'Mesleğimizin bir parçası eğitim oldu'

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Avukat Turgay Şahin, hukukçular olarak her gün kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını söyledi. Şahin, Baro olarak, hukukçuların eğitim süreçlerine katkı sunacaklarını belirtti Afyonkarahisar Barosu Başkanı Avukat Turgay Şahin, bur hukukçunun yalnızca Hukuk Fakültesi’nde aldığı derslerle hukukçuluk yapmasının zor olduğunu söyledi. Afyonkarahisar Barosu tarafından düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Kanunu seminerinde konuşan Şahin, 'Mesleğimizin bir parçası [&hellip]

“Mesleğimizin bir parçası eğitim oldu”

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Avukat Turgay Şahin, hukukçular olarak her gün kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını söyledi. Şahin, Baro olarak, hukukçuların eğitim süreçlerine katkı sunacaklarını belirtti

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Avukat Turgay Şahin, bur hukukçunun yalnızca Hukuk Fakültesi’nde aldığı derslerle hukukçuluk yapmasının zor olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar Barosu tarafından düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Kanunu seminerinde konuşan Şahin, “Mesleğimizin bir parçası artık eğitim oldu. Bundan 10 yıl öncesine kadar bu mesleği icra edenleri ben şanslı görüyorum. Çünkü iyi kötü fakülteden mezun olduğu kadarıyla o bilgilerle bu mesleği icra edebiliyordu. Mesleğe başlarken alınan kitaplar, kurulan kütüphane de emekli oluncaya kadar iş görebiliyordu. Şimdi artık çok hızlı bir yasama faaliyeti, hızla değişen kanunlar, bu lüksü elimizden aldı” dedi.
Tahsil hayatı devam
ediyormuşçasına…
Hukukçuların, kendilerini geliştirmek için çaba sarf etmeleri gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Her gün fakültedeymiş gibi, tahsil hayatımız devam ediyormuş gibi bu sürece uyum sağlamak, eğitimimizi hızla tamamlamak, değişin kanunları hazmetmek ve uygulamada müvekkillerimizi, bize güvenenleri, hukukçu kimliğimizden beklentisi olanların bu beklentilerini boşa çıkartmamak durumundayız. Bu anlamda gerçekten, hukukçuluk yapmak çok zor. Elimizde 3 kanun bulduk, henüz yürürlüğe girmediler. Hukuk Muhakemesi Kanunu, Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu,. Herbiri temel kanunlar. Eğitimini yıllarca aldık” diye konuştu.
Küçük bir itiraf
Kendisiyle ilgili bir itirafta da bulunan Şahin, “Ben itiraf edeyim. Hukuk Usulü dersini 3 yıl tekrar ederek zor geçebilmiştim. Şimdi o birikim, o çabalar bir anlamda çöpe gitti. Böyle bakabiliriz. Gerçekten gayret içinde olmamız gereken bir dönem. Biz Baro olarak, bu süreçte meslektaşlarımızın yanında yer alarak bu eğitim sürecini tamamlamak ihtiyacını hissediyoruz” ifadelerini kullandı.
Şahin’in konuşmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nedim Meriç, Hukuk Muhakemeleri Kanunu hakkında bir sunum yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme