• Haberler
  • Genel
  • 'Mesleki eğitimde değişim programı' önerisi

'Mesleki eğitimde değişim programı' önerisi

Almanya'nın İzmir Başkonlosolosu Margit Haberle, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. Haberle, Afyonkarahisar ile Almanya arasında mesleki eğitim alan öğrencilerde değişim programı uygulanabileceğini belirtti Almanya'nın İzmir Başkonlosolosu Margit Haberle, Afyonkarahisar Belediye Burhanettin Çoban'a 'mesleki eğitimde değişim' programı önerdi. Haberle, 'Hamm ile Afyonkarahisar'ın kardeş kent olduğunu duyduğumu için çok mutlu oldum. Kardeş kent, yerel ve [&hellip]

“Mesleki eğitimde değişim programı” önerisi

Almanya’nın İzmir Başkonlosolosu Margit Haberle, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Haberle, Afyonkarahisar ile Almanya arasında mesleki eğitim alan öğrencilerde değişim programı uygulanabileceğini belirtti

Almanya’nın İzmir Başkonlosolosu Margit Haberle, Afyonkarahisar Belediye Burhanettin Çoban’a “mesleki eğitimde değişim” programı önerdi. Haberle, “Hamm ile Afyonkarahisar’ın kardeş kent olduğunu duyduğumu için çok mutlu oldum. Kardeş kent, yerel ve ulusal dostluğun bir göstergesidir. Belediyeler arasında da değişim programları oluyor. Mesleki eğitim alan öğrenciler arasında bir değişim olabilir” dedi.
AFYON ÖNCÜ OLUR
Dünyada mesleki eğitimin gitgide önem kazandığına işaret eden Haberle, “Mesleki eğitim gitgide önem kazanan bir faktör. İzmir’de yapılan İktisat Kongresi’nde de çözüm yolları tartışıldı. Kardeş kent çerçevesinde araştırma ve geliştirme alanında ileri gitmek için kalifiye iş gücü ve mesleki eğitim çok önemli. Avrupa ülkeleri arasında böyle değişim programları uygulanıyor. Türkiye’de meslek liselerinin dersleri biraz teoriye dayalı oluyor. Belki uygulama açısından Afyonkarahisar bir öncü olabilir. İş dünyası da buna destek verecektir” ifadelerini kullandı.
HAMM İLE ETKİLEŞİM VAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çoban, Hamm ile Afyonkarahisar arasında çeşitli ziyaretler ve etkileşim olduğunu hatırlatarak mesleki eğitim projesinin de uygulanabileceğini kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme