• Haberler
  • Genel
  • 'Mesleki değerlerimizin yok edilmesine karşı çıkacağız'

'Mesleki değerlerimizin yok edilmesine karşı çıkacağız'

Afyonkarahisar Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği'nin Tam Gün düzenlemesine karşı yapacağı hukuki girişimlere destek verecek Afyonkarahisar Tabip Odası, hükümetin Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına rağmen Tam Gün düzenlemesini yürürlüğe koyduğunu duyurdu. Afyonkarahisar Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, 'Hatırlanacağı gibi Yasa çıktığından bu yana çok sayıda mahkeme kararına konu oldu ve bakanlıkça yapılan her türlü yamaya rağmen [&hellip]

“Mesleki değerlerimizin yok edilmesine karşı çıkacağız”

Afyonkarahisar Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği’nin Tam Gün düzenlemesine karşı yapacağı hukuki girişimlere destek verecek

Afyonkarahisar Tabip Odası, hükümetin Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına rağmen Tam Gün düzenlemesini yürürlüğe koyduğunu duyurdu. Afyonkarahisar Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “Hatırlanacağı gibi Yasa çıktığından bu yana çok sayıda mahkeme kararına konu oldu ve bakanlıkça yapılan her türlü yamaya rağmen dikiş tutmadı. Son olarak 26 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin içine gizlendi.” İfadelerine yer verildi.
Açıklamada şöyle denildi:
“Hekimlere ve hekimliğe kin dolu bir ruh hali ile hazırlanan, hekimlerin serbest çalışma hakkını gaspeden ve ne vahimdir ki, Anayasa Mahkemesi’nin iptale ilişkin gerekçeleri ve Danıştay kararları hiçe sayılarak yapılan bu düzenleme ile Tam Gün mevzuatı yeniden kanunlaştırılmıştır. Hukuk devleti ve yargı kararları yok sayılarak, hiçbir kişi ve kurumun görüşü alınmadan, kapalı kapılar ardında hazırlanan düzenlemeler, hekimlerin serbest meslek hakkını ortadan kaldırmaktadır.Biz hekimler, emeğimizin ucuzlatılmasına, mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına, mesleki değerlerimizin yok edilmesine sonuna kadar karşı çıkacağız.
Bu amaçla Türk Tabipleri Birliği tarafından başlatılacak olan her türlü hukuksal girişimin arkasında olacağız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme