa Çağa, grup odasında düzenlediği basın toplantısında önceki günkü meclis toplantısında Dinar İlçesi’ne bağlı Yıprak beldesi ile Balçıkhisar beldesi arasında yapılan göleti meclis üyeleriyle birlikte gezdiklerini söyledi. Çağa, Yıprak göletle ilgili geçen ayki İGM kararda yolun 14 kilometresnin yapılıp iki kilometresinin ise DSİ’den gelecek olan yol belirleme projesine göre yapılacağı ifadesini hatırlattı. Çağa’nın ardından Dinar üyesi İbrahim Acar, konu hakkındaki düşüncelerini açıkladı.
“VALİMİZİ GÖREVE
DAVET EDİYORUM”
İGM MHP Grup Başkanı İsa Çağa, sözkonusu yolun fotoğraflarını çektiklerini yolun stabilize yapısının tamamlandığını dile getirdi. O alana iki tane menfez yapıldığını söyleyen İsa Çağa, menfezlerin göletin tam ortasında kaldığını kaydetti. Çağa; “Yolun stabilize yapılmasının ardından üzerindeki malzemeler kazınmış. Gölet yapım karar ve ihalesi geçen yılın 12’nci ayında gözüküyor. Vatandaştan aldığımız bilgilere göre konuşuyoruz ve araştırmalar yapmayada devam ediyoruz. Bu göletin yapım işleri bizim 2011 yılı programında. 2011 yılında ihaleye çıkarılıyor, müteahhit işlerinin yoğunluğu nedeniyle 2011 yılında yapılamıyor. Menfezler ilkbaharda tamamlandıktan sonra gölet yapılacağı gerekçesiyle yolun 2 kilometresi kesiliyor. Sayın Valimiz buraları inceledi mi bilmiyorum. Burada valimi göreve davet ediyorum” dedi.
MALZEMELERDE TALAN İDDİASI
İki menfezin gölet yapım kararından sonra, ihale yapıldıktan sonra neden yapıldığı konusunda aydınlatılmak istediklerini belirten MHP Grup Başkanı İsa Çağa, meclis toplantılarındaki tartışmalarda kendilerinin yolların yapımı, vatandaşa hizmeti tam yerine getirme amaçlarıyla uğraştıklarını dile getirdi. Sözkonusu yol üzerinden toplanan malzemelerin o alana yığıldığını kaydeden Çağa; “Aldığım bilgilere göre buradaki malzemelerde talan olayı var. Bu malzemenin nereye gittiği belli değil. Müteahhitlerinde malzemeden aldığı söyleniyor. Bu konu hakkında Sayın Valimin araştırma yapmasını istiyorum. Biz İGM olarak bütçeye belli miktarda mazot koyuyoruz. Bu para ile araçlarımıza mazot alınıp köylerimize hizmet götürmeye çalışıyoruz. Ama köy muhtarlarına şimdilerde aracın mazotunu karşılaması halinde araç gönderileceği gibi şeyler duyuyoruz.” diye konuştu. 2013 yılı programında kendilerinin MHP grubu olarak köylere giden araçlara köylerden mazot alınmasını kesinlikle istemediklerini vurgulayan İsa Çağa, bu isteklerini kırsal kesim insanına duyurmak istediklerini belirtti.
“SORUMLULAR BEDEL ÖDESİN”
MHP’li İGM Dinar üyesi İbrahim Acar, Yıprak gölet planlamasının 2011 yılından önce İl Özel İdaresi’nce yapılıp DSİ’ye yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydetti. Aynı yolun köprülerin ve menfezlerin geçmesi için İl Özel İdaresi tarafından yol güzergahı belirlendiğine dikkat çeken Acar şöyle konuştu: “Burada bir başka kurum yok. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi var. İl Özel İdaresi kendi içerisinde birbirinden habersiz bir şekilde hareket ediyor. Zaman zaman biz İGM üyeleri olarak iktidarı ile muhalefeti ile nereden ne tasarruf ederiz, köylerimize bir metrekare taşı daha fazla nasıl yaparız mücadelesini yaparken her nedense bunu yapan insanlar, gölet ve yol yapımını planlayan aynı kurum olmasına rağmen kendi içerisinde birbirinden haberi olmadan iş yapıyor. Belki üç tane köprüde göletin altında kalabilir inşallah ikisi ile kurtarırız. Ben daha önce Sayın Valimi astar meselesinde de göreve davet etmiştim. Yaptığım araştırmaya göre, yaklaşık 2 kilometre yolun filler malzemesi, mıcırının müteahhit tarafından başka işe kullanılmasına göz yumulmuş. Burada İl Özel İdaresi 1500-2000 metreküplük malzemeye neden sahip çıkmadı? Sorumlusu kimlerse başka skandal yaşanması istenmiyorsa birileri bedel ödesin.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme