• Haberler
  • Siyaset
  • 'Mevlid Kandili İslam Aleminin Birliğine Vesile Olsun'

'Mevlid Kandili İslam Aleminin Birliğine Vesile Olsun'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, mübarek Mevlid Kandilini kutladı. Özkaya, 'Mevlid Kandilinin İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini diliyorum.' dedi.

AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini, idrak etmenin sevinç ve huzurunun yaşandığını ifade etti. 

“EFENDİMİZİN YERYÜZÜNÜ ŞEREFLENDİRMESİ MÜSTESNA HADİSE”

Milletvekili Özkaya, mesajında şunları kaydetti: “Bizleri bir kez daha Mevlid-i Nebi’ye ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun. Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna hadiselerinden biridir. Peygamber Efendimiz, insanların doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği, türlü fenalıkların baş gösterdiği, bazı ailelerin kız çocuklarını diri diri toprağa gömdükleri, bir dönem olan cahiliye döneminde, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Yaşamı boyunca da güzel ahlakın, adaletin temsilcisi olarak böylesine kötü bir ortamı bir huzur diyarına çevirmiştir.”

“EFENDİMİZİN ÇAĞLAR ÜSTÜ MESAJINI YAŞAMALIYIZ”

“Bugün Gazze’de dünyanın gözü önünde çoluk çocuk büyük bir soykırım vuku bulmaktadır. Dünyanın diğer yerlerinde de türlü fenalıklar vücut bulmaktadır.” diyen Özkaya, “Bizler böyle önemli gün ve geceleri fırsat bilerek Peygamberimiz (S.A.S)’in güzel ahlakını ve çağlar üstü mesajlarını masumların canlarına kıyılmaması için en başta kendimiz yaşamalıyız. Sonrasında ailemizden ve yakınlarımızdan başlamak üzere de tüm dünyaya anlatmalı ve bu değerleri insanlıkla buluşturmalıyız. İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesi dileğiyle, Milletimizin ve İslam Âleminin ‘Mevlid Kandilini’ ve ‘Mevlid-i Nebi Haftasını’ tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Bakmadan Geçme