• Haberler
  • Genel
  • Meyvecilik ve Arıcılık Günleri düzenlenecek

Meyvecilik ve Arıcılık Günleri düzenlenecek

Sultandağı bölgesinde, meyveciliği geliştirmek ve tanıtmak için önemli bir organizasyona imza atılacak Sultandağı İlçe Belediye Başkanlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı MYO ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurulan Sultandağı Meyveciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (SUMEYDER) tarafından, Sultandağı ilçesinde yetişen sert çekirdekli meyvelerin tanıtımını yapmak ve o bölgedeki arıcılığı geliştirmek için 1. Ulusal Sultandağı [&hellip]

Meyvecilik ve Arıcılık Günleri düzenlenecek

Sultandağı bölgesinde, meyveciliği geliştirmek ve tanıtmak için önemli bir organizasyona imza atılacak

Sultandağı İlçe Belediye Başkanlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı MYO ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurulan Sultandağı Meyveciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (SUMEYDER) tarafından, Sultandağı ilçesinde yetişen sert çekirdekli meyvelerin tanıtımını yapmak ve o bölgedeki arıcılığı geliştirmek için 1. Ulusal Sultandağı Meyvecilik ve Arıcılık Günleri yapılacağı duyuruldu.
21-22-23 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan 1. Ulusal Sultandağı Meyvecilik ve Arıcılık Günleri hakkında bilgi vermek amacıyla Sultandağı Meyveciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (SUMEYDER) yöneticileri Vali Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar’ın Erkmen Kasabası gibi birçok yerde yetişen kirazlar var, ama Sultandağı tarafında çok yoğun bir şekilde üretilmektedir. Dolayısıyla ilimizi uluslararası tanıtımlar yapıldığında tanınır hale getireceği gibi, Afyonkarahisar’ın mermer ve termal suları değil ayrıca en kaliteli meyvelerin merkezi konumuna getirecek çalışma içerisindedir. Buna örnek olarak tanıtım amaçlı meyvecilik günleri düzenleniyor. Tabii meyve aynı zamanda çiçek anlamına geliyor. Çiçekte arısız düşünülemez. Yani arı çiçeğe, çiçekte arıya bağlıdır. Meyvelerin olması için tozlaşma gerekmektedir. İşte bu tozlaşmayı da Allahü Teala arılar vasıtasıyla sağlamış” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme