• Haberler
  • Genel
  • Meteertem: “Bireysel hatalar yüzünden maçı kaybettik”

Meteertem: “Bireysel hatalar yüzünden maçı kaybettik”

Spor Toto 3. Lig 3’üncü Grup’ta mücadele eden Afyonkarahisarspor’da son haftalarda üst üste puan kayıpları yaşayan Afyonkarahisarspor’da moraller iyice bozuldu. Pazar günü oynanan Tekirova maçının sonunda önemli açıklamalarda bulunan teknik direktör Mustafa Meteertem, “Kadromuz belli. Oyuna giren oyuncu oyuna katkı veremiyor. Gereksiz kırmızı kart ve oyun bilgisizliği de buna eklenince skor bu hale geldi” dedi. [&hellip]

Meteertem: "Bireysel hatalar yüzünden maçı kaybettik"

Spor Toto 3. Lig 3’üncü Grup’ta mücadele eden Afyonkarahisarspor’da son haftalarda üst üste puan kayıpları yaşayan Afyonkarahisarspor’da moraller iyice bozuldu. Pazar günü oynanan Tekirova maçının sonunda önemli açıklamalarda bulunan teknik direktör Mustafa Meteertem, “Kadromuz belli. Oyuna giren oyuncu oyuna katkı veremiyor. Gereksiz kırmızı kart ve oyun bilgisizliği de buna eklenince skor bu hale geldi” dedi.

Afyonkarahisarspor’da Tekirova maçında kaybedilen üç puanın üzüntüsü hakim. Mor-beyazlı ekip, 1-0 önde başladığı maçı 2-1 kaybederken önemli bir avantajını da yitirdi. Maç sonunda oldukça üzgün olduğu gözlenen teknik direktör Mustafa Meteertem de maç sonunda önemli açıklamalarda bulundu. Ellerindeki kadronun belli olduğunu ifade eden Mustafa Meteertem, oyuncu değişikliklerini bile yalnızca oyuncu değişikliği hakkını kullanmak için yaptıklarını söyledi.
“İç saha sendromu yaşadık”
Mustafa Meteertem şöyle konuştu: “Malesef mutlaka kazanabileceğimiz bir maçtan daha yenilgiyle ayrıldık. İç saha sendromu yaşadık. İlk dakikada bulduğumuz golle sevindik. 1-0 öne geçtikten sonra sonunu getiremedik. Önemli pozisyonları kaçırdık. Rakibin eksik kalmasına rağmen oyunu önde karşılamamız gerekirken, futbolcularımız geriye yaslandı. Bireysel hatalar nedeniyle maçı kaybettik. Yüksek dozda pas hataları ve dikkatsizlikten bu maçı da iç sahada verdik.”
“A planı da yapsanız
B planı da yapsanız elinizdeki kadro bu”
Teknik direktör Mustafa Meteertem, alternatifsiz bir kadroya sahip olduklarını dile getirerek, “Elinizdeki futbolcuların durumu çok önemli. A planı da yapsanız B planı da yapsanız malesef eksik oyuncular var. Alternatifsiz bir kadromuz var. Oyuna giren futbolcunun katkı sağlaması gerekiyor, katkı veremiyor. Sahada kötü oynayan futbolcuyu oyundan çıkartıyoruz, yerine giren oyuncu katkı veremiyor. Sadece oyuncu değişikliği yapmak için oyuncu değiştiriyoruz. Kadromuz belli” diye konuştu.
Çalışmaya devam
Mustafa Meteertem, bundan sonra yapılacak şeyin artık bu maçtan dersleren çıkartılması olacağını belirterek, “Hırsla, azimle çalışarak toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız” dedi. Meteertem konuşmalarını şu sözlerle tamamladı: “Rakip 10 kişi kalmış 1-0 öndesin, maçı veriyorsun. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra bireysel hatalar ve oyun bilgisinin eksikliğinden bu sonuç ortaya çıktı. Kırmızı kart görülmemesi gereken yerde kırmızı kart görüyoruz. Programımız belli. Bundan sonraki maçlara bakacağız. Eksiğimizi görüyoruz. Bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Sürekli çalışacağız.”

Kaptan özür diledi

Afyonkarahisarspor’un takım kaptanı Gökhan Altıntaş,
Tekirova maçından sonra taraftarlardan özür dileyerek,
“Bizim bu zor günlerimizde verdiğimiz mücadelede yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Taraftarlarımızı sevindiremedik. Bireysel hatalar yüzünden mağlup olduk” dedi

Afyonkarahisarspor’un tecrübeli kaptanı Gökhan Altıntaş, Tekirova maçından sonra önemli açıklamalarda bulundu. Gökhan da aynı hocası Mustafa Meteertem gibi bireysel hatalar nedeniyle maçı kaybettiklerini dile getirdi. Gökhan ayrıca bu zor dönemde kendileri-ne destek verenlere de teşekkürde bulundu. Kaptan Gökhan maç sonunda şöyle konuştu: “Skor 2-1. Bireysel hatalar nedeniyle goller yedik. Lig devam ediyor. Bir tane organize gol yemedik şu ana kadar. Çok acemice hatalar yapı-yoruz. Öne geçtiğimiz maçlarda bile bireysel hatalar yüzünden kaybediyoruz. Hepsi bizim yüzümüzden. Genç oyunculardan kurulu bir takımız. Sorun bizde. Çözeceğiz çözmeye çalışacağız. Zor günlerimizde verdiğimiz mücadelemizde bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Bize sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımızı mutlu edemedik üzgünüz. Özür diliyoruz. Herkes hakkını helal etsin. Biz elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Sürekli çalışarak daha iyi duruma geleceğiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme