• Haberler
  • Gündem
  • 'Meselenin esası Allah'ın rızası' – Kocatepe Gazetesi

'Meselenin esası Allah'ın rızası' – Kocatepe Gazetesi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar'ın eski Müftüsü Burhan İşliyen dün sabah eski mesai arkadaşlarına aile hayatı ile ilgili konferans verdi.HAYAT KUR'AN-I KERİM'E GÖRE DÜZENLENMELİDiyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, fuhuş tuzağına düşen bir gencin akıbetinin zulümden kaçmak için bindiği küçük kayığın batmasıyla cesedi kıyıya vuran bebekten daha şanslı olmadığını vurguladı. Allah ve kitap olmadan yetişen [&hellip]

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar’ın eski Müftüsü Burhan İşliyen dün sabah eski mesai arkadaşlarına aile hayatı ile ilgili konferans verdi.
HAYAT KUR’AN-I KERİM’E GÖRE DÜZENLENMELİ
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, fuhuş tuzağına düşen bir gencin akıbetinin zulümden kaçmak için bindiği küçük kayığın batmasıyla cesedi kıyıya vuran bebekten daha şanslı olmadığını vurguladı. Allah ve kitap olmadan yetişen bir gencin de üzerine misket bombaları yağan bir gençten daha şanslı ve iyi konumda olmayacağına işaret eden İşliyen, “Allah’ın kıymet verdiklerine kıymet vererek yaşamayı başarmamız lazım. Salonda ki katılımcılar zaten bu bilinçte olan kişilerdir. Evlatlarımıza sahip çıkmayı başarmamız lazım. Kur’an-ı Kerim’i öğrenme ve Kur’an-ı Kerime göre hayatımızı tanzim etme gayreti gayret ötesi bir gayrettir. Dua edilmesi bir gayrettir. Hiç vazgeçilmemesi gereken bir gayrettir. Bu konuda ki kararlılığımız hem bizim açımızdan hem de evlatlarımız açısından mutlaka güçlendirilmelidir” dedi.
ANA BABALARIN SORUMLULUĞU BÜYÜK
FETÖ, DAEŞ, PKK v.b örgütlerin eline çocukların, gençlerin düşmemeleri için son derece hassas davranılıp çocukların elline sağlam bir dayanak verilmesi gerektiğine değindi. İşliyen, “Sen Allah’ın yarattığı bir bireysin, kulsun. Bir delikanlı ve genç kız olarak senin dünyada ki birinci hedefin dünyada Allah’ı razı etmektir. Eğer yapmış olduğun işle Allah rızasını kazanamazsan nasıl bilgi sahibi olursan ol gözünde beş kuruşluk değerin yoktur. Kurmuş olduğun hayallerle cennete gidecek bir yol bulamazsın. Nasıl bir kızla ya da nasıl bir delikanlı ile evlenirsen evlen gözünde beş kuruşluk bir değeri yoktur. Çünkü Peygamber Efendimiz (SAV) kızı Fatımasını öyle yönlendirmişti. Peygamberimiz (SAV) bir baba olarak altı ay boyunca her sabah namazında kızı ve damadının odasının kapısına gelerek onları namaza uyandırmıştır. Bizlerde çocuklarımızı uyandırırken anne ve baba olarak zorlanıyoruz. Her gün sabah namazı vaktinde kızının evine giden bir baba, Allah’ın Resulü (SAV) Sabah kalkınca kapıları örtmeyeyim, ders çalıştı, geç yattı, uykusu bölünmesin diyen bir anne çocuğunu eliyle ateşe atan bir annedir. Camiiye giderken çocuk uyanmasın diye kapıyı yavaşça çeken baba hain bir babadır. Böyle baba olmaz. Baba çocuğunun istikbalini düşünerek onu cennete hazırlar” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme