• Haberler
  • Genel
  • 'Meslek Yüksekokulu binasını birlikte yapalım' çağrısı

'Meslek Yüksekokulu binasını birlikte yapalım' çağrısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Meslek Yüksekokulu'na yeni bina için hayırseverleri göreve davet etti Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ali Çetinkaya Kampüsü'nde yer alan Afyon Meslek Yüksekokulu'nun, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ne taşınması için çalışma başlatacaklarını söyledi. Ali Çetinkaya Kampüsü'nün tam anlamıyla bir Sağlık Yerleşkesi hâline getirmeyi planladıklarını kaydeden [&hellip]

“Meslek Yüksekokulu binasını birlikte yapalım” çağrısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Meslek Yüksekokulu’na yeni bina için hayırseverleri göreve davet etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ali Çetinkaya Kampüsü’nde yer alan Afyon Meslek Yüksekokulu’nun, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ne taşınması için çalışma başlatacaklarını söyledi. Ali Çetinkaya Kampüsü’nün tam anlamıyla bir Sağlık Yerleşkesi hâline getirmeyi planladıklarını kaydeden Solak, taşınmanın Afyon MYO için de önemli fırsat oluşturacağını vurguladı.
4 BİN 800 ÖĞRENCİ BULUNUYOR
Rektör Solak, “Yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık çalışmalarından biri de bizim açımızdan çok önemli, meslek yüksekokulları açısından çok önemli. Ali Çetinkaya Kampüsü’nde Afyon Meslek Yüksekokulumuz var. 4 bin 800 dolayında öğrencimiz burada, 32 programda eğitim görüyor. İlk 16 program, teknik, diğerleri de sosyal programlar. Bu programlardaki öğrencilerimiz, Sağlık Kampüsü içinde sıkışıp kaldılar. Ama diğer projeler devam ederken kendilerine yeni bir bina yapamadık” dedi.
AFYONLULARIN BİR BİNASI OLSUN
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün Organize Sanayi Bölgesi’ne de yakın olduğunu hatırlatan Solak, “Afyon Meslek Yüksekokulu’nu Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ne taşıyalım, teknik programlar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki alanlarda hem uygulama eğitimlerini alsınlar, hem de Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışanların da ara eleman desteğinde otomatik olarak bulunsun istedik. Onun için de önümüzdeki günlerde bir faaliyeti başlatacağız. Afyon Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz için Afyon’a bir Meslek Yüksekokulu binası kazandırma kampanyası başlatacağız. Özellikle Mühendislik Fakültemiz’in öğretim üyeleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri de katkıda bulunduğundan uygun bir alana Afyon Meslek Yüksekokulu binasını Afyonlularca kazandırma çabasını başlatacağız. Afyonlu kardeşlerimizin üniversitemize bir bina kazandırmalarını talep ediyorum” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme