Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

MEŞVERET

Afyonkarahisar’da geçmiş dönemlerde yapılan, bir çok ihtiyaca cevap veren bir uygulama uzun süredir unutulmuştu. Şimdi yeniden canlanacak inşaAllah. “İstişare toplantıları”ndan bahsediyoruz.
ATSO’nun öncülüğünde ilimizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşları her ay “istişare” amacıyla bir araya gelecekler. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Ahmet Ege’nin önerisi, “Barış Pınarı Harikatı’na destek” amacıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başkanları tarafından benimsendi. İlimizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan ATSO’nun Başkanı Hüsnü Serteser tarafından organizasyonun yükü üstlenildi. Kasım ayında ilk toplantı yapılacak inşaAllah. İş dünyası, emekçi kesimi, eğitim camiası, kamu çalışanları, basın ve toplumun diğer kesimlerinin STK’ları (sivil toplum kuruluşları) memleket meseleleri için bir araya gelecekler. Hemen hemen her konuşmada, toplantıda, açıklamada vurgu yapılan “ortak payda” bu olsa gerek.
Kur’an-ı Kerim’de “Onlar, Rablerinin dâvetini kabul ederler ve namazı dosdoğru kılarlar. Onların işleri kendi aralarında istişare iledir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan onlar Allah yolunda harcarlar.” (Şûra, 42/38) buyuruluyor.
Şimdiden bu çabayı alkışlıyor, “istişare” kültürünü canlandırmak isteyenleri tebrik ediyor, “meşveret”in hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

 

 

BAŞKAN KAYGISIZ, SON DERECE KAYGILI

Afyonkarahisar ve ilçelerindeki Oda-Borsa Başkanları’nın en açık sözlülerinden birisi Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız’dır. Ticaretin pek çok alanında faaliyet gösteren, toplumun hemen her kesimi ile doğrudan temasta olan Çay TSO Başkanı Salih Kaygısız son zamanlarda ticari alemde artış gösteren bir rahatsızlığa dikkat çekiyor. Bu rahatsızlığın adı: Tarım Kredi Kooperatifleri…
Kulak verelim Kaygısız’ın kaygılarına:
“Tarım Kredi Kooperatifleri tam anlamıyla esnafın, tüccarın, üreticinin rakibi haline gelmek üzere. Ticaretin hangi alanı varsa Tarım Kredi’yi görmek mümkün. Bu böyle olmamalı. Zaten üretici de, esnaf da, tüccar da, sanayici de zor günler geçiriyor. Böylesi zorluklarla mücadele ederken devlet karşımıza Tarım Kredi Kooperatiflerini rakip olarak çıkartıyor. Memleketin en güzel yerlerini bedelsiz olarak almış olan Tarım Kredi Kooperatifleri ile Pancar Kooperatifleri vergi, kdv gibi ilaveer olmadan her şeyin satışını yapıyor. İlaçtan tutun da, market malzemesine kadar her şey buralarda var. Anadolu’da en fazla Tarım Kredi Kooperatifi şubesi bulunan illerden birisi Afyon. Uşak’ta reçel fabrikası, Kütahya’da yem fabrikası var. Bölge Müdürlüğü de Kütahya’da. Afyon’a baktığımızda Tarım Kredi’nin bir yatırımını göremiyoruz. Bu işin gidişatında yanlışlık var. Devlet esnafın, tüccarın, üreticinin rakibi olmamalı, destekleyicisi olmalı. Tarım Kredi ya da Pancar Kooperatifi eğer ticarete, üretime destek olmak istiyorsa piyasada olmayanı satmalı, esnafın elinde bulunmayanı bulmalı, tüccarın getirip satamadığını satmalı. İnsanların yapamadığını bu kooperatifler yapmalı. Bakıyorsunuz piyasada süt bol Kooperatifler süt alıyorlar. Süt yok, kooperatifler süt almıyorlar. Yav sen süt yokken alacaksın ki üreticiyi destekleyeceksin. Vatandaş gibi değil ki onlar, vergi, kira falan umurlarında değil. En güzel yerler onların. Tarım Kredi meselesinde yanlış ilerliyoruz. Bu kurumlar kimsenin yapmadığını yapmalı, esnafın, tüccarın ekmeğine kan doğramamalı…”
Sizce Başkan Kaygısız kaygılarında haklı mı?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER