Metin Külünk Kimdir?

Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti’de görev alan Metin Külünk İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu

Haber

AK Parti Eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

X üzerinden yaptığı açıklamada “Yeniden başlıyoruz. Biz İstanbul’uz” dieyn Metin Külünk, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Neden adaylık yoluna çıktım? Çünkü ben bir İstanbulluyum. Yola çıkmakla emr olundum. Bana günde beş vakit ‘Beni nimetlendirdiğin doğru yola ilet!..’ duası öğretildi. Gazaba uğramış ve sapmış olanlar hakkında uyarıldım. Nimet verilenleri hep merak ettim. Öğrendim ki; etrafı mübarek kılınmış şehirlermiş. Kudüs, Mekke, Medine ve bir de müjdelenmiş İstanbul gibi. Ülkemin yedi bölgesinden, İstanbul’un yedi tepesini fethetmeye gelenler; bu müjdeye mazhar olmak için yola çıkmış. Her biri Fatih olmuş; hamd için Fatiha okumuş! Çünkü Fatiha, merhametle başlar ve Biz diye devam eder. Biz ve Merhamet. İşte adaylık yolunda, benim iki yol azığım.”

METİN KÜLÜNK KİMDİR?

AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk muhafazakar siyasetin geçmişten bu zamana yakından tanıdığı bir isimdir. 62 yaşındaki Metin Külünk Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi’nde görev aldıktan sonra 2001 yılından beri Adalet ve Kalınma Partisi bünyesinde yer almaktadır.

Metin Külünk, 19 Kasım 1960 yılında Rize, Güneysu’da dünyaya gelmiştir. Metin Külünk’ün babasının ismi Muhammet, annesinin ismi Şaziment’tir.  İlkokulu Diyarbakır’da okuyan Külünk, ortaokulu İstanbul’da tamamlamıştır.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Külünk, evli ve bir çocuk babasıdır. 1984 yılında iş hayatına atılan Metin Külünk, kariyer hayatı boyunca yöneticilik görevlerinde yer aldı. Milletvekili olmadan önce, 2001 yılında kurulan Külünk Eğitim ve Kültür Derneği’nin de başkanlığını yapan Metin Külünk, 1975 ve 1976 yıllarında Millî Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar Teşkilatı, Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği, AK PARTİ İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl SKM Başkanlığı görevlerinde yer aldı. 1990 – 1995 yılları arasında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) komitelerinde yer aldı. 1993 – 1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde dış ticaret dersleri verdi. 1995 – 2000 yıllarında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Hazır Giyim Meslek Komitesi üyeliği yaptı. Ayrıca burada meclis üyeliğine de seçildi.

Siyaset hayatına 1972 yılında atılan Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın olduğu isimlerden biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 24., 25. ve 26. dönem milletvekilidir.

Metin Külünk’ün Yayınlanmış Kitapları
Küreselleşen Dünyada Türkiye (2005),

Barışı Arayan Dünya (2007),

Anadolu Düşüncesi Temelinde Büyük Türkiye İdeali (2009),

Rengarenk Şehir İstanbul (2016),

Büyük Anadolu Aklı (2016)

140’lık: Hâsılıkelâm (2016)

Dedi ki… Bombalayacaklar (2017)

Bakmadan Geçme