• Haberler
  • Genel
  • “MHP Afyon’dan 2 milletvekili çıkartabilir”

“MHP Afyon’dan 2 milletvekili çıkartabilir”

MHP Milletvekili Mehmet Taytak ve İl Başkanı Mehmet Kocacan, 2023 yılı Haziran ayı seçiminde Türkiye'nin bekası ve kurulan düzenin doğru gitmesi için MHP'lilerin inanarak çalışmaları gerektiği görüşünde birleştiler. Taytak, 'Çalışmamız gerekiyor. Eğer 2023 başarısız bir dönem olursa 2024 çok zor geçer. Önce onu bileceğiz.' dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarında [&hellip]

MHP Milletvekili Mehmet Taytak ve İl Başkanı Mehmet Kocacan, 2023 yılı Haziran ayı seçiminde Türkiye’nin bekası ve kurulan düzenin doğru gitmesi için MHP’lilerin inanarak çalışmaları gerektiği görüşünde birleştiler. Taytak, “Çalışmamız gerekiyor. Eğer 2023 başarısız bir dönem olursa 2024 çok zor geçer. Önce onu bileceğiz.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarında düzenlenen törenle partililer bayramlaştı. Geniş katılımın gerçekleştiği programa; Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Mehmet Kocacan, Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, KAÇEP İl Başkan Yardımcısı Nesrin Çelikbilek, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, geçmiş dönem İl Başkanları, bazı sendikaların yetkilileri ve çok sayıda partili katıldı.
“KIRGINLIK YOK HELALLEŞİLECEK KAPI PARTİMİZİN KAPISIDIR”
Programın açış konuşmasını MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan yaptı. Ramazan Bayramını kutlayan Kocacan, “2023 yılı Haziran ayı seçimleri için teşkilatlarımızla hep birlikte el ele, küskünlerin, dargınların barıştığı, birbirlerine sırtlarını değil yüzlerini döndüğü bir şekilde çalışacağız. Birbirimizle helalleşeceğimiz kapı burası yani partimizin kapısıdır. Bu kapı her gönüle açıktır. Özellikle teşkilatımıza onca yıl emeği olan bugünü, dünü ve geçmişi bulunan tüm mensuplarımızı aramızda görmek bizleri onurlandırmaktadır. Zor, dönemeci çok fazla girdabı da bir o kadar zahmetli bir seçim sürecine giriyoruz. Bir il başkanı olarak benim dileğim, isteğim odur ki her biriniz birer uç beyi gibi olduğunuz yerlerde insanlarımızı kucaklayınız. Gönül kapılarını açınız. Cumhur İttifakını bizim anlayışımız noktasında anlatınız. Bir elin nesi var, birçok elin birçok sesi var. Yüksek oranda her türlü katkının verileceğinden eminim. Ancak günü birlik sevda ile değil, Turan sevdasıyla, Ocak aklıyla, MHP’nin siyasi çizgisi ve görüşleriyle insanlara dokunun. Sandıklı ilçemizde iftar programında esnaf ziyaretinde belkide bizle hiç alakası olmayan ancak Türkiye topraklarında yaşayan ağabeylerimize Milletvekilimiz Mehmet Taytak hal hatır sorarak iftara davet etti. Memnun olduklarını ifade ederek, ‘Sayın vekilim bizim elimizi lütfen bırakmayın.’ dediler. Vatandaş bunu diyebiliyorsa siyasetin içerisinde olan, ocak görmüş ya da milliyetçi, ülkücü şuurunda olan, Turan ilkesinde yürüyen insanların bundan çok daha kelam söylemesi gerekiyor.” dedi.
“NEFSİMİ AYAKLAR ALTINA ALIYORUM, UTANMA DUYGUSUYLA KAPIMIZ AÇIK”
“Ben tek başıma hiçbir şey değilim. Genel Başkanımı temsiliyet makamında en şerefli görevdeyim.” diyen Kocacan, “Daha önce de buradan birçok ağabeylerimiz geldi geçti. Hiçbirine kırgın değiliz. Küs değiliz. İşte küslerin barıştığı bayram bugündür. Rabbimizin bize emr olduğu gibi başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da afla ilgili bir cennet kapılarının açıldığı bir bayramlaşmadayız. Covid-19 pandemi sürecinden sonra da çok şükür elhamdülillah birlikteyiz. Bir derdiniz varsa yapabileceklerimizi söylüyor, yapamayacaklarımızı da anlatıyoruz. Sakın ola ki yolda yürürken dar çerçevede başka birilerinin fitnelerine müsaade etmeyin. Âcizane ricam budur. Bir elçi olarakta üzerime düşen görevi tebliğ ediyorum. Bana varsa kırgınlığınız söyleyin, kızın, herşeyi söyleyin. Kabulümdür, nefsimi ayaklar altına almışımdır. Hiç önemli değil. Yalnız utanma duygusuyla birlikte insanlık fikriyatı ve şuuruyla birlikte kapımız herkese açıktır. Değerli üyelerimizi, teşkilat mensuplarımızı, sendika yetkililerini hepsini partimize davet ediyorum. Hep birlikte ayağa kalkalım ki 2023 yılı Haziran ayı seçimi Türkiye’nin bekasına vesile olsun. Hayırlı bayramlarımız olsun. Ne mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.
“MHP KÖKLÜ DAVA PARTİSİDİR”
MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın konuşmasında düşüncelerinin aslını ve geleceğini ifade ettiğini söyledi. Taytak, “Veciz konuşması nedeniyle İl Başkanımız Mehmet Kocacan’ı tebrik ve teşekkür ediyorum. MHP 53 yılı doldurmuş geleceğe uzanan bir siyasi partidir. MHP sadece bir siyasi parti değil bir dava partisidir. MHP Anadolu’ya giren Selçuklu Sultanı Alparslan’ın ruhunu taşıyan, Atatürk’ün ruhunu taşıyan, şehitlerin ve şühedanın ruhunu taşıyan kendisini dünün bugünü olarak addeden bir dava partisidir. Bizler 1969 yılında bu parti kurulduğu günden itibaren ortaya koyduğu tavırları, duruşlarını, davranışlarını ve ilkelerini takip ederek geliyoruz. Rahmetli Başbuğumuzun kurup ömrünün son gününe kadar ayakta çalıştığı, emek verdiği, milletin gülüp olmaz bu dediği, özellikle 1980 sonrasında ülkücü hareketin içerisinde bulunup daha sonra bir başka siyasi partide bakanlık yaparken MHP bitmiştir diyenlere rağmen tek başına yola çıkmış ömrünün son gününe kadar davasıyla uğraşmıştır. Bayrağı devir alan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendi de aynı kalite ve aynı şuurda rahmetli Başbuğumuzun dizinin dibinde aldığı terbiye ile partimizi bugüne kadar getirmiştir.” şeklinde konuştu.
“İKİ BÜYÜK EMANETİN BİRİ MHP DİĞERİ ÜLKÜ OCAKLARIDIR”
Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in kendilerine iki büyük emaneti olduğunun altını çizen Taytak şu ifadelere yer verdi: “Bu emanetlerin bir tanesi MHP diğeri de Ülkü Ocaklarıdır. Genel Başkanımız bu iki emanete sonsuz derecede sahip çıkmıştır. Başka siyasi partilerin rahmetli Genel Başkanları 15-20 kişi ile anılırken MHP Genel Başkanı, Başbuğumuz Alparslan Türkeş her yıl vefat yıldönümünde 4 Nisan tarihinde binlerce gencimizin katılımıyla Ankara’da anılmaktadır. İşte MHP olarak bizim bir dava partisi olduğumuzun gerçeği budur. Bu sebeple bizim siyasette ki etkimiz aldığımız oydan çok daha öndedir. Biz MHP olarak iktidar olsakta olmasakta azda olsak çokta olsak bu ülke için mutlak olması gereken ve nerede ne yapması gerektiğini bilen bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Son dönemde 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe kalkışması öncesi AK Parti ile MHP olarak ilişkilerimiz bilinmektedir. O günkü AK Parti’nin hal ve tavırları da bilinmektedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yanlışlıkları en sert şekilde meydanlarda, salonlarda çok fazla dile getirmiştir. Ancak 15 Temmuz bizim haklılığımızı ortaya çıkardı. Hain FETÖ’yü, PKK’yı ve diğer terör örgütlerinin tümü emperyalist güçlerden aldıkları imkânlarla savaş halinde olduklarını biliyor ve söylüyorduk. O gün tüm Türkiye herşeyi gördü, dünya herşeyi gördü. 15 Temmuz 2016 gecesinde Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu tavırla Türk Milleti hain FETÖ’ye müsaade etmedi.”
“MHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI ERDOĞAN’DIR”
15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası birşeylere karar verilmesi gerektiğinin altını çizen Taytak şöyle konuştu: “15 Temmuz’dan sonra da birşeylere karar vermek gerekiyordu. Bugüne kadar yapacağımızı yaptık deyip kenarda durabilirdik. Ancak o zaman ne FETÖ haini durabilirdi ne de PKK durabilirdi. ABD bu oyunun sonunu getirmek için her türlü çabayı gösterirdi. Bizde orada MHP olarak Cumhur İttifakını, Cumhur ruhunu Yeni Kapıda gördüğümüz hal üzerine Sayın Genel Başkanımız devam ettirdi. O günden bugüne de Cumhur İttifakı olarak bugünlere geldik. 2023 yılı seçimlerinin gözüktüğü döneme baktığımızda MHP olarak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendidir. İttifakımızın adı Cumhur İttifakıdır. MHP’de bu ittifakın bir kanadıdır. Aynı anlayış içerisinde seçime gireceğiz. Orada denge ve denetlemeyi sağlamak adına MHP’nin çok fazla milletvekiliyle mecliste olması gerekmektedir.”
