• Haberler
  • Genel
  • Mevsimlik tarım işçilerine çadırkent – Kocatepe Gazetesi

Mevsimlik tarım işçilerine çadırkent – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde, mevsimlik tarım işçileri için kurulan çadır kentte yaklaşık 200 kişi yaşadığı bildirildi Sinanpaşa ilçe merkezinde Pirenlik mevkinde kurulan çadır kent için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında 175 bin lira ödenek gönderildi. Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, ilçeye son yıllarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden mevsimlik tarım işçilerinin geldiğini, özellikle [&hellip]

Mevsimlik tarım işçilerine çadırkent

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde, mevsimlik tarım işçileri için kurulan çadır kentte yaklaşık 200 kişi yaşadığı bildirildi

Sinanpaşa ilçe merkezinde Pirenlik mevkinde kurulan çadır kent için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında 175 bin lira ödenek gönderildi.
Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, ilçeye son yıllarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden mevsimlik tarım işçilerinin geldiğini, özellikle bezelye hasadında çalıştıklarını belirterek, kurulan çadır kentin mevsimlik tarım işçilerin için çok gerekli ve yararlı olduğunu ifade etti.
Güldoğan, Sinanpaşa’nın kaliteli bezelye üretimiyle marka olmuş bir ilçe olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ekim alanlarının genişliğinden dolayı hasat zamanı işçi sıkıntısı çekilmekte. Bu yüzden çeşitli bölgelerden ilçemize çalışmak için işçiler gelmektedir. Proje kapsamında 8 bin 400 metrekarelik bir alana çadır kent yapımını temmuz ayı içinde tamamladık. Çadır kent alanında 6 prefabrike yapıda 10 tuvalet, 10 banyo, 40 çadır yeri, 1 sosyal tesis, 2 çocuk oyun grubu yaptırıldı. Afyonkarahisar İl Özel İdaresinden temin edilen 20 çadır da kurularak işçilerimizin hizmetine sunulmuştur.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Küçükhüyük, Kırka ve Güney beldelerine kurulan çadır kentlerde 200 kişinin yaşadığı bildirildi. (AA)

Bakmadan Geçme