• Haberler
  • Gündem
  • 'Mevzuat ölçeğinde taleplere karşı yapıcı olma gayretindeyiz'

'Mevzuat ölçeğinde taleplere karşı yapıcı olma gayretindeyiz'

Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergün, mevzuatın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılardan gelen taleplere karşı her zaman yapıcı olmaya gayret ettiklerini söyledi

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) Yönetim Kurulu Toplantısı dün akşam Afyonkarahisar’da İkbal Termal Otel’de, Uşak Valisi başkanlığında; Afyonkarahisar Valisi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
“87 PROJE UYGULAMASI YARARLANICILARIYLA TAKİP EDİLİYOR”
Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergün’ün toplantıda yaptığı konuşmada, Ajansın 2023 yılı 3. Yönetim Kurulu Toplantısı için Afyonkarahisar’da biraraya geldiklerini söyledi. Ergün, “Öncelikle 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile aramıza yeni katılan Kütahya ve Manisa Valilerimizin yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dilerim. Yeni görev yerlerinde ülkemize hizmet etmeye devam edecek olan önceki Valilerimize de bölgemize ve Ajansımıza katkıları için teşekkür ederim. Toplantımıza geçmeden önce son toplantıdan bugüne yapılan çalışmalardan özetle bahsetmek istiyorum. 2024-2028 Bölge Planı çalışmaları, yerel ve ulusal paydaşların görüşleri doğrultusunda revize edilerek nihai aşamaya getirildi ve yeni dönem Sonuç Odaklı Programlara ilişkin çalışmalara başlandı. Ajansımızca desteklenen proje uygulamaları yoğun bir şekilde devam etmekte olup 87 projenin uygulaması yararlanıcılarla birlikte takip edilmekte. Bu dönemde 6 proje tamamlanarak projeler kapsamında oluşturulan altyapılar bölgenin kalkınması için hizmet vermeye başladı. Yine Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin bölgesel düzeyde izlenmesi amacıyla 10 pilot bölgede yürütülen Regions2030 projesinin bölgemizdeki tanıtım etkinliği 19 Eylül’de yapıldı. Bir dizi faaliyet ve tanıtım etkinlikleri başta Valiliklerimiz olmak üzere ilgili paydaşlarla işbirliği halinde gerçekleştirildi. Yatırımcı çekme faaliyetleri kapsamında çok önemli hizmetler sunan Ajansımız; Temmuz ve Ağustos aylarında 226 firmaya ücretsiz danışmanlık hizmeti vermiş ve 62 firmayı ziyaret ederek devlet destekleri hakkında bilgilendirmiştir.” dedi.
“PROGRAM KAPSAMINDA 10 PROJE DESTEKLENDİ”
“Bugünkü toplantımızda görüşeceğimiz gündem maddelerine gelince; İlk gündem maddemizde ülkemizin uzun vadeli kalkınma hedefleri doğrultusunda 2024-2028 dönemini kapsayacak şekilde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’ne ilişkin bilgi alacağız.” diyen Ergün, şöyle konuştu: “İkinci gündemimizde Ajansımız 2024 yılı çalışma programı ve taslak bütçesi ile önümüzdeki 3 yıl uygulanacak yeni sonuç odaklı programların yönetim planlarına ilişkin bilgi alacak ve değerlendirme yapacağız. Diğer gündem maddemizde ise 2021 yılında ilan ettiğimiz 2023 yılı Haziran ayında tamamlanan İmalat Sanayisindeki KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Artırılması Finansman Desteği Programının kapanış raporunu görüşeceğiz. Program kapsamında 10 proje desteklenmiş olup işletmelerin üretim altyapısı güçlendirilerek 49 istihdam sağlanmıştır. Bir sonraki gündem maddemizde de yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri ve projelerle ilgili gelişmeleri ele alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Son olarak iki Yönetim Kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Temmuz ve Ağustos ayları gelir ve gider cetvellerini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennni ediyorum.”

Bakmadan Geçme