“MHP İKİ MİLLETVEKİLİNİ NEDEN ÇIKARAMASIN?”
Taytak sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta çıkarılan Seçim Kanununa baktığımızda bu kanun 2018 yılında çıkmış olsaydı AK Parti’nin dört milletvekili, MHP’nin bir milletvekili, CHP’nin de bir milletvekili olacaktı. Yani sadece sabit oylarımızı koruduğumuzda artık burada İYİ Parti’nin bir Milletvekili olmayacak. MHP ikinci milletvekilini çıkarabilir mi? Bu topraklar üç milletvekilini çıkardı. Niye çıkarmasın? Çalışacağız, uğraşacağız. Başında buna inanacağız ki başarabilelim. Geçmişte Pazar akşamı 2 bin 500 oyla iki milletvekilini kaçırdığımız gibi dizlerimize vurmayalım. Kendi kendimize yazık etmeyelim. Çalışalım, uğraşalım. İster Ahmet gitsin ister Mehmet gitsin. Hiç önemli değil. Eğer MHP TBMM’de yüksek bir sayı ile AK Parti Milletvekilleriyle beraber kanun çıkartabilecek güce geldiğinde hem kurduğumuz düzenin doğru gitmesi hem ülkenin bekası için bizim dert ve sıkıntılarımızın giderilmesi için çok daha kolay olacaktır. MHP olarak bir milletvekiliyle Afyonkarahisar’da elimizden gelen her yere dokunuyoruz. Bir şeyi beğenmeyip hiçbir şey yapmayanlar yolumuzdan çekilsinler. Uğraşanlar da uğraşmaya devam etsin. Beğenmeyen bir gün gelsin kongreye girip seçimi alsın. Yoluna baksın. O sebep bu sebep bularak içimizde lüzumsuz bir tartışma çıkarmanın anlamı yoktur.”
“ARKADAŞLARIMIZ DİNAR’DA SATILMIŞLIĞINI ACISINI ÇEKTİ”
Mehmet Taytak sözlerini şöyle tamamladı: “2018 yılı seçimlerinden sonra Dinar ilçemize girdiğimizde arkadaşlarımın gözlerine baktım çakmak çakmaktı. Hepsi satılmışlığın sıkıntısını, acısını çekiyordu. ‘O gün orada hoş geldin Başbakanım’ diyen lüzumsuz adamın pankartını gözlerinin önünden ayıramıyorlar. Dedim ki arkadaşlar Dinar’ı alacağız. Bugün Dinar’da MHP’li bir Belediye Başkanımız vardır. Üç Belediye Başkanlığımızı kaybettik. Biri İhsaniye idi. İki Belediye Başkanımıza çok söyledim. Gelin çalışalım, uğraşalım. Yukarıyı, Ankara’yı bize bırakın. Siz hizmetinizi yapın. Vatandaşın gönlünü alın. Kalfa gönderdiğin pantalonu ütülemedi diye dükkânı kapatırsan vatandaş sana oy vermez. Bunun bedelini MHP’ye ne ödetiyorsunuz? Siz oy verdiler, desteklediler diye MHP Belediye Başkanı yapıyorlar bunun gereğini niye yapmıyorsunuz? MHP’li Belediyeler de 15 beldemiz, iki ilçemiz vardır. MHP dördüncü parti, üçüncü parti, ikinci partidir. O sebepten bunları aşmamız gerekiyor. Çalışmamız gerekiyor. Eğer 2023 başarısız bir dönem olursa 2024 çok zor geçer. Önce onu bileceğiz. Evimize bir kaşık alırken hesaplıyorsak partimizin olması gereken hedefi ve yeri mutlaka takip edeceğiz. Ona göre çalışacağız, biz isteyeceğiz. Takdir Cenab-ı Allah’ın, teveccüh milletimizin olacaktır. Anlayışlarımızı sıkça ülküdaşlarımızla paylaşıyorum. Allah Ramazan ayında beş ilçemizde iftar yapmayı nasip etti. Özellikle ilçelerimizde programlar yaptık. Öncesinde Genel Başkanımızın talimatıyla ‘Adım adım 2023’ projemizi gerçekleştirdik. İnanıyorum ki Afyonkarahisar 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakını destekleyecektir.” KAÇEP İl Başkan Yardımcısı Nesrin Çelikbilek, katılımcıların bayramını kutlayarak KAÇEP hakkında bilgiler verdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme