Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Metiner’den AKÜ’deki panele tepki

AK Parti eski Milletvekili

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın FETÖ açıklamalarına tepki gösterdi

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapmasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından düzenlenen “15 Temmuz’u Anlamak” konulu bir panelde konuşan Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Ahmet Yaramış, “Darbe teşebbüsüne karışmış pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu. Darbeler oldu. Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda.” dedi.
Yaramış’ın sözleri tepki gösteren AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖcüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz? O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam.” ifadelerini kullandı.