• Haberler
  • Genel
  • 'Meslek hayatımın en güzel ve dolu yılları…'

'Meslek hayatımın en güzel ve dolu yılları…'

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga için bir veda yemeği düzenledi. Veda yemeğinde duygusal bir konuşma yapan Vali İmga, Afyonkarahisar’ın yolunun açık olduğunu söyledi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, İkbal Termal Otel’de Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga için bir veda yemeği düzenledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte, Vali İmga’nın meslek hayatını anlatan kısa [&hellip]

“Meslek hayatımın en güzel ve dolu yılları...”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga için bir veda yemeği düzenledi. Veda yemeğinde duygusal bir konuşma yapan Vali İmga, Afyonkarahisar’ın yolunun açık olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, İkbal Termal Otel’de Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga için bir veda yemeği düzenledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte, Vali İmga’nın meslek hayatını anlatan kısa bir film gösterildi. Film gösteriminin ardından konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Afyonkarahisarımız Vali İmga döneminde başladığı gelişimini sürdürecektir. Tahmin ediyorum ki kendileri bu gelişimi Ankara’dan izleyecektir. Hatta hata yaptığımız noktalarda, dört yıldır olduğu gibi bize doğru yolu gösterecektir. Valimiz, kendisini çok iyi yetiştirmiş bir insan. Ayrıca çok kültürlü. Biz kendisinden bu görevi sırasında, çok feyzaldık ve feyzalmaya da devam edeceğiz” dedi.
Bilgi abidesi bir insan
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Vali İmga’nın 2006’daki kararname ile İzmir’e Vali olarak atanmak üzere olduğunu, ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in müdahalesiyle Afyonkarahisar’a atandığını hatırlattı. Çoban, “Bir insan iyi bir idareci olabilir ama bu insanın çok kültürlü olması, tarihi iyi bilmesi, medeniyet bilmesi, medeniyetleri anlatabilmesi, müzikten haberdar olması ve buna benzer birçok şeyi bilmesi büyük bir erdemdir. Biz va-limizde bütün bu erdemleri gördük. Valimiz tabiri caizse bilgi abidesi bir insan. Ancak böyle birikimli vali ile çalışmak kolay değildi. Çünkü o bilgi birikimine ayak uydurmak gerekiyordu. Bunu da valimizin önderliğinde oluşturulan uyumlu bir çalışma ile sağlamaya çalıştık. Valimiz başımızda bir önder, bir mülki amir ve aynı zamanda bir ağabey olarak bu birlikteliğin sağlanmasında büyük gayretler gösterdi. Bu birliktelikten çok güzel çalışmalar çıkacak. Ama özetle şunu belirtmek isterim ki bu toplantılar ve bu programlar, valimizin ilimizde ne kadar sevilip takdir edildiğini gösteriyor. Ben siyasi hayatım boyunca, hiçbir vali ile ilgili bu denli geniş çaplı davetler olduğunu görmedim ve şahit olmadım. Kendisi bunu fazlasıyla hak etti” diye konuştu.
Demokratik kültürün egemen olduğu bir il
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise duygusal bir konuşma yaparak, kendisine Afyonkarahisar’da destek veren herkese teşekkür etti. Vali İmga, “Siyasi açıdan kadroların son derece ahenk-li olduğu, demokratik kültürün egemen olduğu bir il. Ayrıca hükümetin yakın ilgisinin olduğu, lokomotif görevi gören bir bakana sahip olan bir il. Çok değerli kamu görevlilerinin, sivil toplum örgütlerinin, üniversitenin, adli kadroların, askeri kadroların görev yaptığı bir il. Devletine ve milletine son derece bağlı vatandaşların olduğu bir il. Basının olumlu konularda desteğini her zaman sürdürdüğü, olumsuz konularda uyarısını kibarca yaptığı bir il. İşte bu il Afyonkarahisar” dedi.
“Daha büyük onur…”
Vali İmga, şöyle devam etti:
“Ben Allah’a şükürler olsun ki Afyonkarahisar’da dört yıl meslek hayatımın en dolu ve en güzel günlerini yaşadım. Bunlar siz dostlarım sayesinde gerçekleşti. Afyonkarahisar benim her zaman inandığım, potansiyelinin yüksek olduğunu gördüğüm ve bunu ön plana çıkarmaya çalıştığım bir il oldu. İnanıyorum ki bu birlik beraberliği koruduğu sürece yolu açıktır ve yeri çok yüksektir. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda valilik yapmak, İzmir’de valilik yapmaktan daha büyük onur vermiştir bana.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme