Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Mevzuat ve yöneticiler – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 17 Aralık 2010 Cuma 02:00:00
  Dünkü yazımızda Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşanan bir olayla ilgili olarak okurumuzun bize gönderdiği mesaja yer vermiş ve “Nasıl, neden, niçin?” diye sormuştuk. Okurumuz Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşadıklarını yansıttığı mesajında özetle Hasta Hakları Kurulu’nun işlevini sorgulamıştı. Hekimle ilgili yaşadığı sorunu Hasta Hakları Kurulu’na aksettirdiğini, Hasta Hakları Kurulu’nun hekimi haksız bulduğunu, sonrasında konunun Hastane Başhekimine yansıdığını anlatan okurumuz, Hasta Hakları Kurulu’nun haksız bulduğu doktoru hastane yönetiminin nasıl olup da kusursuz bulduğunu anlayamadığını sormuştu.
Hasta Hakları Kurulu’nun hastane yönetimi tarafından adeta tashih edilmesine anlam veremeyen okurumuz, “Madem son sözü başhekimlik söylecekti niye doğrudan orayla muhatap edilmedim? Madem Hasta Haklarının aldığı kararın bir önemi yok, o birim madem niye var? Nasıl oluyor da aynı kurum içinde aynı olaya bir birim ak derken diğer birim kara diyebiliyor? Ve nasıl oluyor da mağduriyet gören lehine alınan karar hiçe sayılıp “kendi personelime laf söyletmem” mantığının ağır bastığı izlenimini veren diğer karar son nokta olarak görülüyor?” sorularını yöneltmişti.
İşte bu soruların ardından ilk olarak Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi’nin Başhekimi Op. Dr. Hasip Kebapçı, ardından da İl Sağlık Müdrü Dr. Necip Yemenici bizleri bilgilendirme nezaketinde bulundular. Başhekim Kebapçı mevzuatın boş bıraktığı noktalar nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, “Maalesef biz de bu durumun sıkıntısı içerisindeyiz. Hasta Hakları Kurulu’nun denetleme yetkisi olmasına rağmen yaptırım gücü olmaması bizi zor durumda bırakıyor. Yaptırım uygulamak hastane yöneticilerine bırakılıyor ama hangi suça hangi cezanın uygulanması gerektiği de muallak. Hal böyle olunca bizler nasıl bir yol izleyeceğimizi bilemiyoruz. Kararlar arasında yaşanan çelişki bizi de sıkıntıya düşürüyor” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ise, mevzuattaki boşlukları doğrulamakla birlikte yöneticiliğin inisiyatif kullanmayı gerektirdiğini dile getirdi. Kamu idaresinde yöneticilerin inisiyatif kullanması gerektiğini ve kendilerinin bu tür durumlarda hep vatandaştan yana inisi-yatif kullandıklarını anlatan Dr. Yemenici, “Bu tür konuların bize yansıtılmasından son derece memnunuz. Biz vatandaşın düzenli ve düzgün sağlık hizmeti alabilmesi için varız. Soruşturmamızı başlatıyoruz, ihmali olanları belirleyeceğiz. Mevzuattaki boşlukları da ilgili birimlere aksettireceğiz” dedi.
Vatandaşın yaşadığı bir eksikliğe işaret ederek tabir-i caizse bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istediğimiz yazımızın amaca ulaşmasından dolayı hem biz, hem de mesajı bize ulaştıran okurumuz mutluyuz. Gerekli hassasiyeti gösteren yetkililere teşekkür ediyoruz.
***
Geçtiğimiz hafta bu sütunlarda yer alan bir başka yazımızda ise Afyonkarahisar’ın yeni otogarından övgüyle söz ederek AFTAŞ’ın ilimiz açısından büyük bir hizmete imza attığından bahsetmiştik. Eski otogar ile bugünkü AFTAŞ Otogarı’nı kıyaslayıp, “Nereden nereye” diye sormuştuk.
Bu yazımızda AFTAŞ ürünlerinden ve hizmetlerinden vatandaşın memnuniyetini dile getirirken servis konusundaki sıkıntılara işaret etmiştik.
AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya AFTAŞ’ın şehir içi servisleri ile ilgili yeni düzenlemeye gittiklerini belirterek, vatandaşın sıkıntısını azamiye indir-meye çalıştıklarını bildirdi.
Servis araçlarını yenileyerek işe başladıklarını belirten Kadir Altınkaya, “AFTAŞ olarak şehir merkezindeki 51 noktaya ve ayrıca ANS Kampüsü’ne servis hizmeti sunu-yoruz. 9 servis aracımız var. Bunlar yarım saatte bir servise çıkıyorlar” dedi. Vatandaşın servis hizmetlerine gerekli özeni göstermemesinin hem kendilerini, hem de bir çok müşterilerini mağdur ettiğini belirten Altınkaya, “Maalesef vatandaşımızın zaman hassasiyeti yok. Bekleyiversin anlayışı bizim tüm düzenimizi alt-üst edi-yor. Her aracımız günlük 48 servise çıkıyor. 8 aracın günde 48 sefere çıkmasının nasıl bir iş olduğunu hemşehrilerimizin taktirine bırakıyoruz. Servis konusunda en iyi çözümü bulmak için çabalarımız sürüyor” dedi.
AFTAŞ’a yolcu taşıyan servis araçlarında yaşanan bir başka sorunun ise yolcu haricinde kişilerin servislerle taşınamaması olduğunu kaydeden Altankaya, “Maalesef yolcu bileti olanların haricinde servis araçlarımıza yolcu alamıyoruz. Bunun sebebi ise kanun gereği yükümlü olduğumuz yolcu sigortası zorunluluğudur. Sigorta şirketleri yalnızca biletli yolcuyu sigortalı sayıyor. Bizim de sigortasız yolcu taşımamız yasak. Sigortasız yolcu taşımacılığı yapmanın hem maddi hem de manevi yükümlülüğü çok büyük. Biz bunu yapamayız. Yolcu yakınlarımız servislere binerek ücret ödemeyi dahi öneriyorlar, ama maalesef kanuni yükümlülükler gereği biletli yolcu haricinde taşıma yapmamız imkansız. Bu konuda da hemşehrilerimizden anlayış bekliyoruz” diyor.
Tüm bu anlattıklarımız doğrultusunda vatandaş-mevzuat ve yöneticiler arasındaki ilişkilerin her zaman değişik sorunlara yol açabildiğini görüyoruz. Bu sorunların aşılması ise yöneticiler ile vatandaşlar arasında karşılıklı anlayışa kalıyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER