Meteoroloji yıkılıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yeni oluşturulması planlanan Meteoroloji Parkı ile ilgili çalışmalar başlıyor.Yapılacak ihale ile Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu bina yıkılacak. Binanın yıkım ihalesi 20 Temmuz 2016 günü Afyonkarahisar Belediye Encümeni tarafından gerçekleştirilecek. Binanın yıkımı 3 ay içerisinde tamamlandıktan sonra ortaya çıkan alanda yeşil alan çalışmalarına başlanacak.Bilindiği gibi Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne ait Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yeni oluşturulması planlanan Meteoroloji Parkı ile ilgili çalışmalar başlıyor.
Yapılacak ihale ile Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu bina yıkılacak. Binanın yıkım ihalesi 20 Temmuz 2016 günü Afyonkarahisar Belediye Encümeni tarafından gerçekleştirilecek. Binanın yıkımı 3 ay içerisinde tamamlandıktan sonra ortaya çıkan alanda yeşil alan çalışmalarına başlanacak.
Bilindiği gibi Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne ait Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki alan geçtiğimiz aylarda yapılan sözleşme ile Afyonkarahisar Belediyesi’ne devredilmişti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne ait 2000 yılında yapılan lojmanlara çürük raporu verilmiş, bu lojmanlar üç yıldır boş beklemekteydi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hizmet binası da aynı gerekçe ile boşaltılmış, Müdürlük konteynırda hizmet vermeye başlamıştı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan 20 bin metrekare alan, yeşil alan ve park alanı olarak değerlendirilmek üzere Afyonkarahisar Belediyesi’ne devredilmiş, buna karşılık Belediye de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hizmet binasını ve lojmanları Filli kavşak ile Organize Sanayi Bölgesi yolu arasındaki yere yeniden yapmayı taahhüt etmişti. Bu konuda protokol imzalanmış, bölgeye yapılacak parka ‘Meteoroloji Parkı’ isminin verilmesi karalaştırılmıştı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme