MHP bir siyaset okuludur

Karahisar TV’nin ev sahipliğinde Kocatepe, Odak, Türkeli ve Anahaber Gazetelerinde ortak yayınlanan Seçime Doğru Programının konuğu MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci oldu. Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi sordu İl Başkanı Kahveci cevaplandırdı. Kahveci, 'Türkiye'deki bütün siyasi oluşumlara bakarsanız hepsinde Milliyetçi Hareket Partili birileri vardır.  Milliyetçi Hareket Partisi aslında bir [&hellip]

Karahisar TV’nin ev sahipliğinde Kocatepe, Odak, Türkeli ve Anahaber Gazetelerinde ortak yayınlanan Seçime Doğru Programının konuğu MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci oldu. Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi sordu İl Başkanı Kahveci cevaplandırdı. Kahveci, “Türkiye’deki bütün siyasi oluşumlara bakarsanız hepsinde Milliyetçi Hareket Partili birileri vardır.  Milliyetçi Hareket Partisi aslında bir siyaset okuludur”

Haber

Haber

Kocatepe, Türkeli, Odak ve Anahaber Gazetelerinde aynı anda yayınlanan Seçime Doğru röportajlarının konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Kahveci Gazeteciler Sezer Küçükkurt, Mehmet Emin Güzbey, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’nin sorularını cevaplandırdı. MHP’nin tüm kademelerinde görev aldığını dile getiren tecrübeli siyasetçi Kahveci, “Benim Milliyetçi Hareket Partisi ile tanışmam Ortaokul son sınıfta Ülkü Ocaklarında oldu. Daha sonraki yıllarda lise başkanlığı, ortaöğretim başkanlıktan sonra lise başkanlığı yaptım. Üniversiteyi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Makine Mühendisliği gittim ama orayı bitirmedim. Daha sonra Kamu Yönetim mezunu oldum. Ocak Başkanlığından sonra 3 dönem Merkez İlçede görev yaptım. 5 dönemdir de İl Yönetiminde bulunmaktayım. Mehmet Kocacan’ın istifa ettiği yönetimde İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Burada Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı arkasından Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görev yaptım. Kısacası Milliyetçi Hareket Partisinde bulunabilecek tüm kademelerde görev yaptım” dedi.

TABAN DEDİĞİ BİZİZ

MHP eski İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın istifasını değerlendiren İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Mehmet Kocacan ile 4,5 yıl boyunca çalıştık. 4,5 yılda hiçbir problem veya sıkıntımız yoktu. Daha sonra kendisi aday adaylığı sürecinde bilemiyorum tabi ki şahsını bağlar yada her halde aklına yatmayan bir şeyler vardı. Milliyetçi Hareket Partisinde hiçbir problem sıkıntı yoktu. İşte ‘Tabana sorulmadı, fikrimiz alınmadı’ açıklamaları oldu. Taban dediği biziz. Bu partinin tüm kademelerinde bulundum ve şimdi aday belirleme süreçleri her partide farklıdır. Bir partide ön seçim vardır, burada ön seçim yapılır sandık açılır buna bakılır. Bir diğeri de merkezi yoklamada merkezi yoklamayı bütün partilerin Genel Merkezleri yapar. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi burada ön yoklamayı kendisinin yapacağını belirtmişse hangi kriterlerde yaptığı da orası bilir. Bu kriterleri yaptığı adayın veya Milletvekilinin arazideki performansına ve çalışmalarına bakmıştır. Bunu belirledi ve bununla ilgili açıklamada bulundu, sıralamayı yaptı. Burada ‘Bize sorulmadı’ diyemez. Çünkü Merkezi bir yoklamayla belirlendi burası. Kendi şahsını veya kendini bağlayan bir istifa yöntemiyle istifa etti. O kendisinin kişisel tercihidir. Milliyetçi Hareket Partisinden sadece ve sadece kendisi istifa etmiştir. Kendisi ile beraber herhangi bir Yönetim Kurulu Üyesi, herhangi bir Belediye Başkanı yada herhangi bir Üyemiz istifa etmemiştir. Oda kendi tercihidir” dedi.

HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ

Çok sayıda MHP İl başkanı ile çalıştığını dile getiren İl Başkanı Kahveci, “Ramazan Çallı, İsmail Alpata, Aziz Aslan, Ahmet Zeki Ertürk, Kemalettin Yılmaz, Mehmet Karagöz ve kısacası MHP’nin 1999 yılından sonraki yönetim ile birebir çalıştım. Onun öncesinde Ali Kocaşaban Başkanımızla da çalıştım ama o zaman Ocaktaydım. Bunların içerisinde akademik kariyeri olan yada belli fikirleri olan mutlaka olmuştur. Ama hepsi bir birinden değerlidir. Hiçbirisini birisine tercih edeceğim başkan yoktur. Hepsi birbirinden değerlidir. Hepsinden siyaseten kendime aldığım noktaları olmuştur. Hiç eleştireceğim tarafları olmamış mıdır? Elbette olmuştur. Ama öyle partimizin genel yapısını etkileyecek yada siyasetimizi etkileyecek hataları olmamıştır” dedi.

Sigara kağıdına yazmaz

MHP Milletvekili Mehmet Taytak ile birlikte uzun yıllar çalıştığını dile getiren MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Mehmet Taytak çok uzun yıllar Milliyetçi Hareket Partisinde görev yaptı ve bu görevin tamamı da Genel Merkezde. Genel Merkezde yöneticilik yapmak daha disiplinli, daha olumlu bakmayı, daha geniş perspektiften bakmayı içeriyor. Mehmet Taytak Bey Milletvekili olduktan sonra biz kendisiyle uzun zaman ben İl Başkan Yardımcısıydım. Belediye Başkanlarını beraber belirlediğimizi biliyorum. Mehmet Beye ilettiğiniz bir iş varsa bunu kesinlikle iletilmesi gereken yer neresi buraya iletir ve çözer. Sigara kağıdına kesinlikle yazmaz.  Hatta ben Mehmet beye bir şey iletmişsem eğer o arada ortam müsaitse direk muhatabını arar sizin yanınızda hoparlörü açar ve karşı bildirir. Hoparlörün açık olduğunu vatandaşın toplumun isteklerini direk muhatabına iletir ve siz orada direk bu sonucu alırsınız. Olup olamayacağını, olmuşsa neden olduğunu, olmamışsa da neden olmadığının sebeplerini Mehmet Taytak iletir” dedi.

AFYON İÇİN BİR ŞANS

“Mehmet Taytak Bey seçildiği günden itibaren çok ciddi hizmetleri oldu” diyen MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Türkiye’de 2 yıl bir pandemi dönemi yaşadık. Bir pandemi çıktı ki, Türkiye’de maske bile bulunamıyor yok. Yani bu Türkiye’nin eksikliği değil, beklenmedik bir olay olduğu için. Mehmet Bey o dönemde 35-40 bin adet maske getirdi Valilik ve diğer kurumlara dağıttı. İşte paranız ile bile bulamıyorsunuz maskeyi. Bir diğer konu teşkilatlar ile ilgili her hangi bir sorun yaşanmaz. Milliyetçi Hareket Partisinde teşkilat yöneticisi olmak diğer partilere göre daha zordur. Çünkü yapı biraz daha diktir, serttir, esneklik yoktur. Mehmet Bey bütün teşkilatlarla problemsiz çalışan birisidir. Sadece o mu? Afyonkarahisar ile ilgili hangi problem götürülmüş ise bunları birebir çalışan çözen ve telefon ile değil, bakanlık-bakanlık dolaşan her hafta bir bakanlıkta kendisini görüyoruz. İşte Milliyetçi Hareket Partili belediyeler olsun. Normal vatandaşlara ve diğer partinin belediyelerine bile hizmet etmiştir. Mehmet Taytak Bey uzun yıllar Ankara’da olması Milliyetçi Hareket Partisine değil, Afyonkarahisar için bir kazançtır” dedi.

ADAYLARIN ÇOĞU TANINMIYOR

Çoğu milletvekili adaylarını Afyonkarahisar’lıların tanımadığını dile getiren İl Başkanı Kahveci, “Afyonkarahisar’da bütün siyasi partilerin çoğu milletvekili adayı ya Ankara’da yada dışarıda. Hatta Afyonkarahisar’da olup ta uzun yıllar yaşamış hala daha Afyon’da yaşayıp da vatandaşın hiç görmediği insanlarda aday. Yani Afyonkarahisar’da yaşayıp yaşamadığı değil de bence Afyonkarahisar’a faydalı olup olmadığına öncelikle bakmak lazım. Şimdi ben herhangi bir siyasi partinin adayının ismini vermek yada bir polemikte yaşamak istemiyorum ama Afyon’da olup Afyonlunun tanımadığı bir sürü adayda var. Mehmet Taytak Bey ve Mehmet Parsak Bey doğrudur Ankara’da yaşıyor ama Mehmet Parsak liseye giderken ben Ocak Başkanıydım. Mehmet Parsak Konya Selçuklu Üniversitesini bitirdikten sonra Ankara’ya gitti. Ankara’da yılları geçmişi o kadar uzun değildir ama çok değerli bir arkadaşımızdır. Allah ondanda razı olsun yaptığı hizmetlerinden dolayı” dedi.

SON 6 AYDA BİR SÜREÇ YAŞANDI

MHP eski İl Başkanı Mehmet Kocacan ile ilgili konuşan Kahveci, “Mehmet Kocacan ile Sayın vekilimiz arasında bir problem var mı derseniz? Bakın 4,5 yıl boyunca hiçbir sıkıntı görmeden bütün çalışmaları eksiksiz birlikte yürüttük. Başkanlık Divanındaki arkadaşlarımız Mehmet Kocacan ve Mehmet Taytak Bey. Ne zaman ki son 6 aya girildi, burada seçim konuşulmaya başlandı Mehmet Kocacan o arada bir süreç yaşandı. Yani bu süreç Milliyetçi Hareket Partisinin bir problemi olduğu değil, Sayın Kocacan’ın kafasında mutlaka bir aday olabilir. Benimde olur, bütün partilerin ve yöneticilerin kafasında birileri mutlaka olacak. Ama siz kafanızda birileri var bu olmadı diye istifa etmek dava adamlığına yakışmaz. Ben bunu Mehmet Kocacan için söylemiyorum herkes ve genel olarak söylüyorum. Şimdi başka partilerin listelerine girip, listeyi beğenmeyip gitmek ne kadar doğrudur bilemem. O konu partilerin iç meseleleridir. Ama bizde Sayın Mehmet Kocacan’ın kafasında Aziz Aslan var mıdır? Yok mudur? Bilemem. Aziz Aslan bizde ilk defa aday olmuyor. Yanılmıyorsam herhalde 5 dönem aday oldu. Bazen yüce Mevlam takdir yazması lazım. Yoksa Aziz Aslan kötü anlamına gelmez. Bizim şuanda 6 tane arkadaşımız liste dışında kalan arkadaşlarımızdan çok daha iyi, onlar kötü anlamını taşımaz. Çünkü listeye 6 kişi yazılması gerekiyordu 6 kişi yazıldı” dedi.

ÇOK PROBLEM DEĞİL

Türk siyasi tarihinde MHP’nin yerinin çok önemli olduğunu dile getiren MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Türkiye’deki bütün siyasi oluşumlara bakarsanız hepsinde Milliyetçi Hareket Partili birileri vardır.  Milliyetçi Hareket Partisi aslında bir siyaset okuludur. Biz adam yetiştiririz, onlar bazen zaman zaman kendilerine koltuk bulamadıkları zaman bırakır giderler. Çok problem değildir, bizim için fark etmiyor. Biz okuruz, yetiştiririz nerede öğretmenlik yaptı onların sorunudur. Onların da nereye gittiklerine bakmıyoruz. Bir diğer taraftan da şimdi bir önceki seçimde Milliyetçi Hareket Partisinin baraj sorunundan bahsediliyordu. Her seçimde de bu baraj sorunu bahsedilir. Baraj sorunu bizdik yüzde 20 alacak bir başka partiydi bizden ayrılan ama biz yüzde 10-11 aldık diğerleri yüzde 9’da kaldılar. Aslında baraj sorunu bizde değil, onların varmış. Yine bugün için söylüyorum Milliyetçi Hareket Partisinin önünde herhangi bir Milliyetçi Parti ben göremiyorum. Söylem ve eylemler farklı. Milliyetçiyim demekle, milliyetçi olunmuyor. Yaşamak lazım, hissetmek lazım. Benim ne kadar sosyal demokratım dersem CHP’lilerin Milliyetçiyiz demesi de bu kadardır. Yani bu ölçü koyamazsınız şimdi şöyle bakın hiç aşık olmamış bir genç var mıdır sizce, herkes aşık olmuştur ama hiç kimse Ferhat gibi olmamıştır. Bizimkisi bir tutku ülkeyi sevmek bizimkisi Aslı’yla Şirin gibi düşünün” dedi.

ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili konuşan İl Başkanı Kahveci, “Meral hanımın Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılıp parti kurması kongre arasında ki süreç ne kadardır 70 gün. Şimdi Devlet Bey ‘Aday olamazsınız’ demedi. Kongreler vaktinde olmalı sürekli başka siyasi partiler gibi her kafası esen kongre isteyip yapmayalım bunların bir süreci var. 3 yıl çünkü bunlar daha çok bölünmeye neden olur bu süreç beklenilmeli bu süreçte aday olursunuz kazanırsanız. Genel başkan olursunuz kazanamazsanız liderinize itaat edersiniz. O sürece bakarsanız çok kısa bir süreçtir aslında orada gidilmek istenmiş aslında gitmişlerdir kendileri siyasi parti kurmuşlardır. Allah herkesin yolunu açık etsin. Neden gittiklerinin sebebi onlarda saklıdır. Bizim partimizde hiç kimse dışlanmadı. Hiç kimse aşağılanmadı. Hiçbir şekilde kendilerinin itilmişlikleri yoktur. Mutlaka siyaseten dedim ya Afyon’da Milliyetçi Hareket Partisi ve bütün partilerin biri bir tane olur. Kafasında bir olan bir arkadaşımız o partide beklemez mutlaka amacı sadece milletvekili olmaksa kafaya koymuşsa onun için siyasi kriterlerin bir önemi yoktur. Gider CHP’den de aday olabilir İYİ Parti’den de olabilir hatta bazıları HDP’den de olabilir. Ama Milliyetçi Hareket Partisi’nde aday olmanın kriterleri diğer partilere göre birazcık daha farklı yani o tabandan gelmemiz lazım. Kafa yapımız düşüncelerimiz yaşam tarzımız biraz uymalı. Diğer arkadaşlar gidenler yolunu çizmiştir. Allah yollarını açık etsin”

KAOSTAN BESLENMEYECEĞİZ

Siyasette kaostan beslenmeyeceklerini dile getiren Kahveci, “Siyasette kaostan beslenen arkadaşların ömrü üç gün olur. Yani kaosla bu işler yürümez sizin parti olarak bir fikriniz bir ideolojiniz yapmanız gereken bir şey varsa bundan bahsetmek lazım” dedi. İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nu eleştiren Kahveci, “Şimdi hala oraya gidip MHP’nin işaretiyle hareket edipte milliyetçilik adına ne yapıldı derseniz şöyle bakarım. Şuan da Türkiye’de kaç bin şehit vardır sizce binlerce. Bu şehitlerin tamamı bu dönemin şehitleri İstanbul’un fethinde şehit olmadılar, Alparslan Anadolu’ya girerken de bunlar şehit olmadı. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduktan sonra 1970’li yıllarda başlayan bir terör örgütünün şehit ettiği insanlar bunların çoğu. Milliyetçi olan birisi şehit ailelerini rahatsız eden bir PKK’nın uzatması olan HDP ile aynı nokta da bulunup bize milliyetçiliğin neresindesiniz diye soramaz. buna ne söyleyebilirim ben bütün siyasi partiler dışarıdan birilerini alabilirler herhangi bir partilerden tabi ki şuan da Türkiye’de son yılların en gergin seçimleri yapılıyor. İstifa edenler geçenler katılımlar var. Ama bir kişinin katılmasıyla ya da bir kişinin istifasıyla ne bir parti büyür ne de diğer parti küçülür. Bir kişiyle olacak işler değildir. Başka birlerine saldırmak başka birileri aleyhinde açıklama yapmak sizi başarılı bir parti yapmaz. İnsanlar ne yapacaklarını söylemeliler. Nasıl hareket edeceklerini söylemeliler. Yoksa kendi partileri içinde ki iç meseleleri olan birilerin kapatmak adına başka partilere saldırmak 3 günlük bir çözüm olur” dedi.

HERHANGİ BİR TALEBİMİZ OLMADI

“AK Parti ile ilişkileriniz nasıl Cumhur İttifakında?” sorusuna cevap veren İl Başkanı Ahmet Kahveci, “AK Parti ile ölçülerimiz siyasi etik içerisinde biz ne istediğimizi onlar ne yapması gerektiğini karşılıklı nezaket içerisinde yürüyor. Bizde diğer siyasi partiler gibi onu isteriz bunu isteriz öyle bir şeyimiz olmadı, olmayacakta. Genel başkanımızın da yaklaşımı bu şekilde. AK Parti ile herhangi bir problem yaşamadık ciddi bir problem.  Ben il başkanı olduktan sonra herhangi bir kadronun geldiğini duymadım herhangi bir şeyde bir talebimiz olmadı. Geçmişte mutlaka eksikler var o konuda vardır. Birde şu var artık son zamanlarda ki alımlara bakarsanız yüzde 80’i kurayla belirleniyor. Yani burada haksızlık olur zaten direk müdahale olursa. Kurayla belirleniyor. Bir diğer KPSS puanı ile belirleniyor sizin elemanlarınız KPSS’den belli kural almışlarsa devletin mülakat dediği bir şey mesela eğitim sınavda ne almışsanız mülakatta da aynı puan veriliyor. Mülakat niçin yapılıyor derseniz mülakat devletin içine sızmaya çalışan terör örgütleri varsa bunlara bakılmak için yapılıyor diye düşünüyorum” dedi.

6 ADAYIMIZDA SAHADA

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm adaylarının sahada çalıştığını dile getiren MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Bizim aslında adaylarımızın tamamı bütün ilçelerde çalışıyor. Herkes bir ilçeye mutlaka gitmek zorunda. Mehmet Bey uzun yıllardır bir tecrübesi var sosyal medya ekibi çok iyi Mehmet beyin. Onun çalışmaları hemen anında yayınlanır, paylaşılır diğer adaylarımız bir gün sonra ya da akşam yapabiliyor bunu. 6 adayımızın hiçbir tanesi diğerinden eksik çalışıyor diyemem. 6 aday çalışan sadece MHP diyebilirim size. Ben kendi adaylarımı takip ederim diğer partinin çalışmalarına göre biz çalışma üretmeyiz MHP’nin bir stratejisi var bir çalışma sistemi var biz oy almaya çalışırız diğer partilerin çalışmasına göre çalışmamızı değiştirmeyiz” dedi. MHP’nin büyük yürüyüşünün yarın olacağını dile getiren Kahveci, “Büyük yürüyüşümüzü yapacağız. Kuralar çekildi buradan da Afyonlu hemşerilerimize duyurmak isterim. Cumartesi günü saat 12.00-13.30 arasında MHP yürüyecek ondan sonra da sırasıyla diğer partiler. İmaret Camisinin orada başlayıp Anıtpark’a kadar yürüyeceğiz. Diğer arkadaşlarda aynı güzergahta galiba birisi farklı galiba bilmiyorum ama Demiryalayan Türbesi’nden yürüyüp merkeze çıkacak bir siyasi parti var güzergah olarak herkesin aynı aşağı yukarı. Cumhur İttifakı olarak tabi ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyi destekliyoruz. Ama milletvekilliğinde AK Parti’den ayrı kendi logomuzla Türkiye’nin 81 ilinde kendi logomuzla giriyoruz. Onlarla ortak seçime falan girmişliğimiz yok. Milletvekilliğinde kendimize oy istediğimiz için kendi partimiz olarak orada rakibiz. Centilmenlik içerisinde yürütülecek bir yarış onlar farklı yürüyecek bizde farklı yürüyeceğiz.  Diğer partiler nasıl yürüyordur bilmiyorum onların meselesidir onlar bilirler” dedi.

2 BİN TELEFON GELDİ

MHP’nin ilimizde bu dönemde milletvekili çıkaramayacağı yönünde oluşturulan algıya cevap veren Kahveci, “MHP’nin hiçbir dönem Afyon’da milletvekili sorunu olmamıştır. Bunu arkadaşlar bilinçli olarak yapar. Yapması da gayet normaldir karşı siyasi partinin ama biz şunu gördük ki il başkanlığı değişikliğinin olduğu gün 2 bin adet telefon gelmiş yarısını cevaplayamadım. 20 yıldır partiye gelmiyorum diyen arkadaşlar bütün il başkanlarının tamamına yakını MHP’ye geldiler ‘Seçimde ne yapabiliriz nasıl çalışabiliriz’ diye. Şu anda anketlerde 2 vekilimiz gözüküyor. Bizim anketler veridir asıl sonucu sandık belirleyecek. Sandıkta göreceğiz bu memlekete Afyon’a kim hizmet edecekse Allah onlara nasip etsin ama bizim adaylarımız en azından 1. Sırada ki vekil 1 önceki döneme göre daha tecrübeli bir diğer arkadaşımız esnaf vatandaşın içinde Afyon’un göbeğinde yaşayan birisi. Afyon’un bütün problemlerini bilen Afyonda ki bütün esnaflara yakın olabilecek pozisyonda”

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Hizmet olarak herkes laf eder Afyon’da trafik sorunu var diye. Afyon’da en büyük sorunlardan birisi kentsel dönüşüm. Allah bir daha yaşatmasın yüz yılın felaketi dediğimiz 10 ilde yaşanan deprem var buradaki en büyük can kayıp nedeni eski evler oluşu kontrolsüz yapılışı. Afyon’da kentsel dönüşüm başlatılmıştı ve bu kentsel dönüşümde maalesef o günün şartlarında rant diye engellendi. Şimdi Afyon’da çok ciddi sıkıntısı olan İmaretin arka tarafı ve Mecidiye tarafında çok eski yapılar var. Çavuşbaş’ta var bunların biran önce kentsel dönüşümde yenileştirilmeli depreme dayanıklı hale getirilmeli. Bu sorun bence trafik sorunundan çok daha önemli.  Allah böyle bir şey inşallah vermez ama verirse can kaybının az olması için mutlaka öncelik olarak kentsel dönüşümün yapılması lazım. Diğer önceliğimiz Erenler’de sıkışmış olan öğrenciyi şehre indirmemiz lazım. Bunlar Afyon’un esnafıyla haşır neşir olmalı buralarda bulunmalılar. Esnaf biraz daha düzgün para kazansın orada belli bir yere biz öğrencileri hapsetmişiz gibi düşünüyorum. Bu ikisini çözsek Afyon’un çok ciddi sorunlarının çözülmüş olacağına inanıyorum” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI 5 VEKİL ÇIKARACAK

Cumhur İttifakının Afyonkarahisar’dan 5 vekil çıkaracağına inandığını söyleyen Kahveci, “Cumhur ittifakı 5 tane vekil çıkaracak bizim çalışmalarımızda bizim 2 gözüküyor. Anketlere biz yol gösterici olarak bakarız hangi ilçede eksiğiz nerede fazlamız var çalışmak için anketlere bakarız. Yoksa vatandaşın direk sandıkla birebir örtüşmediğini uzun yılladır görüyorum başka partiler için örtüşüyor nedense bizim anketlerde son dört seçimdir hep biz baraj altıydık ama baraj altı kalmadık” dedi.

DÜŞÜK BÜTÇEYLE ÇALIŞIYORUZ

Seçimlere MHP’nin en düşük bütçeyle gittiğini dile getiren Kahveci, “ Bir defa bizim bütçemiz onların harcadığı bütçenin harçlığı bile değil. Emin olun değil. Ben zaman zaman görüyorum. İnsanlar kendilerine gönderilen paraları bize gösteriyor diyorlar ki, ‘Bak bu partiden bu geldi’ diye. Ve bu dengeleri bozdu. Afyonkarahisar’da dengeleri bozdu. Biz, diğer partilerin harcadığı paraya göre neredeyse sıfır bütçeyle gidiyoruz diyebilirim. Biz de harcadık ama diğer adayların belli bir gazeteye ya da belli bir televizyona bilemiyorum artık çok büyük rakamlardan bahsediliyor. Bir adayın harcadığı bütün parayı belki de bizim 6 tane adayımız harcamamıştır. Yani yok zaten nereden harcayacak. Hepsine bakıyorum bir tane Yücel Bey iş adamı bunun dışındaki arkadaşlarımız hiçbirisi iş adamı değil hepsi genç daha yeni hayata başlamış. Mehmet Bey sadece milletvekilliği olan birisi başka ek bir işi olan birisi değil. Ha diğer insanlar bu paraları nereden buluyorlar, kazanmışlardır herhalde. Ama şunu söyleyeyim ben aday olsam çok ciddi zorluklarla kazandığım bir para olsa kolay kolay harcayamazdım” dedi.

NE HARCADILAR BİLMİYORUM

Parayı kolay harcamayacağını dile getiren Kahveci, “Şimdi diyorum ki sabah akşam çalışıp zorla kazandığım yani zor şartlarda kazandığım bir paraysa  ben bunu kolay harcayamam. Yani insanlar ticaretle ilgilenir ya da birileri vardır sabahtan akşama kadar taş kırar 100 lira kazanırlar. Birileri vardır fikir üretir çok büyük paralarda kazanabilir. Tabi kolay kazanan arkadaşlar vardır belki harcamıştır bizde böyle bir para yok. Olsaydı çok daha büyük bir bütçe ile seçime çıkmak isterdik. Maalesef insanlar sizin araçlarınıza, ses düzeninize, televizyon programlarına, gazetelere, ilanlara bakıyor. Teşkilatlara gönderdiğiniz paralara bakıyor. Biz de maalesef teşkilatlarımızdan para istiyoruz. Hepsinden Allah razı olsun tabi diğer partilerin bu paralarını harcama miktarını onlara sormak lazım. Direk kimin ne harcadığını bilemiyorum” dedi.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “14 Mayıs seçimlerinin öncelikle vatanımıza milletimize Afyon’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Kavgasız gürültüsüz problemsiz bir şekilde seçimi anlatırız diyorum. Herkesin birbirine saygı duyduğu, seçim sonucuna herkesin razı olabileceği bir seçimin olmasını bekliyorum. Ve vatandaşlarımızın tamamının sandığa gidip oy kullanmalarını ve kendileri için, kendilerini nerede görmek istiyorlarsa, kendi yaşam tarzlarına neresi uyuyorsa ona oy vermelerini bekliyorum. Ama MHP hem dini hem milli bir parti olarak Afyon’nun ve Türkiye’nin tam ortasında olduğuna inanıyorum ben. Tabi ki bize daha çok oy vermelerini bekliyorum ben. Herkese saygılar sunuyorum ben”

Bakmadan Geçme