• Haberler
  • Genel
  • “MHP artı CHP artı o yapı üçü bir AK Parti etmedi”

“MHP artı CHP artı o yapı üçü bir AK Parti etmedi”

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra saat 21.00 itibariyle AK Parti İl binası önünde kutlamalar başladı. Kutlamalar daha sonra Anıtpark önünde devam etti. Başkan Çoban Anıtpark önünde yaptığı konuşmada tuzak ve planların bozulduğunu, MHP artı, CHP artı o yapının, toplamının bir AK Parti etmediğini söyledi Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban seçim sonuçlarının [&hellip]

"MHP artı CHP artı o yapı üçü bir AK Parti etmedi"

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra saat 21.00 itibariyle AK Parti İl binası önünde kutlamalar başladı. Kutlamalar daha sonra Anıtpark önünde devam etti. Başkan Çoban Anıtpark önünde yaptığı konuşmada tuzak ve planların bozulduğunu, MHP artı, CHP artı o yapının, toplamının bir AK Parti etmediğini söyledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Anıtpark önünde halka hitap etti.
TUZAK KURANLARIN
EN HAYIRLISI ALLAH
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın cumhuriyetin ve partisi AK Parti’nin kuruluşuna şahitlik ve ev sahipliği yaptığını belirtti. 30 Mart akşamı itibariyle Türkiye’de AK Parti’nin yeni bir zaferine şahit olunduğunu belirten Çoban; “Bu zafer ne 2 Kasım 2003, ne 29 Mart 2004, ne 29 Mart 2009 ne 2007, ne de 2011 seçimleri gibi. Çünkü uluslararası bir oyun vardı. O oyunun Türkiye’deki işbirlikçisi yerli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları vardı. Maalesef planları, programları, tuzakları bozuldu. Onlar tuzak kuruyorlar. Ama bilesiniz ki; tuzak kuranların en hayırlısı Cenab-ı Hak’tır. Cenab-ı Hakk’ın tuzağı karşısında hiçbir kimsenin tuzağı işe yaramadı ve yaramayacak inşallah. Tabi bizler üzülüyoruz. Başbakanımız, bakanlarımız üzülüyor. Türkiye’de görev yapan biz Belediye Başkanları üzülüyoruz.” dedi.
18 BİN OYUN 15 BİNİ
BAŞKA PARTİYE
AK Parti’li Belediye Başkanları olarak verdikleri desteklerin, yaptıkları yardımların, iyi niyet ve hoşgörünün karşılıksız kaldığını söyleyen Burhanettin Çoban, sırtlarından hançerlendiklerini belirtti. Bunları hak etmediklerini ifade eden Çoban; “Afyonkarahisar’da kurulan tuzak çok güzel bir şekilde fark edildi. Maalesef CHP çok değerli bir insanı, çok değerli bir doktorumuzu aday gösterdiği halde ve bu arkadaşımız olabildiğince çalıştığı, performans gösterdiği halde maalesef sadece yüzde 3 oy alabildi. Bu parti yani CHP 2011 seçimlerinde merkezde 18 bin oy almıştı. Bugün görüyoruz ki bu 18 bin oyun 15 bin tanesi başka siyasi partilere gitmiş. Siyasi partiye gitmiş. Bu oyunun çok iyi farkındayız. Yani uzatmaya gerek yok MHP artı CHP’ye ihanet eden seçmenler artı o yapı üçü bir AK Parti etmedi. Allah’a hamd olsun. Teşkilatlarımızın, partilerimizin gayretleri, milletvekillerimizin, Sayın Bakanımızın üstün destekleriyle bu zaferi birlikte başardık. Ama bu zaferi hazmedemeyenler var.” diye konuştu.
“İYİ NİYETİN TEMSİLCİSİ
OLACAĞIZ”
Zaferi hazmedemeyenlerin seçim kurulunda büyük bir baskı oluşturduklarını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kendilerini seçimde yenemeyenlerin kaba kuvvet ve saldırma ile bir takım işler yaptıklarını ileri sürdü. Bunların boş olduğunu kaydeden Çoban; “İnşallah biz yine bu dönem barışın temsilcisi olacağız. Yine bu dönem biz iyi niyetin temsilcisi olacağız. Ama ihaneti asla unutmayacağız. İnşallah ikinci dönemimiz birinci dönemimizden çok daha güzel olacak. Çünkü projelerimiz güzel, şehrimizdeki alt yapıların çok büyük bir bölümü bitti. Üst yapıların yine büyük bir bölümü bitti. İnşallah bundan sonra gelirlerimizi arttırarak daha güzel bir Afyon için projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Garip gurebanın da yetiminde, mazlumunda, esnafında, sanayicinin de, işadamının da Belediye Başkanı olacağız. Herkesle ilgileneceğiz.” şeklinde konuştu.
“KESİNLİKLE TAHRİKLERE
KAPILMAYIN”
AK Parti olarak seçim gecesi zafer yürüyüşü yapma, konuşma yapmanın adetleri olmadığını belirten Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Bizim geleneğimizde bunlar yoktu. Altı seçimdir bunu yapmadık. Ama vatandaşımız, AK Parti öyle bir doldu ki, içinde öyle bir ukte birikti ki bunu ancak bu şekilde telaffi edebildik. Bu seçime maksus gösterişimizi, nümayişimiz yaptık. Benim istirhamım lüften sessiz şekilde evlerimize dönmektir. Hiçbir kimseye, özellikle hiçbir siyasi partinin temsilcisine, araçlarına, bürolarına, binalarına şöyle bir yan gözle bakmayacağız. Kesinlikle tahriklere kapılmayacağız. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Özellikle kentimizi kazanmaktan daha çok Başbakanımızın bu seçimden 2009’a göre daha güçlü çıkmasından çok sevinçliyiz.”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, girdikleri hiçbir seçim sonrası nümayişte bulunmadıklarını, kargaşa ve gürültüye meil vermediklerini dile getirdi. 30 Mart yerel seçimlerinin diğerlerinden çok farklı olduğunu ifade eden Zeybek şöyle konuştu: “Öyle dolduk ki, buraya toplanıp deşarj olmak istedik. Bu seçim AK Parti’nin belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan seçimlerin en karmaşalı döneminde geçmiştir. Bir tarafta tek başına AK Parti karşısında tamamı vardı. Hatta siyasi partilerin tamamı olsa neyse ama kökü dışarıda olan Türkiye’ye gelmekten çekinen paralel yapı da dahil oldu. Zannettiler ki kasetlerle bazı genel başkanları alaşağı ettikleri gibi AK Parti Genel Başkanını da alaşağı edeceklerin zannettiler. Ama hamd olsun Türk Milleti Genel Başkanımıza Başbakanımıza sahip çıktı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu millet genel başkanımıza güvenini tazeledi tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme