MHP Grubu, aksaklıkları söyleyerek reddetti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grubu, Belediye'nin 2016 yılındaki hizmetlerini içeren Faaliyet Raporu'na ret oyu verdi. Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara, MHP adına ilk sözü aldı. Baykara, 'Afyon'a herhangi bir sebepten dolayı gelen bir yabancının İkbal/Özdilek kavşağındaki yeni üstgeçitten şehir merkezine gelip önce aracını park etmeye çalıştığını, zor zahmet aracını park [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grubu, Belediye’nin 2016 yılındaki hizmetlerini içeren Faaliyet Raporu’na ret oyu verdi. Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara, MHP adına ilk sözü aldı. Baykara, “Afyon’a herhangi bir sebepten dolayı gelen bir yabancının İkbal/Özdilek kavşağındaki yeni üstgeçitten şehir merkezine gelip önce aracını park etmeye çalıştığını, zor zahmet aracını park edebildiğini ve yaya olarak kaldırımlarda yürüdüğünü farz edelim. Daha merkeze gelmeden İkbal/Özdilek kavşağındaki yeni yapılan üst geçitten aracıyla geçerken aracının parçalanacağını zannedip korku ve heyecana kapılacak, daha sonra Mecidiye’den şehir merkezine giriş yaparken berbat bir yolda ben nereye geldim diye düşünmeye başlayacak. Daha sonra aracını park etmek için uzun süre park yeri arayacak, morali iyice bozulacak. Arkasından kaldırımda yürürken şehrin en işlek caddesinde bir manav veya marketin mal indirip bindirmesinden dolayı kaldırımın kapanmış olduğunu görüp asfaltta yürümek zorunda olacak. Bu misafirimiz iyice öfkelenip aracına biner. Bir daha Afyon şehir merkezine girmemeye kendisine söz verip gider” dedi.
1 AYLIK ÇALIŞMA 3 AYDA BİTTİ
Baykara, şu eleştirileri yöneltti:
“Geçen sene yasak savmak için şehrin muhtelif yerlerine bisiklet yolları yapıldı. Bir vatandaş Afyon’da bisiklet yolu var diye bir yerden bir yere gitmeye kalkışırsa her an bu yolu işgal eden araçların altında kalabilir. Minibüs duraklarının sivil araçlar tarafından işgal edilmesini, minibüslerin istedikleri yerde durup kalkmasını, bekleme yapmasını, trafik kurallarına riayet etmediklerini, gerekli gereksiz korna basmalarını tekrar söylemeye gerek yok. Komisyon olarak aldığımız kararların bazılarının uygulanamadığını, birileri tarafından engellendiğini daha önce dile getirmiştik. Geçtiğimiz aylarda kışın ortasında Atatürk ve İnönü caddesinde altyapı çalışması yapıldı. Tabii ki çalışmanın yazı kışı olmaz. Ama çalışma şekli vatandaşı çileden çıkardı. Yollar mantıksızca kapatıldı, bir aylık iş üç ayda bitirildi.”
VALİ YILDIRIM’A SESLENDİ
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’e seslenen Baykara, “En azından haftada bir sefer tebdili kıyafet kaldırımlarda yürüyün, bir sefer de yine tebdili kıyafet aracı kendiniz kullanmak şartıyla şehir turu yapın. Bakın nelerle karşılaşacaksınız. İmar konusunda daha dikkatli davranılır ise ileride başımız ağrımaz. İmar demişken bir de sorum var; Afyon deprem bölgesi, bilhassa Uydukent’in zeminini hepimiz biliyoruz. Bu bölgede yapılan yüksek katlı binalar depreme ne kadar dayanıklıdır?” ifadelerini kullandı.
EGE’NİN YILDIZI OLAMADIK
MHP’li Recep Avşar ise, Afyonkarahisar’ın Ege’nin yıldızı olma hedefine varamadığını kaydetti. Avşar, “Büyükşehir olma yolunda gerekli adımlar atılmamıştır. Türkiye’de çok az şehre nasip olan yolların kesiştiği Afyonkarahisar’ın değerine değer katılmamıştır. Şehrin merkezi nüfusu 200 binlere ulaşmış olup bunun 47 bini Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu düşünülürse Afyonkarahisar misafir ve gündüz nüfusunun yoğunluğu açısından yaşanılabilir olmada sınıfta kalmıştır. 47 bin öğrenci nüfusu ziyarete gelen anne-baba 50 bin oteller bölgesi, termaller ve turlar 100 bin merkezi gezen bu misafirler memnun değildir. Stratejik hedeflere ulaşamamıştır. Fuar Alanı ve Ali Çetinkaya Garı üst geçitleri 2016’da yapılamamıştır” dedi.
KENT MEYDANI
PROJESİ İPTAL Mİ OLDU?
MHP Grubu’ndan Bekir Özerdem de Faaliyet Raporu eleştirisinde şu ifadeleri kullandı:
“Uzun zamandan beri gündemde olan ve şu ana kadar yapılması için bir aksiyon göremediğimiz Maliye Kavşağı projesi ve Cumhuriyet Meydanı çalışmaları, neden başlatılamadı? Projeler mi iptal edildi, bilmek istiyorum. Afyonlulara hizmet amaçlı yapılmış olan kapalı pazarlarımızın; esnaf ve pazar harcı görmek isteyen halkımıza, kapal�� pazar yerinin yakınlarında bulunan mülkiyeti belediyemize ait olan veya boş olan, alanlarına izin alınarak, araç yoğunluğu düşünülerek park yerleri yapılmamıştır. Akşamları kapalı pazar yerlerini aydınlatılarak, gereksiz ve gayr-i ahlaki olayların önüne geçilmemiştir.”
ANITPARK, ASLINA
UYGUN HALE GELMELİ
Milliyetçi Hareket Partisi Grubu’ndan Özcan Şarlak ise eleştirilerini Anıtpark ve tarihi eserler üzerinden yoğunlaştırdı. Şarlak, “Cumhuriyetin ilanından 1923-1945’li yıllara kadar Ankara başta olmak üzere Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmit, İzmir, Samsun, Trabzon kentlerinde Mersin’in Tarsus ilçesinde yapılmış olan kent parkları ile Cumhuriyet Türkiyesi’nin yeni yüzü oluşturulmaya çalışılmıştır. Şehrimizdeki Anıtpark o günden bu güne fonksiyonunu devam ettirmiştir. Planı kusursuzdur. Anıt Park’ın aslına uygun yapılacak bir restorasyonla eski haline getirilip kullanılmasını gerektirmektedir. Çevresiyle son derece uyumlu günümüz ihtiyaçlarına da cevap verebilen park, şehrimizde yeni yapılmakta olan Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi kapsamında değiştirilerek bambaşka bir dokuya kavuşturulacaktır. Anıtpark, çevresindeki özel ve kamu binaları ile topoğrafya ve malzeme olarak son derece uyumludur. Yapım aşamasında kullanılan bütün yapı elemanları her yönü ile Cumhuriyetin ilk yıllarının özelliklerini taşımaktadır. Halbuki yapılacak kent meydanı düzenlemesi, Anıtpark aynen muhafaza edilerek yapılmasında Cumhuriyet ilk dönemi yapılarının korunması ilkeleri acısından daha uygun olacaktır.
Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi kapsamında kazandırılmaya çalışılan Zafer Yolu bugünkü Anıt Park’ta tescilli Zafer Binası’ndan Utku Anıtı’na doğru giden ortadaki havuzların iki yanındaki mevcut yollardır. Yani yeni projede sanki yeniden düşünülerek yapılmaya çalışılıyormuş gibi gösterilen Zafer Yolu aslında mevcut halinde daha önceden düşünülerek yapılmıştır. Günümüzde pek çok insanımızın dinlenme yeri olarak halen fonksiyonunu yerine getirmektedir. Pek çok hemşerimiz bizden parkın mevcut haliyle restore edilerek kullanılmasını talep etmektedir. Mevcut hali ve yeni proje karşılaştırıldığında eskisinin aynen korunmasından yana görüş bildirmektedirler” ifadelerini kullandı.
ÇÖP TOPLAMA İŞLEMİ DÜZENSİZ
MHP’li İlker Çelikoğlu da “ret” görüşünü şu açıklamalarla yaptı:
“Devamlı olarak sorun olan park yerleri ile ilgili daha önce de sürelerin yenilenmeyeceği ile ilgili olarak beyanınız bulunmasına rağmen bir tv kanalında yenilenecek diye bir beyanatınız oldu mu? Yenilenmeyecek ise esnafın dükkan önlerini kapamasından dolayı zabıtamızın ne gibi bir yaptırımı olmaktadır? 2015 yılı görüşmelerinde belirtmiş olduğum trafik ışıkları yanış süreleri ile alakalı olarak hiçbir işlem yapılmamış gözükmekte, bu da trafikte yer yer keşmekeşe sebep olmaktadır. Bununla alakalı çalışma neden yapılmamaktadır?
Yine 2015 yılı görüşmelerinde dile getirdiğim mahalle çöp toplama saatleri ve düzenleri ile alakalı hiçbir gelişme görememekteyiz. Hatta bazı mahallelerde zaman zaman 1 gün arayla toplandığını bile görmekteyiz. Bu da aldığım video kayıtları ile sabittir. İlimizin güzide alanlarından olması gereken İmaret Cami’nin ışıklandırma çalışmasını yaptırdınız peki bu ışıklandırma çalışmasının ardından etrafında bulunan ve ortamı rahatsız edici satış alanlarını da kaldırmayı ya da düzene girmelerini sağlamayı düşünüyor musunuz? Daha önce de gündeme getirmiş olduğumuz tütün adı altında açılmış olan iş yerlerinde satılmaması gerekirken tek sigara satıldığı ayrıca başka maddelerinde satıldığı çeşitli şikayetlerden anlaşılmaktadır. Buralar ile ilgili mümkünse meclisimizde karar alınarak iptalinin mümkün değilse daha sıkı bir şekilde denetlenmesinin böylelikle de doğru ile yanlışın ayrılmasını talep ediyorum. Biliyoruz ki zehirli maddeleri tüketenler tüm zararlı işleri yapabiliyorlar demiştim. 1 sene içerisinde bunların Arapça isimler takmasına izin vermekten başka hiçbir yaptırım oldu mu?” >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme