MCG Çakmak Otel yenilenen yüzüyle ön planda

MCG Çakmak Marble Otel Genel Müdürü Ebubekir Önder, otelin yenilenen yüzü ile şehir otelciliğinde ön plana çıktığını söyledi   MCG Çakmak Marble Otel kapılarını Kocatepe TV canlı yayını için açtı. Otelin Genel Müdürü Ebubekir Önder, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın'ın sorularını cevaplandırdı. ŞEHİR OTELİ OLARAK HER YERE KOLAY ULAŞIM SAĞLANIYOR Burak Aydın: Şehir [&hellip]

MCG Çakmak Marble Otel Genel Müdürü Ebubekir Önder, otelin yenilenen yüzü ile şehir otelciliğinde ön plana çıktığını söyledi

MCG Çakmak Marble Otel kapılarını Kocatepe TV canlı yayını için açtı. Otelin Genel Müdürü Ebubekir Önder, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
ŞEHİR OTELİ OLARAK
HER YERE KOLAY ULAŞIM SAĞLANIYOR
Burak Aydın: Şehir oteli olmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Ebubekir Önder: Şehir otelciliğinin avantajları öncelikli olarak lokasyonu birinci olarak sıralayabiliriz. İkinci olarak avantaj noktasında ulaşım yönünde her mevkiye ulaşmaktır. Ulaşım dediğimizde gerek kamu kurumları gerekse iş merkezleri olmak üzere tüm her yere ulaşımı kolaylıkla sağlayan bir mevkiide yer alıyoruz. Dezavantajı ise şehrin trafik gürültüsü olarak ifade edebiliriz.
GASTRONOMİYE
ÖZEL MENÜ HAZIRLANDI
Burak Aydın: UNESCO tarafından Afyonkarahisar gastronomi kenti ilan edildi. MCG Çakmak Marble Otelin bu alandaki çalışmalarından bahseder misiniz?
Ebubekir Önder: MCG Çakmak Marble Otel olarak bununla ilgili ilimizin coğrafi işaretlenmiş ürünleri olan manda kaymağı, patetesli acı mayalı köy ekmeği, sucuğunu biz yerli yabancı misafirlerimize otelimizde ikram ediyoruz. Bununla alakalı da bir menü çalışması gerçekleştirdik. Otelimizde gastronomiye özel bir menü hazırladık. Gastronomi kahvaltıda; Bükmeden tutun sucuğuna, haşhaşımıza kadar pek çok ürünü sunuyoruz. Ona keza akşam yemeğinde de bunu oluşturduk. Yöresel lezzetlerimizden Afyo Kebabı, kaymaklı ekmek kadayıfımız mevcuttur.
MESLEK İÇİ EĞİTİM AYLIK PERİYOTLARDA VERİLİYOR
Burak Aydın: MCG Çakmak Marble Otel yönetimi personelde nelere dikkat ediyor?
Ebubekir Önder: Otelimize personel alımında dikkat ettiğimiz başlıca husus turizm kökenli olmasıdır. Bu ilk husustur. İkinci hususta personelimizin dil bilmesini önemsiyoruz. Özellikle Ortadoğu pazarına hitap ettiğimizi söyleyebilirim. Bilindiği üzere Afyonkarahisarımızın mermer kentidir. Ondan mütevellit yurt dışı pazarına açık olduğundan daha çok Dubai, Suudi Arabistan’dan, Libya ağırlıklı misaferlerimizi ağırlıyoruz. Bu minvalde önceliklerimizin başında çalışanlarımızın İngilizce, Arapça ve Rusça bilmesini istiyoruz. Personelin dilbilgisi kadar diksiyonunu ne kadar güzel kullanıp kullanamadığı da öncelikli değerlendirme kriterlerimiz arasındadır. Hatırlanacağı üzere 1 Kasım tarihinde otelimizi hizmete açmıştık. Personelimizin hizmet içi eğitiminde elbette çok önemsiyoruz. 1 Kasım açılışı öncesinde personelimize sağlık eğitimi verildi. Gerek işyeri hekimimiz gerekse sağlık personelimize Kovid-19 önlemleri ve uygulama biçimleri anlatıldı. Hizmet içi personel eğitimi aylık periyotta gerçekleştiriliyor. Malumdur turizm sektöründe olmazsa olmazların başında diksiyon gelir. Personelin misafire hitap şekli önemlidir. Afyonkarahisarımızı tanıtıcı bununla ilgili Belediyemizden de destek aldık. Yerli ve yabancı misafirlerimizin ilimizde konakladıkları zamanda nereleri gezip görebileceklerine yönelikte personelimiz eğitim sürecinden geçti.
KOVİD-19 ESASLI TEDBİRLER ALINIP
ONA GÖRE REVİZYONLAR YAPILDI
Burak Aydın: MCG Çakmak Marble Otel yeni bir revizyona girdi yapılan değişiklikler yenilenen alanlar nelerdir? Bununla birlikte konspetinizde farklılıklar oldu mu?
Ebubekir Önder: Otelimizde oda konseptinden tutunda personelimizin hizmet kalitesinin en üst seviyeye çıktığı bir konsept değişikliğine gittik. Pandemi sürecinde otelimizi açmadan güvenli turizm sertifamızı aldık. Odalarımızda Kovid-19 baktesinin tutunmasını ve yayılmasını önleyici bir çalışma yapmaya karar verdik. Bambu özellikli seramik görünümlü bir parke hazırlığı yapıldı. Temizlenmesi açısından Kovid-19’u barındırmaması açısından önemli bir uygulama oldu. Bir misafirimizi uğurladığımızda UHF cihazıyla yaptığımız dezenfekte işlemi var. Hepa filtreli klimalarımızda devrededir. Zeminde Kovid-19 virisünün barınma riskini ortadan kaldırıyoruz. Yenilenen yüzümüzle şehir oteli olarak ön plandayız.
SALGIN ETKİLERİ TAM ATLATILAMADI AMA KIPIRDANMA BAŞLADI
Burak Aydın: Sizce sektör olarak salgın döneminin etkileri geride bırakıldı mı?
Ebubekir Önder: Sektörümüz için salgının etkilerini tam anlamıyla geride bıraktığını söyleyemeyiz. Ama biraz kıpırtı yani hareketlenmelerde var. Özellikle dünya turizminde Covid-19 küresel salgının çok büyük etkileri oldu. Araştırmalarıma göre en büyük yarayı alan sektörlerin başında turizm sektörü gelmektedir. İkincisi ise eğitim sektörüdür. >> Burak AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme