• Haberler
  • Genel
  • Mezun öğrenciler gurur kaynağı – Kocatepe Gazetesi

Mezun öğrenciler gurur kaynağı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulubü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde tanışma toplantısı düzenledi. Kulüp’ün Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, “Biz bu kulüpte öğrenci arkadaşlarımızla eğitimler yapıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız mezun olunca, bildiklerini çevresine aktarıyor. Türkiye’nin dört bir yanına tohum ekiyoruz” dedi Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, yeni üyeleri [&hellip]

Mezun öğrenciler gurur kaynağı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulubü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde tanışma toplantısı düzenledi. Kulüp’ün Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, “Biz bu kulüpte öğrenci arkadaşlarımızla eğitimler yapıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız mezun olunca, bildiklerini çevresine aktarıyor. Türkiye’nin dört bir yanına tohum ekiyoruz” dedi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, yeni üyeleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda, Kulüp’ün eski üyelerinden 20’ye yakın gönüllü, turuncu arama-kurtarma kıyafetleriyle görev aldı.
“TOHUM EKİYORUZ”
Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, “Bize çalışmalarımız konusunda bir eleştiri yöneltiliyor. ‘Siz eğitim veriyorsunuz, bu öğrenciler mezun oluyor’ deniyor. Bizim için bu, bir gurur kaynağı. Bizim eğitimimize katılan öğrencilerimiz, mezun olduklarında bildiklerini hem anlatıyor, hem uyguluyor. Böylelikle Türkiye’nin her bölgesine tohum ekiyoruz” dedi.
HER AN HAZIR OLUNMALI
Arama-kurtarma gönüllüsü olmanın önemli bir sorumluluk da getirdiğine dikkat çeken Tiryakioğlu, “Bu Kulüp’te Uykucu Şirinler’in uykuyla aralarına biraz mesafe koyması gerekiyor. Ani bir çağrıda toplanma refleksi gösterip yardıma hazır hâle gelmemiz gerekiyor. Bir de arama-kurtarma gönüllüsü arkadaşlarımızın sigaradan özellikle uzak durmalarını öneriyoruz” diye konuştu.
EĞİTİMLER YARARLI OLUYOR
Tiryakioğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün desteğiyle verilen eğitimlerin son derece yararlı olduğunu, bu eğitimlerin ardından proje ve operasyon ekipleri oluşturulduğuna dikkat çekti. (Kocatepe)

AKÜ Arama ve Kurtarma Kulübü üyeleri, uyumlu bir takım hâline geldiklerini, karşılıklı güven esasına dayanan çeşitli oyunlarla ortaya koydular.

Bakmadan Geçme