• Haberler
  • Genel
  • “Mezarımızı kazanın küreğini kırarız” – Kocatepe Gazetesi

“Mezarımızı kazanın küreğini kırarız” – Kocatepe Gazetesi

Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, istişare toplantısında kamu çalışanlarının iş güvencesinin ellerinden alınma tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi ve ekledi: “Her kim bizim mezarımızı kazmaya kalkışır, iş güvencemizi almaya kalkarsa, biz onun küreğini kırarız” Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı istişare toplantısı Çakmak Marble Otel’de gerçekleştirildi. [&hellip]

"Mezarımızı kazanın küreğini kırarız"

Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, istişare toplantısında kamu çalışanlarının iş güvencesinin ellerinden alınma tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi ve ekledi: “Her kim bizim mezarımızı kazmaya kalkışır, iş güvencemizi almaya kalkarsa, biz onun küreğini kırarız”

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı istişare toplantısı Çakmak Marble Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda sendikanın Genel Başkan Yardımcıları Osman Eksert ve Bayram Öztürk hazır bulundular.
Türk Büro-Sen Şube Başkanı Yılmaz Güngör, istişare toplatısına katılan sendika üyelerine teşekkür etti. Güngör’ün ardından sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, kamu çalışanları için güvencesiz çalışmanın büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Kamu çalışanlarının daha iyi bir yaşam ve gelecek istediklerini kaydeden Eksert; “Amacımız kamu çalışanları olarak ülkemize hizmet etmek, çalışmak ve üretmek. Bizler işlerimizi yaparken hak ettiğimiz maddi ve sosyal haklarımızı kazanırken birilerine peşkeş çekilmemesinin mücadelesini yapmalıyız. Kamuda emekliliğini hak edip halen çalışmaya devam eden birçok arkadaşlarımız var, bunun yanında genç arkadaşlarımız var ve onları önünde bekleyen onca sorun var. Bu da ortak mücadele ile aşılabilecek bir sorun. Emekliliği gelip de emekli olamayan birçok arkadaşımız var nedeni, emekli olunca maaşının yetmeyeceği endişesi. Bize göre birince öncelikli sorunumuz var. Buna karşı kamu çalışanlarımızın hep birlikte iş güvencemize sahip çıkmalıyız. Önümüzde ay ‘iş güvenceme dokunma, ek zammı da unutma’ mitingi yapacağız. Eğer iş güvencemiz elimizden alınırsa, her an kapı önüne konulaşabiliriz. Bu mezarımızın kazılması demektir. Ama biz diyoruz ki, her kim bizim mezarımızı kazmaya kalkışır, iş güvencemizi almaya kalkarsa, biz onun küreğini kırarız. Bu ve buna karşı sorunların çözümü ortak ve birlikte mücadeleden geçer.” dedi.
Eksert’ten sonra Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk üyelere hitap etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme