Metin Uca Hastalığı Nedir?

Kocaeli’nin Dilova İlçesinde kaza yapan Uca, hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede boyun şah damarının tıkalı olduğu anlaşılınca ameliyata alınarak entübe edildiği açıklandı. Peki, Metin Uza Kimdir? Sağlık Durumu Nasıl? Metin Uca hastalığı nedir?

METİN UCA KİMDİR?

Ünlü Sunucu ve seslendirme sanatçısı Metin Uca’nın sağlık durumu hayranları tarafından merak ediliyor. 13 Kasım 1961 İstanbul doğumlu Metin Uca’nın babası Hakkârili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bileciklidir. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT’de çalışmaya başlayan Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, sunuculuk ve programcılık yaptı.

METİN UCA’NIN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlığı nedeniyle kaza geçirmiş ve hastaneye kaldırıldığında oyun şah damarının tıkalı olduğu anlaşılmıştı. Acilen ameliyata alınan Uca’nın sağlık durumunun iyi gittiği ifade edilirken, aniden tekrar ağırlaşarak entübe edildiği paylaşıldı.

Menajeri Uca’nın sağlık durumuna ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Sevgili dostlarımız, sevenlerimiz Daha önce güzel haber vermiştim, sevgili Metin Uca’nın durumunun iyiye gittiğini, en kısa zamanda taburcu edileceğini, evde ek tedavilerle eski sağlığına kavuşacağını söylemiştim. 15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken acil bir operasyona alınması gerekti. Operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edildi. 72 saati atlatmayı, ardından kaldığımız yerden tedavisine devam edebilmeyi umuyoruz. Kıymetli doktorlarının, hastane yönetiminin yoğun ve özverili çabalarıyla, sizlerin güzel dilekleriyle hep birlikte bu zorlu süreci aşacağız. Kalbimiz onunla. Onun yaşam felsefesi; ‘umudu kaybetmemek’ Umudu kaybetmeyeceğiz.”

METİN UCA HASTALIĞI NEDİR?

Tıp literatüründe karotis arter hastalığı olarak bilinen şah damarı tıkanıklığı, genellikle plak denilen yağlı maddelerin ve kolesterol artıklarının damar duvarında birikmesinden kaynaklanır. Şah damarı tıkanıklığı, inme riskinde artış gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olur.

 

KAROTİS STENOZU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Boyun damar hastalığı, sadece muayenede tespit edilmektedir. İlk bulgu geçici iskemik ataklardan kalıcı inmelere kadar görülen çeşitli nörolojik tablolardan oluşmaktadır.

Bu tablo etkilenen beyin damarlarının çapı ve kanlandırdığı beyin dokusunun büyüklüğüne göre değişebilmektedir. Geçici iskemik ataklar bir kaç saniye ile bir kaç saat arasında süren ancak her zaman 24 saatten az süren nörolojik belirtilerdir. Kan damarlarının geçici olarak tıkanıklığı bir gözde görme kaybına, vücudun bir tarafında kuvvetsizlik ve uyuşukluğa, konuşma bozukluğuna neden olabilir. Bu durum daha sonra gelişebilecek kalıcı bir inmenin ön habercisi olabileceği için bir an önce bir doktora muayene olmak gereklidir.

Bakmadan Geçme