Meslek Odaları’nda kongre sürecine devam

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2022 yılı olağan seçimine tek başkan adayı olarak ekibiyle katılan Suat Uygur Oda Başkanı seçildi   Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel kurul toplantısına Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, ESOB Başkan Vekili Atila Kocabaş, Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Ağaç [&hellip]

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2022 yılı olağan seçimine tek başkan adayı olarak ekibiyle katılan Suat Uygur Oda Başkanı seçildi

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel kurul toplantısına; Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, ESOB Başkan Vekili Atila Kocabaş, Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Ağaç İşleri Oda Başkanı Suat Diler, Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Sucukçular Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş ve Başkan Vekili Yusuf Ortaç, Kahveciler ve Ocakcılar Odası Başkanı Selçuk Yıldırım, Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle ve Başkan Vekili Mehmet Gürpınar, muhtarlar ve oda üyeleri katıldı.
TAN: 2022 YILINDA BEN YETER DEDİM
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra toplantıda yönetim, denetim ve faaliyet raporları Oda Sekreteri Emince Sacu tarafından okundu. Kurul raporları okunduktan sonra tek tek oybirliğiyle ibra edildi. Oda eski Başkanı Ahmet Tan’a hizmetleri nedeniyle ESOB Başkan Vekili Atila Kocabaş tarafından ahilik sancağı hediye edildi. Genel kurul toplantısının ilk konuşmasını Oda’nın eski Başkanı Ahmet Tan yaptı. Genel kurulun hayırlı olmasını dileyen Tan şöyle konuştu: “2005 yılındaki seçimde beni seçtiniz. 2022 yılında ben yeter dedim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi, kötü elimizden geldiği kadar ekip olarak hizmet vermeye çalıştık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, işlerinizde başarılar dilerim. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Genel kurulumuz hayırlı, uğurlu olsun.”
ÇILGINOĞLU: ODAMIZ ÖNCE YETİŞEN ELEMANIMIZIN KAÇMASINI ÖNLEMELİ
Harun Çılgınoğlu dilek ve temenniler bölümünde söz alarak berber ve kuaför esnafının içerisinde bulunduğu sorunları anlatarak, bu sorunların çözülmesini istedi. Seçimin hayırlara vesile olmasını dileyen Çılgınoğlu şunları söyledi: “Bizler esnaflık yaparken çok meşakkatlerle karşılaşıyoruz. Ama kimseyi yanımızda göremiyoruz. Odalar da elinden geleni yapmaya çalışsa da etkisiz bir haldedir. Tehlikeli meslekler dalında birinci sırada olan berberlik mesleği kollanıp korunmaya geldiği zaman olanları hep birlikte yaşıyoruz. Dolayısıyla ne mesleğimize ne de esnafın birbirine saygısı var. İlk önce yetiştirdiğimiz elemanlarımızın birbirimize kaçmasını odamızın önlemesini istiyoruz. Yetiştirdiğimiz çırakların başka ustalar tarafından alınmasını istemiyoruz. İkincisi ise emekli olduktan sonra zekât, fitre gibi bir maaşla yaşamak istemiyoruz.”
UYGUR: ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ OLMAYADA DEVAM EDECEĞİZ
Oda Başkan adayı Suat Uygur yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Takdir edileceği üzere adaylığımızı açıkladıktan sonra gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Altını çizerek ifade etmek istiyorum, başkanlık sıfatımız olmadığı halde kısa sürede yaptıklarımızı başlıklar halinde sıralamak gerekirse şov takımı oluşturduk. Antalya Antaş Fuarına 2 otobüs, 10 araçla katılım sağladık. Toplam 150 meslektaşımızla fuara katkı sağladık. Birlik ve beraberliğimizi sağlamak için gezi turları düzenleyip meslektaşlarımızla bir araya geldik. Küresel salgın sürecinde ikili diyaloglarımız sayesinde Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’le bizzat görüşerek esnafımıza bin TL’lik maddi destek verilmesini talep ettik. Taleplerimiz doğrultusunda 354 esnafımıza can suyu desteği verildi. Girişimlerimiz sayesinde esnaflarımıza gıda paketi ve işyerlerine ücretsiz dezenfekte hizmeti sağladık. Küresel salgın döneminde evi, iş yeri kira olan esnafımıza Kızılay yetkilileriyle bizzat görüşerek 100 esnafımıza kişi başı 400 TL’lik katkı sağladık. Düğün ve cenazelerimizde her türlü ihtiyaçlarımızda yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz.”
UYGUR VE EKİBİ 352 GEÇERLİ
OYU ALDI
Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2022 yılı olağan seçimine tek başkan adayı olarak ekibiyle katılan Suat Uygur 352 geçerli oy alarak seçimi kazandı. Odanın 586 üyesinden 357 üyesinin oy kullandığı seçimde sandıktan 5 geçersiz oy çıktı. Suat Uygur’un Başkanlığında yönetim kurulu üyeliğine: Mustafa Arık, İbrahim Güngör, Mustafa Kırmızı, Sevim Gök, Şükrü Dumanlıdağ, Ahmet Çınaklı seçildi. Denetim kurulu üyeliğine: Nazmiye Ceylan, Osman Türk, Hakan Uysal seçildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme