• Haberler
  • Gündem
  • 'Mesleğimizdeki birlikteliğimizin devam etmesi en büyük dileğim'

'Mesleğimizdeki birlikteliğimizin devam etmesi en büyük dileğim'

Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlenen yemeğe Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Masis Yontan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker, TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri ve Afyon SMMMO Onursal Başkanı Erdal Sayar, İl Defterdarı Murat Toy, SGK İl Müdürü Samet Fidan, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, Kütahya Oda Başkanı Halil [&hellip]

Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen yemeğe Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Masis Yontan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker, TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri ve Afyon SMMMO Onursal Başkanı Erdal Sayar, İl Defterdarı Murat Toy, SGK İl Müdürü Samet Fidan, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, Kütahya Oda Başkanı Halil Hamzaoğlu, Uşak Oda Başkanı Uğur Albayrak ve çok sayıda muhasebeci ile eşleri katıldı.
“RAMAZAN HEPİMİZE
GÜZELLİKLER GETİRSİN”
Yemekten sonra yaptığı konuşmada Ramazan ayının yaşattığı güzelliklerden bahseden Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serhat Gümüş, “Birlik beraberliğin yaşandığı,zarafet, kardeşlik, dayanışma ruhunun ön plana çıktığı, her türlü kötü alışkanlıkların üzerinin örtüldüğü, iyiden, güzelden yana yeni sayfaların açıldığı, ahlakın güzelleştiği, hakkın, adaletin, ve sevginin tesis edildiği, kısacası tüm manevi duyguları içimizde, ailemizde, toplumumuzda, yaşadığımız ve yaşattığımız ramazan ayı, ayrıca da bizleri bir araya getirmeye vesile olmuştur. Bu birlikteliğimizin sosyal, mesleki anlamda ve her mecrada devam etmesi şahsımın en büyük dileğidir. Mevlana Hazretleri de ayların en hayırlısı, Ramazan ayının hikmeti ile ilgili der ki; ‘Sevgi (kutluk), düşünce ve manadan ibaret olsaydı, bize oruç ve namaz lüzumlu olmazdı. Bağlılık ve sevgiden bir eser olsun diye dostlar birbirine armağan sunarlar. Armağanlar, bağlılığın ve sevginin şahitleridir. Yani onlarda samimiyet ve beraberlik gizlidir. O ihsanlar, gönülde meydana gelen sevginin görünen şahitleridir.’der ve bu iyi geçinme ve paylaşma ayı, Yüce Rabbimize olan sevgimizin, samimiyetimizin en büyük şahididir. Rabbim daha nice Ramazan aylarına hepberaber erişmeyi nasip eylesin ve Ayların Efendisi, Bizlere, mesleğimize, meslektaşlarımıza hayırlar, güzellikler getirsin.” dedi.
Ramazan ayındasofraların bereketli olduğunu vurgulayan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Masis Yontan, “Ramazan ayını artık bitiriyoruz. Ramazan sofraları bereket sofraları, paylaşım, hoşgörü, dostluk ve arkadaşlık sofralarıdır. Bu sofralar hep bereketli sofralardır. Dualarınızın kabul edilmesi dileğiyle. Ramazan bayramınızı da şimdiden kutluyorum. Tüm akrabalarınızla, eş dost ve sevdiklerinizle geçirmenizi diliyorum.” ifadesini kullandı.
“113 BİN KİŞİLİK ÇOK
BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
Toplamda 113 bin muhasebeci olduklarını söyleyen Başkan Yontan, “Bizler Mali Müşavirler ve Muhasebeciler olarak 71 ilde, 6 büyük ilçede örgütlenmiş,77 odada 108 bin kişiyiz. Ayrıca 8 büyük odadaörgütlenmiş 4786 kişiyiz. Yani biz 113 bin kişilik çok büyük bir aileyiz. Hepimiz birbirimizi çok seviyoruz. Geceyi düzenleyen ve bizleri davet eden Serhat Başkanımıza teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri ve Afyon SMMMO Onursal Başkanı Erdal Sayar, Genel Başkan Yontan’ın konuşmasından sonra teşekkür plaketi taktim etti.
“MUHASEBECİ EŞLERİNİN BEN CENNETE GİDECEKLERİNE İNANIYORUM”
Muhasebeci eşleri olmadan muhasebeciliğin zor olduğunu söyleyeneski bakanlardan, DSP eski Genel Başkanı ve TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker, “Ben 52 yıldır muhasebeciyim. Bu 52 yılda 42 yıldır evliyim. En çok eşim çekti. Buradaki hanımların derdini biliyorum. Müşteri yüzünden hesapları yetiştireceğiz diye sabahlara kadar çalıştık. Eve geç gittik. ��ocukların sünnetini, okula gidişlerini bile göremedik yerimize anneler bu işi gördü. Onun için buradaki hanımların, özellikle muhasebeci eşlerinin ben cennete gideceklerine inanıyorum. Bunu bu mübarek günde söylüyorum. Bazı erkek arkadaşlar hanımlarının bu yönünü keşfetmişler. Onun için iyi ki hanımlar siz varsınız. Siz olmasaydınız muhasebecilik zordu.” ifadesine yer verdi.
Türker’in konuşmasının ardından Afyon SMMMO Başkanı Serhat Gümüş’ten plaketetaktim aldı.
Konuşmaların ardındanmeslekte belge almaya hak kazanan şu isimlere protokol üyeler tarafından belgeleri verildi:
Abdullah Özcan, Sinem Hocaoğlu, Hasan Avcı, Raziye İçen, Yusuf Çelikel,Onur Koçman, Hasan Ortaç, Yenal Öksüm, Saniye Verimli, İrfan Sağlam, Ömer Özoğul, Oğuzhan Çetin, Emine Sultan Öztaylan, Mehmet Acar, Hülya Kılınçkaya, Dilek Ünal, Hasan Algül, Şükrü Ünver, Burcu Yılmaz Altun, Cennet Yeğen, Hüseyin Yıldızdağ, Ayşe Çıraca, Uğur Birol, Zeynep Sardoğan, Oğuz Ülker, Şerife Deper, Ercan Tüplek, Orhan Akarsu.

Bakmadan Geçme