Mevlevi Konağı'nda bugün sergi açılacak

AFMEV Derneği Başkanı Hacer Aran Keskin Mevlevi Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında dernek olarak yürütülen çalışmaları anlattı. Keskin bugün konakta açılacak sergiye Afyon halkını beklediklerini söyledi Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği (AFMEV) Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Aran Keskin, aynı zamanda Afyonkarahisar Kültürel ve İlmi Araştırmaları Destekleme Derneği’nin (AFKİT) de merkezi olduklarını kaydetti. Keskin, iki derneğin merkezi [&hellip]

Mevlevi Konağı’nda bugün sergi açılacak

AFMEV Derneği Başkanı Hacer Aran Keskin Mevlevi Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında dernek olarak yürütülen çalışmaları anlattı. Keskin bugün konakta açılacak sergiye Afyon halkını beklediklerini söyledi

Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği (AFMEV) Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Aran Keskin, aynı zamanda Afyonkarahisar Kültürel ve İlmi Araştırmaları Destekleme Derneği’nin (AFKİT) de merkezi olduklarını kaydetti. Keskin, iki derneğin merkezi olduğunu belirttiği Mevlevi Konağı’nda dernek amaçlarına uygun çalışmalarla şehir kültürünü etkin şekilde tanıtmak için faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.
DERGİ ÖNEMLİ ÇALIŞMA
AFMEV Başkanı Hacer Aran Keskin, “Gönül Dostu Sultan Divani” isimli dergi hazırladıklarını okunması için derneğe gelen herkese dağıtımını yaptıklarını söyledi. Keskin; “Dergi konusundaki asıl büyük projemiz Afyon’daki tüm ilk, orta dereceli okullarımızın öğrencilerine birer tane dergi ulaştırmaktır. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptık. Onlara hem Mevleviliği anlatacağız. Afyon’da yaşayıp da burayı bilmeyen çok fazla kişi var. Gençlerimizin bunları bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu kitapla ilgili bir yarışma açarak 50 puan alan herkesi kitapta bahsi geçen yolculuğa çıkarmak düşüncesindeyiz. Konya’dan başlayarak buraları tanıtacağız. Tam puan alanlara da güzel ödüllerimiz olacak. Bu proje okullar açılınca hayata geçirilecek.” dedi.
SERGİ MEVLEVİLİĞE YAKIŞACAK
Hacer Aran Keskin, AFMEV ve AFKİT Dernekleri olarak bugün Halk Eğitim Merkezi ile ortak yaptıkları Hat, Ebru, Keçe, Fotoğrafçılık, Resim ve yarışmalara ait resimlerden oluşan serginin açılacağını belirtti. Aran; “Bugün akşam üzeri saat 17.30’da açılacak olan sergimiz üç gün boyunca ziyarete açık kalacak. 8 Haziran akşamı saat 19.30’a kadar sergi ziyarete açık kalacak. Bu sergi Sultan Divani Hazretlerinin manevi şahsiyetine ve Mevlevilik kültürüne yakışır şekilde gerçekleştirilecektir. Halkımızı sergi açılışına ve ziyarete bekliyoruz. Sergi açılşıında aşure dağıtımı ve sema gösterisine de yer vermek istedik.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme