Mevlevilik, 5 bin öğrenciye anlatılacak

Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği, Hazreti Mevlana ve Sultan Divani Hazretleri'ni gençlere tanıtmak amacıyla yeni bir proje hazırladı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın onayladığı 35 bin liralık proje ile lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerine 5 bin kitap ulaştırılacak Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği, 'Gönüller Mevlana Yolunda' isimli yeni bir proje ile gençlere Mevlana Hazretleri ile [&hellip]

Mevlevilik, 5 bin öğrenciye anlatılacak

Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği, Hazreti Mevlana ve Sultan Divani Hazretleri’ni gençlere tanıtmak amacıyla yeni bir proje hazırladı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın onayladığı 35 bin liralık proje ile lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerine 5 bin kitap ulaştırılacak

Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği, “Gönüller Mevlana Yolunda” isimli yeni bir proje ile gençlere Mevlana Hazretleri ile Sultan Divani Hazretleri’ni anlatacak. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’ndan 35 bin liralık destekle yürütülecek projeyi, Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Dernek Başkanı Hacer Keskin, hedeflerini anlattı.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEK VERECEK
Keskin, Afyonkarahisar’daki gençlerin Mevlevilik’i öğrenmesini istediğini kaydederek “Biz dernek olarak çalışma yaparken gençleri baz aldık. Bu projede de gençlere Hazreti Mevlana’yı ve Sultan Divani Hazretleri’ni tanıtmayı amaçladık. Bu proje İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından kabul edildi. Hedefimiz, 5 bin kitabımızı, Milli Eğitim’in uygun gördüğü okullarda dağıtmak ve o okullarda Mevlevilik’i anlatmak. Bu kitapları dağıtmakla iş bitmiyor” dedi.
FARKINDALIK OLUŞTURULACAK
Keskin, şöyle devam etti:
“Bu kitapların ardından beste, şiir gibi yarışmalar yapacağız. Çocukların farkında olmasını sağlayarak daha Mevlevik’i daha çok tanımalarını sağlamak istiyoruz. Ayrıca, Konya’dan başlayarak Mevlevilik’i de tanıtmak istiyoruz. 36 okula gitmeyi planladık.”
GÖNÜL DOSTU SULTAN DİVANİ
“Gönül Dostu Sultan Divani” isimli kitabın yazarı Arzu Özdemir de kitabın proje çerçevesinde gençlere ulaştırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, “Susuz Atatürk İlkokulu’nda öğretmenlik yapıyorum. Sanat tarihçisiyim, bu benim 4’üncü kitabım” dedi.
>> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme