• Haberler
  • Genel
  • Mezunlar öğrencilerle buluşuyor – Kocatepe Gazetesi

Mezunlar öğrencilerle buluşuyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü öğrencilerin motivasyonunu arttırmak için 'Mezunlar Konuşuyor' projesi hazırladı. Proje kapsamında okuldan mezun olmuş ve iş hayatında önemli yerlere gelmiş mezunlar öğrencilerle buluşuyor Okul müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin ilk konuğu AFSU&BATU Mühendislik Şirketlerinin Kurucusu işadamı Ömer Coşkun oldu. Coşkun, iş tecrübelerini ve okul anılarını öğrencilerle paylaştı. Programın açılşında bir [&hellip]

Mezunlar öğrencilerle buluşuyor

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü öğrencilerin motivasyonunu arttırmak için “Mezunlar Konuşuyor” projesi hazırladı. Proje kapsamında okuldan mezun olmuş ve iş hayatında önemli yerlere gelmiş mezunlar öğrencilerle buluşuyor

Okul müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin ilk konuğu AFSU&BATU Mühendislik Şirketlerinin Kurucusu işadamı Ömer Coşkun oldu. Coşkun, iş tecrübelerini ve okul anılarını öğrencilerle paylaştı. Programın açılşında bir konuşma yapan Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Tezgiden, 1943 yılından itibaren okulun eğitim öğretim verdiğini söyledi. Tezgiden, “Okulumuz 72 yıldır eğitim öğretim veriyor ve birçok mezun verdi. Birçok mezunumuz önemli mevkilere geldiler. Mesleki ve teknik liseler ülkemiz için son derece önemli. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Biz siz değerli öğrencilerimizi kalifiye eleman olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.
ÖĞRENCİYKEN
TEKLİF ALDIM
AFSU&BATU Mühendislik Şirketlerinin Kurucusu işadamı Ömer Coşkun ise yaklaşık bir saat öğrencilerle söyleşi yaptı. 1985 yılında Makine Ressamlığı bölümünden mezun olduğunu söyleyen Coşkun, “Ben ve babam bu okuldan mezun olduk. 30 sene önce mezun olduğum okulda siz değerli öğrenci kardeşlerimle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Ben eğitimime devam ederken staj gördüm. Staj gördüğüm fabrikada bölümümle ilgili bir proje vardı. Bu projenin tamamlanması için 2 ay kadar bir süre düşünülüyordu. Ben bu projeyi 15 günde tamamladım ve teslim ettim. Fabrika bana sözleşmeli personelimiz olmam için çok ısrar etti ama ben kabul etmedim” diyerek anılarını paylaştı.
KENDİNİZE HEDEF KOYUN
Meslek liselerinin önünün açık olduğunu söyleyen Coşkun, “Değerli kardeşlerim sizlerin geleceği çok parlak. İyi bir planlama yapın çok çalışın ve hedeflerine ulaşmak için koşturun. Her zaman, ‘Ben bu okulu bitirince şu işi yapacağım’ diye hedefiniz olsun. Çok çalışın, çalışmazsanız başarılı olamazsınız. Çünkü güzel bir okul ve mesleğiniz var. Bunun kıymetini bilin. Bu okulun kıymetini bilin ve sahip çıkın. Meslek liseleri her yıl çok sayıda mezun veriyor ama çoğu kendi mesleğini yapmıyor. Sizin kafanızda, ‘Ben bu okulu bitirdikten sonra usta olacağım, işadamı olacağım’ olsun” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme