Mevlevi Konağı'nda Şeb-i Aruz etkinliği

Mevlevi Konağı’nda akşam namazının ardından sema gösterisi ve dinleti düzenlendi. Program sonunda lokma, aşure ikramları gerçekleştirildi.Etkinlik hakkında bilgi veren Uluslar arası Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hacer Aran, 'Aşk Pir'i Yüce Efendimiz Hz Mevlana Celaleddin-u Rumi'nin 745 yıl evvel, ebedi sevgilisine kavuşmasının vuslat gününü yâd etmek için bir etkinlik düzenledik. Bu kutlu günün tüm insanlığa, [&hellip]

Mevlevi Konağı’nda akşam namazının ardından sema gösterisi ve dinleti düzenlendi. Program sonunda lokma, aşure ikramları gerçekleştirildi.
Etkinlik hakkında bilgi veren Uluslar arası Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hacer Aran, “Aşk Pir’i Yüce Efendimiz; Hz Mevlana Celaleddin-u Rumi’nin 745 yıl evvel, ebedi sevgilisine kavuşmasının vuslat gününü yâd etmek için bir etkinlik düzenledik. Bu kutlu günün tüm insanlığa, Hak âşıklarına, canlarına, kutlu yolunun bendegân ve muhibban’ına, sevenlerine, hayırlar, rahmetler, bereketler getirmesi niyaz ediyoruz. Rumi Hazretlerinin vuslat gününü yad etmenin manevi hazzını yaşıyoruz. Bu minvalde bizlerde Uluslar arası Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği olarak Mevlevi Konağımız da akşam namazına müteakiben sema ve ney dinletisi düzenledik. Program sonu da hassaten lokma, aşure ikramlarımızı katılan gönül dostlarımıza yaptık. Tüm emek sahiplerine ve katılımcılara canı gönülden teşekkür ederim.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme