• Haberler
  • Eğitim
  • “Meslek Liseleri Türkiye’de nitelikli iş gücünü ekonomiye kazandırıyor”

“Meslek Liseleri Türkiye’de nitelikli iş gücünü ekonomiye kazandırıyor”

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Meslekleri Tanıyorum, Geleceğimi Şekillendiriyorum” projesi kapsamında “Meslek Liseleri”nde öğrencilerle bir araya gelerek atölye çalışması yaptı. Müdür Sünnetci, proje kapsamında Türkiye’de nitelikli iş gücünün ekonomiye kazandırılmasının sağlandığını söyledi

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Şube Müdürleri Mustafa Günay, Hayati Duman, İbrahim Erdem Gülcü ile birlikte Sadıkbey Ortaokulu ve Ertuğrulgazi Ortaokulu idareci, öğretmen ve 8. sınıf öğrencileri ile Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Okulda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında okul müdüründen bilgiler alan Müdür Sünnetci, öğrencilerle birlikte “Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı” ile “Kimya Teknolojisi Alanında” yapılan faaliyetleri inceleyerek atölye çalışması yaptı.
“DONANIMLI GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ”
Meslek Liselerinde yetişen öğrenciler sayesinde Türkiye’de nitelikli iş gücünün ekonomiye kazandırılmasının sağlandığını kaydeden Müdür Sünnetci, “İl Mili Eğitim Müdürlüğümüzün ‘Meslekleri Tanıyorum, Geleceğimi Şekillendiriyorum’ projesi kapsamında Afyonkarahisar il merkezi ve ilçelerimizde tüm okullarımızda başlattığımız bu proje ile tüm öğrencilerimizi ‘Meslek Liseleri’ ile buluşturacağız. ‘Meslek Liseleri’mizden yetişen öğrencilerimiz sayesinde ülkemizin nitelikli iş gücünün ekonomiye kazandırılması sağlanmaktadır. Bizlerin yapması gereken de donanımlı gençler yetiştirerek ülke ekonomimize katkıda bulunup kalifiye iş gücü sağlamak olmalıdır.” dedi.
“ÖĞRENCİLERİN MESLEK LİSELERİNE BAKIŞ
AÇILARININ DEĞİŞTİĞİNİ GÖRMEK BENİ MUTLU ETTİ”
Müdür Sünnetci, öğrencilerin “Meslek Liseleri”ne bakış açılarının değiştiğini dile getirerek, “Bugün buradaki amacımız öğrencilerimizin eğitim atölyelerimizi gezerek lisemizin sunduğu imkan ve olanaklar dahilinde seçecekleri mesleği tanıyarak mesleğin tüm teorik ve uygulamalı eğitimlerini birebir inceleme şansı bulmalarını sağlamaktır. Bugün bu kısa zaman aralığında öğrencilerimizden aldığım dönüşlerden ‘Meslek Liseleri’ne bakış açılarının değişmiş olduğunu görmek beni mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme