MHP grubu teessüf etti – Kocatepe Gazetesi

İGM’de, Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliğine MHP grubundan yedek üye dahi yazılmamasına MHP Grup Başkanı İsa Çağa teessüf ettiğini bildirdi İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı. Açılış ve yoklamanın ardından toplantı gündemin üçüncü maddesi ile devam etti. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesi gereğince ihtisas [&hellip]

MHP grubu teessüf etti

İGM’de, Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliğine MHP grubundan yedek üye dahi yazılmamasına MHP Grup Başkanı İsa Çağa teessüf ettiğini bildirdi

İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı. Açılış ve yoklamanın ardından toplantı gündemin üçüncü maddesi ile devam etti. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesi gereğince ihtisas komisyonları belirlenerek üye seçimleri yapıldı. İGM’de komisyonlar, Plan ve Bütçe komisyonu 7 üyeli, İmar ve Bayındırlık komisyonu 7 üyeli, Eğitim Gençlik ve Spor komisyonu 5 üyeli, Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler komisyonu 5 üyeli, Çevre ve Sağlık komisyonu 5 üyeli, Araştırma ve Geliştirme komisyonu 5 üyeli, Tarım ve Orman komisyonu 5 üyeli, İdari ve Hukuk İşleri komisyonu 5 üyeli olması oy birliğiyle kabul edildi.
Komisyon üyeleri seçildi
Komisyon üyeliklerine seçimler yapıldı. İmar ve Bayındırlık komisyonuna; Salih Sel, Bahri Arıkan, Ahmet Kocakulak, Hasan Coşar, İbrahim Karaoğlu, Ahmet Benzer, Selahattin Tokpınar üyeliğe seçildi. Plan Bütçe komisyonuna; Selçuk Çirkin, Hüseyin Mete Yıldırım, Muhittin Işık, Hasan Şenbabaoğlu, Hatice Dudu Özkal, Osman Arslantürk, Haydar Küçük seçildiler. Eğitim Gençlik ve Spor komisyonu; Hakan Avtuğ, Hüseyin Demirkan, Mehmet Beşkardeş, Hilmi Tiril, Abdullah Türkyılmaz olarak belirlendi. Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler komisyonu; İbrahim Çengel, Derviş Aynacı, Şerif Arıkan, Mustafa Genç, İbrahim Acar’dan oluştu. Çevre ve Sağlık komisyonu; Ahmet Yıldırım, Necati Uğur, Tefik Emlek, Kadir Üçer, Yakup Ceylan şeklinde seçildi. Tarım ve Orman komisyonuna; Ömer Tuncay, Süleyman Yıldız, Mevlüt Küçük, Mevlüt Ergürbüz, Ali Koçar seçildi.
Araştırma ve Geliştirme komisyonu; Ünal Yılmaz, Ahmet Kaya, Mehmet Ali Doğan, Yusuf Demir, Murat Çandır’dan oluştu. İdari ve Hukuk İşleri komisyonuna ise; Ömer Dayı, İsmail Öz, Mevlüt Özer, Ahmet Kaya, Yusuf Şahan seçildi.
Bir ay sonra karar verilecek
İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl belde sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmaz üzerinde, 50 metre çapında alan içerisinde yeniden sondaj yapılabilmesi için Gazlıgöl Belediye Başkanlığına mülkiyet izni verilmesi talebi üzerine hazırlanan komisyon raporu oylandı. Sözkonusu sondajın yapılabilmesi için mülkiyet izni verilebilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini bildiren İdari ve Hukuk İşleri komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. İmar ve Bayındırlık, Plan ve bütçe komisyonlarınında aynı yönde raporu bulunuyor. İGM Başkanı Salih Sel, konu ile ilgili yeni bir kanun çalışması yapıldığını, geçtiğimiz Cuma günü Afjet Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün Ankara’ya çağrıldığını ifade etti. Sel, konunun incelenme aşamasında olması nedeniyle çift işlem yapılmaması düşüncesiyle kararın bir ay sonra verileceğini bildirdi.
Yüz bin TL ayrıldı
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile İl Özel İdaresinin ortaklaşa yürütülmesi düşünülen, Yoksullara Yönelik Mikro Kredi projesinin incelenerek, 5302 Sayılı Kanunun 64. maddesine göre karara bağlanması gündeme geldi. İl Özel İdaresi’nce yüz bin TL ayrılmasını uygun gören Plan Bütçe komisyonunun raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon raporunda MHP grubundan Yusuf Şahan ve Murat Çandır’ın ret oyu kullandıkları belirtildi. Öte yandan İdari ve Hukuk İşleri komisyon üyelerinin aynı doğrultuda oybirliği ile rapor hazırladıkları bildirildi. İGM üyelerinden Hatice Dudu Özkal konu hakkında bilgi verdi. TİSVA’nın yaptığı işlemin 3 yüz bin TL’den başladığını kaydeden Özkal şöyle konuştu: “TİSVA’nın yaptığı şey şu; mahallelerde, köyde belirledikleri yerlerde bir grup oluşturuyorlar. Kadınlar bir yer belirliyorlar. TİSVA’nın yaptığı en önemli şey motivasyonu sağlamak oluyor. SYDV’den farklı olan yanı bu motivasyonu ve grubu oluşturmak oluyor. Kadınlar birbirlerine destek veriyor. Üç yüz TL’den başlanıp, bir yılda ödeyen kadın 500 TL’yi onu ödeyen kadın 750 TL’yi almaya hak kazanıyor. Şu anda Afyonkarahisar’da 3 bin TL’ye çıkıldı.”
Şahan ret gerekçelerini açıkladı
Murat Çandır’la birlikte komisyonda neden ret oyu kullandıklarını açıklayan Yusuf Şahan, kamu parasının özel bir vakıf eliyle kullanılmasıyla seçilecek kişilerin objektif tespit edilememesi ve para denetimin yapılamamasıyla kamu erkinin ortadan kalkması nedenleriyle ret oyu kullandıklarını açıkladı. İGM üyesi Mustafa Genç’de konu hakkında söz alarak TİSVA’da geri dönüşümde sıkıntı olmamasının en önemli özellik olduğunu kaydetti. Kefaletinde sözkonusu olmadığını ifade eden Mustafa Genç, buna rağmen geri dönüşümün yüzde yüz olduğuna dikkat çekti.
MHP üyeleri ret oyu kullandı
Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliğine İl Özel İdaresini temsil etmek üzere meclis üyeleri arasından 3 asil 2 yedek üye belirlendi. Asil üye olarak; Necati Uğur, Mehmet Ali Doğan ve Şeref Arıkan’ın yedek olarak ise Hüseyin Demirkan ve İbrahim Karaoğlu’nun seçilmesine karar verildi. Komisyon üyesi Ahmet Benzer’in ret oyuna karşılık sözkonusu isimlerin seçilmesini uygun gören Çevre ve Sağlık komisyonu raporu, komisyon üyeleri Murat Çandır ve Yusuf Şahan’ın ret oylarına karşın uygun gören Plan Bütçe komisyonu raporu, komisyon üyesi Celil Yılmaz’ın ret oyuna karşılık İdari ve Hukuk İşleri komisyonunun uygun gören raporu oy çokluğu ile kabul edildi. MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, birliğe üyelik seçiminde temsilde adalet olması gerektiğini savundu. Acar, temsilde adaletin sağlanamamasının etik olmadığını söyledi. MHP Grup Başkanı İsa Çağa’da teessüflerini bildirerek; “Burada adaletli davranıldığını söylüyorsunuz. Ama belli bir noktaya gelindiği zaman sizler MHP’li arkadaşlardan bir tanesini yedek dahi yazmaktan kaçınıyorsunuz. Ben teessüf ediyorum. Burada şakalaşmıyor gerçekleri konuşuyoruz. Eğer birlik beraberlik içerisinde hareket edeceksek madem asile yazmadınız yedeğe niye yazmadınız.” sözleriyle tepki verdi.
Üçüncü toplantı bugün
Bolvadin ilçesine bağlı Özburun belde sınırları içerisinde bulunan 20 bin 515,22 metrekare alanlı taşınmazda bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Alabalık Üretim Tesislerinin satılması KDV dahil 70 bin TL bedelle satın almak isteyen Özburun Belediye Başkanlığı’nın talebi değerlendirildi. İhtisas komisyonlarından gelen raporlarda tesisin KDV dahil 73 bin TL’ye satışını uygun gören karar oybirliğiyle kabul edildi. Stratejik plandaki 2010-2014 yılları gelir ve gider bütçesinin 2012 yılı bütçesi göz önünde bulundurularak revize edilmesi konusu çalışmaların devam etmesi nedeniyle gelecek ay değerlendirilecek. Nisan ayı toplantılarının üçüncüsü bugün yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme