• Haberler
  • Genel
  • 'Mesleki rehabilitasyon merkezi kurulmalı' – Kocatepe Gazetesi

'Mesleki rehabilitasyon merkezi kurulmalı' – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Erkan Civan, engellilerin toplumsal hayata daha etkin bir şekilde katılabilmeleri için mesleki-rehabilitasyon merkezi kurulmasını talep etti Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Erkan Civan, bir basın toplantısı düzenleyerek taleplerini gündeme getirdi. Engellilerin toplumsal ha-yatta daha etkin rol almalarını sağlayacak bir projeden bahseden Civan 'Biz engellilerin topluma faydalı birer birey [&hellip]

“Mesleki rehabilitasyon merkezi kurulmalı”

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Erkan Civan, engellilerin toplumsal hayata daha etkin bir şekilde katılabilmeleri için mesleki-rehabilitasyon merkezi kurulmasını talep etti

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Erkan Civan, bir basın toplantısı düzenleyerek taleplerini gündeme getirdi. Engellilerin toplumsal ha-yatta daha etkin rol almalarını sağlayacak bir projeden bahseden Civan “Biz engellilerin topluma faydalı birer birey olması için mesleki- rehabilitasyon merkezinin hayata geçirilmesi ile meslek sahibi olmak isteyen engellilerin kabiliyetine uygun mesleklere kanalize edilmesi ve bu mesleğin en verimli şekilde yapılabilmesi sağlanarak engelli bireyin kendine olan özgüveni tazelenecektir” dedi.
Bir çok iş koluna eleman yetiştirilebilir
Civan, mesleki-rehabilitasyon merkezinde bir çok iş koluyla ilgili eleman yetiştirilebileceğinin altını çizerek “Sekreterlik, bilgisayar işletmenliği, masörlük, akülü araç bakımı, keçe sanatı, santral memurluğu ve buna benzer çeşitli meslek alanlarında engellilerin is-tihdam edilebileceği kalifiye eleman yetiştirilen, üreten topluma katkıda bulunacak ve engellilerin işverenler tarafından daha fazla tercih edilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.
“Vicdani bir görev”
Türkiye Sakatlar Derneği Afyonka-rahisar Şube Başkanı Erkan Civan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu merkezde engelli arkadaş-larımız, boş vakitlerini geçirebilecek, sosyal paylaşımda buluna-bilecek, hobi maksatlı resim ve müzik faaliyetleri ile meşgul olacak, küçük çaplı tedavilerini ve hatta kullandıkları donanımların bakım ve onarımlarını yaptırabileceklerdir. Böyle bir merkezin faaliyete geçirilmesi, her şeyden önce vicdani bir görevdir. Böyle bir merkezin hayata geçi-rilmesinin çok zor olmayacağı kanısındayım.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme