Mezardan Kefen Çıkmadı, Şimdi Ne Olacak?

Münevver Karabulut cinayetiyle gündeme gelen ve 13 yıl önce intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu'nun mezarı, Karabulut ailesinin talebi üzerine bugün açıldı.

Fethi kabir işlemi sırasında Garipoğlu’nun cesedi, kimlik tespiti için DNA incelemesi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Mezarın açılma işlemi sırasında hazır bulunan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, yaptığı açıklamada, mezardan kefen çıkmadığını ve cesedin bütünlüğünün bozulduğunu belirtti. “Toprağın üzerinde dağınık bir şekilde kemikler ve kafatası vardı, ancak ceset bütünlüğü yoktu” diyen Epözdemir, durumu tutanağa geçirdiklerini ekledi.

Adli Tıp Kurumu’na gönderilen kemik örnekleri üzerinde yapılacak DNA incelemesinin 7-10 gün içerisinde sonuçlanması bekleniyor. Özellikle sırt kemiği, dişler ve saç örnekleri üzerinde detaylı biyolojik ve kimyasal analizler yapılacak.

Avukat Epözdemir, mezardan kefen çıkmamasının birkaç olası açıklaması olduğunu belirterek, “Kefenin aşınmış olması ya da hiç yerleştirilmemiş olması gibi ihtimaller var. Ancak bu durum beni rahatsız etti” dedi. Yapılacak incelemeler sonucunda üç olasılık olduğunu belirten Epözdemir, “Ya kimlik tespiti yapılamayacak, ya cesedin Cem Garipoğlu’na ait olduğu ortaya çıkacak ya da bu cesedin Garipoğlu’na ait olmadığı tespit edilecek” şeklinde konuştu.

Karabulut’un ailesi, yıllardır süregelen şüphelerin giderilmesini ve Garipoğlu’nun ölümüne ilişkin net bir sonuca ulaşılmasını talep ediyor.
 

Bakmadan Geçme