Mevlevi Konağı'nda Şeb-i Arus etkinliği yapıldı

Afyonkarahisar Mevlevi Konağı'nda dün üç derneğin işbirliğiyle 'Şeb-i Arus Mübarek Ola' etkinliği yapıldı   Uluslararası Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği (USMEV), Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği (AFMEV), Afyonkarahisar Kültürel ve İlmi Araştırmaları Destekleme Derneği'nin (AFKİT) işbirliğiyle 'Şeb-i Arus Mübarek Ola' etkinliği düzenlendi. Etkinlik dün Cuma namazına müteakip Mevlevi Konağı'nda gerçekleştirildi. Toplu dua ile yapılan açılışın ardından [&hellip]

Afyonkarahisar Mevlevi Konağı’nda dün üç derneğin işbirliğiyle “Şeb-i Arus Mübarek Ola” etkinliği yapıldı

Uluslararası Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği (USMEV), Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği (AFMEV), Afyonkarahisar Kültürel ve İlmi Araştırmaları Destekleme Derneği’nin (AFKİT) işbirliğiyle “Şeb-i Arus Mübarek Ola” etkinliği düzenlendi. Etkinlik dün Cuma namazına müteakip Mevlevi Konağı’nda gerçekleştirildi.
Toplu dua ile yapılan açılışın ardından Sema gösterimi gerçekleştirildi. USMEV Başkanı Hacer Aran yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Şeb-i Arus Hz. Pir’in, Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin Hak’ka yürüyüşünün yıldönümüdür. 748 yıldır 17 Aralık tarihinde idrak edilmektedir. Bizde her yıl olduğu gibi Mevlevi Konağımız da USMEV olarak bu çalışmayı yaptık. Pirimizin Hak’ka yürüyüşünü kutluyoruz. Çünkü bizim için ölüm yoktur. Ölüm olmadığı için Hak’ka kavuşma günü, düğün günü olarak kabul ediyoruz. Yine usulen Mevlid-i Şerifimizi akşam namazına müteakip Mevlevi Konağımızda gerçekleştireceğiz. Hz. Pir’in çok sevdiği ‘Has Lokma’ adlı pilavı katılımcılarımıza ikram edeceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme