Mesele ne IŞİD ne Kobani mesele Türkiye!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Afyonkarahisar programında teşkilatlarla biraraya geldi. Teşkilat üyelerine hitabında son dönemde yaşananları yorumlayan Erdem: “Mesele ne Kobani ne de IŞİD'dir. Mesele Türkiye'dir. Ama Türkiye eski Türkiye değil” dedi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 53. İl Danışma Meclisi Toplantısı 25 Ekim Cumartesi günü Belediye Sosyal Tesisleri'nde [&hellip]

Mesele ne IŞİD ne Kobani mesele Türkiye!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Afyonkarahisar programında teşkilatlarla biraraya geldi. Teşkilat üyelerine hitabında son dönemde yaşananları yorumlayan Erdem: “Mesele ne Kobani ne de IŞİD’dir. Mesele Türkiye’dir. Ama Türkiye eski Türkiye değil” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 53. İl Danışma Meclisi Toplantısı 25 Ekim Cumartesi günü Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.
TÜRKİYE İSTİKRARINI SÜRDÜRÜYOR
53. İl Danışma Meclisi Divanı Mustafa Açıkgözoğlu’nun başkanlığında; Ali Aktosun, Osman Tunç, Filiz Yiğit, Senime Tabu’dan oluştu. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven yaptı. Yurdunuseven, son zamanlar da, özellikle Gezi olaylarından sonra meydana gelen olaylar ve çevre ülkelerde gittikçe artan istikrarsızlıkların, partisinin 5. olağan kongre sürecini daha çok önemli kıldığını kaydetti. Yurdunuseven; “12 Yıllık AK Parti hükümetlerinin uyguladığı başarılı politikalar neticesinde ülkemiz çok şükür bölgemizde ‘istikrar adası’ haline gelmiştir. Eski Türkiye’de, özellikle son 3 yılda yaşanan gerek iç gerekse dış gelişmelerin bir tanesi bile ülkeyi kaosa sürükler, yönetilemez hale getirirdi. Şimdi ise, içeride ve dışarıda Türkiye’nin istikrarına yönelik tüm hamleler akamete uğramakta, ülkemiz istikrarını sürdürmektedir.” dedi.
SEÇİM SONUÇLARI ORTADA
AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, partisinin hükümetleri ve kadrolarının, tüm politikalarını insan merkezli oluşturup, insanı önceleyen tavırlar geliştirdiğini belirtti. Yurdunuseven; “Ülkemizde ve bölgemiz de; dini, dili, ırki ne olursa olsun mazlumlara el uzatmakta, onlarla dayanışmaktadır. Devletimiz gücünü her zaman mazlumun yanına konumlandırmaktadır. Tarihin bize yüklediği misyonun bilincindeyiz. Bölgemizde ki, kan ve gözyaşını kendimize dert ediyor ve bunun çözümü içinde Türkiye’miz de istikrarın sürmesi gerektiğine inanıyoruz. Milletimizin inancının da bu yönde olduğunu, her seçimin sonucunda birkez daha görüyoruz. Kurulduğu günden bugüne halkımızın teveccühüne mazhar olan AK Parti, nimetimizle kurduğu bu güven ilişkisini artırarak devam ettirme azmindedir. Yeni Türkiye’nin yapı taşlarını oluşturan en önemli öğe, milletimizin bu teveccühü ve AK Parti kadrolarına olan güvenidir.” diye konuştu.
HER İŞ İSTİŞARE İLE YAPILDI
AK Parti kadroları olarak kendilerinin, milletin gösterdiği güvenin kıymetini bilip, olası en küçük zaafiyetin, sadece partilerini değil, ülke ve bölgenin geleceği açısından telafisi çok güç yaralar açabileceğinin bilincinde hareket ettiklerini belirten Yurdunuseven; “Peygamber Efendimiz (SAV) de şöyle buyurur: ‘Biliniz ki, Allah da Resulü de müşavereden müstağnidir. Ancak Allahü Teala bunu benim ümmetime bir rahmet kıldı. Onlardan her kim istişare ederse hayırdan mahrum olmaz, her kim de terk ederse hatadan kurtulmaz.’ Başka bir hadislerinde ise, ‘İstişare eden bir topluluk işlerinin en doğrusuna muvaffak olur.’ Bir diğer hadislerinde de “İstişare eden pişman olmaz.’ buyurmuşlardır. Şimdiye kadar her işimizi istişare ederek yapmaya çalıştık. Kongre sürecimizde de istişarelerle hareket ederek, en doğruya ulaşmaya gayret edeceğiz. Çabamız güçlü teşkilatılarımızı daha da güçlendirmek, önümüzde ki seçimde Türkiye’nin acil ihtiyacı olan anayasa değişikliğini tek başımıza yapabilecek Meclis çoğunluğuna ulaşmaktır.” şeklinde konuştu.
24 GÜNDE 44 KİLOMETRE SICAK ASFALT
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, teşkilat olarak ülke ve dünya çapında çalışmalara imza atıldığını belirtti. Danışma Meclislerinin her ay yapılan bir toplantı olduğunu dile getiren Çoban; “Bizler toplantılarımızda teşkilat mensuplarımızla konuşma imkanını elde ediyoruz. Bizim coğrafyamızdaki Belediye Başkanları için artık takvim plan projelerle geçecek. Çünkü bizler genellikle Nisan-Mayıs ayları içerisinde çalışmalara başlarız. Ancak bu tarihten itibaren şantiyelerimizi doldururuz. Bizim bölgemizin iklimi bunu gerektirir. Antalya, Mersin gibi güney sahillerimiz gerektiğinde yılın 365 günü çalışmaya devam edebilirler. Bizler geriye dönük 5 yılımıza baktığımızda Allah’a hamd olsun gerçekten çok büyük işler yaptık. Belediye’de çalışan arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Çünkü 24 gün gibi kısa bir sürede zor bir coğrafya olan Kocatepe’de 1860 rakımlı tepeden başlayarak, o dar virajlarda, o silindirleri binbir sihirbazlık yaparak arkadaşlarımız çalıştılar. Yaklaşık 24 günde tam 44 kilometre asfalt yol yaptık. Bu Afyon için bir rekordu. Bu kadar yol bazı arkadaşlarımıza alışılmış gelebilir. Ama beş yıllık Belediye Başkanlığı döneminde 44 kilometre sıcak asflat yol yapan bir Başkan yoktur.” ifadelerini kullandı.
TOPLANTILARIN ÖNEMİ BÜYÜK
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, danışma meclisi toplantılarında yapılanlar ve planlamaların, eksikler ve neler yapılabileceğinin konuşulduğunu kaydetti. Ürün, 2015 yılı milletvekili genel seçimleri sonrası Anayasayı değiştirebilecek çoğunluğun seçilmesi zorunluluğuna işaret etti. Toplantılarla birinci amacın insanların birbirleriyle kaynaştırılması olduğundan söz eden Ürün şu ifadelere yer verdi: “Birbirimizi bu toplantılar sayesinde motive ediyoruz. Yapılan işleri paylaşarak ilerleme devam ediyor. Artık sıcak asfalttan yapılan yollarda daha konforlu gidebiliyoruz. Bu tüm Türkiye’de böyle. Eğer bu tür toplantılar olmasa idi biz 12 seneden fazlaca sürede hükümet etme görevini üstlenemezdik.”
MESELELER ANKARA’YA TAŞINACAK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, toplantının basına açık olan bölümünün son konuşmasını yaptı. Partisinin Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını ileten Erdem; “AK Parti kadrolarının üst düzey yöneticilerinin Türkiye’nin dört bir yanında bu şekildeki bir takım toplantılarda değerlendirmeler yapıyor, teşkilatlarımızla biraraya geliyor, teşkilatlarımızın kafalarında bir takım sorular varsa cevaplar arıyor, il, il ilçe ilçe ülkemizi ilgilendiren bir takım meseleler tek tek tespit edilerek Ankara’ya taşınacak. Nitekim Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’da bugün aynı şekilde aynı görevi ifa etmek üzere Van’da bulunuyor. Her birimiz bir yerlerde bu görevleri icra ediyoruz. Sözlerimin başında idraki ile şereflendiğimiz Hicri Yılımızı ve Muharrem ayımızı da tebrik ediyor, ilimiz sınırları içerisinde meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden değerli gençlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır diliyorum.” dedi.
İSTİKRARDA VE EKONOMİDE SIKINTI YOK
Ekrem Erdem, 30 Mart yerel seçimleri, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gerek yerel yönetimlerde gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya konulan güzel neticeden dolayı teşkilatlar ve Afyonlulara teşekkür etti. Erdem; “Bugün güzel işler yapıyorsak, yeni Türkiye’den bahsediyorsak, bunun tek sebebi sizlerin desteği, bize bu yönde verdiğiniz motivasyondur. Eğer bu destekleri almamış olsak güzel hizmetleri yapma şansımız yok. Bakın AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye çok farklıydı. Ama Allah’a şükürler olsun bugün Türkiye çok farklı yerlerde bulunuyor. Bir milyar doları bulamayan Türkiye, bugün yalnızca misafir ettiği komşularımızdan gelen; Suriye’den, Irak’tan gelen misafirlere harcadığımız para 4 katrilyonun üzerinde bir rakamdır. 4 Milyar TL üzerinde bir rakamı rahatlıkla harcıyoruz. Ama Türkiye gücünden bir şey kaybetmiyor. Gücüne de bu yaptıkları ile ciddi katkılar veriyor. Hemen her seçimde mutlaka 30 Mart yerel seçimlerinden önce yapılan değerlendirmelerde önümüzdeki üç seçimi yani yerel yönetimler seçimini, Cumhurbaşkanlığı seçimini ve 2015’de yapılacak seçime yönelik bir takım değerlendirmeleri bizde yaptık, başkaları da yaptılar. Hatta başkaları diyordu ki; Bir yıl içerisinde birbirine yakın üç tane seçimi Türkiye kaldırabilir mi diye tenkitlerini ortaya koyuyorlardı. Bakın iki seçimi geride bıraktık. Allah’a şükürler olsun Türkiye üçüncü seçimi de yapacak ve ne istikrarında ne de ekonomik düzeninde en ufak bir sıkıntı yok.” diye konuştu.
İHTİYAÇ YENİ ANAYASA
2015 yılında ki Milletvekili Genel Seçiminin en önemli belirleyicisinin Anayasa’yı değiştirmek olacağını vurgulayan Ekrem Erdem, en çok konuşulacak konunun yeni Anayasa olacağını ifade etti. Erdem; “Artık muhalefet partilerinin millete söyleyecek hiçbir şeyi yoktur. Görevlerini yapmadılar. Bakın biz kaç tane madde de anlaşılıyorsa gelin en azından o maddeleri değiştirelim dedik. Mutabakat sağlanan maddelerde de bunu yapmadılar. Dolayısıyla 2015 yılı seçimi o açıdan da gerçekten çok önemli bir seçim. Onun için işi sıkı tutuyoruz, onun için bakın seçime daha şu kadar zaman olmasına rağmen kongrelerimizi erkene çekerek, kadrolarımızı tazeliyerek uyum içerisinde biz 2015 de Türkiye’yi inşa edeceğiz, yeni kadroları seçeceğiz ve bu kadroları da inşallah, Türkiye’nin ihtiyacı olan yeni Anayasayı mutlaka hayata geçirecek diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, sağlık problemlerinin tamamının halledildiğini, yeni Türkiye’nin şehir hastanelerini kurduklarını kaydetti. “Gerçekten muhteşem işler yapıyoruz.” diyen Erdem şöyle konuştu: “Şu üçüncü hava alanı dünyanın en büyük hava alanı demek. Bu dünyanın merkezi Türkiye oluyor demek. Yeni Türkiye farklı bir Türkiye’dir. 150 Milyon kapasiteli bir hava alanı yapıyoruz. Düşünebiliyor musunuz bizim işadamımız. Afyonkarahisarlı bir mermerci, bir sanayici eğer Güney Afrika’ya ya da Latin Amerika ülkelerine gidecek ise buradan İstanbul’a, oradan da Avrupa’daki bir şehre giderek oradan uçacaktı. Ama artık dünya tersine dönüyor. Artık İngiliz’i, Fransız’ı, Alman’ı İstanbul’a gelecek. İstanbul’dan geçecek. Muhteşem işler yapıyoruz. Gururla onurla bunları ifade etmekte hiçbir mahzur yok.”
DURUŞ VE DAVRANIŞ TERSİNE DÖNDÜRDÜ
Bir takım sıkıntılar yaşandığını, bir operasyon yapıldığını ve bunu anlayamadıklarını belirten Erdem şunları söyledi: “Operasyonun ardından Gezi olayları. Çiçekti böcekti, Çiçek böcek dedikleri yerde doğru dürüst ne çiçek var ne de böcek. Taksimi bilenler bilir, onların isyan ettikleri yerden değil bir bayanın tek başına eşi ile birlikte oradan geçmesi mümkün değil İstanbul’un göbeği. Ama biz onu 2011 yılı seçimlerinde çılgın proje olarak ilan ettik. Trafiği yerin altına alıyoruz. Düşünebiliyor musunuz trafiği şehrin altına alıyoruz. Muhteşem bir meydan çıkıyor. Araç sayısı azalmıyor artıyor. Ama gerekçe arıyorlar gerekçe. Tam muhteşem işler oluyor, IMF borcu bitiyor karşımıza Gezi olayları çıkıyor. Ama yanıldıkları bir şey var; AK Partinin Lideri ve AK Parti kadroları. Duruşumuz ve davranışlarımızla tersine döndü. Bunlar bir basın toplantısı yapıp; Biz her ne kadar çiçek böcek dedik ama 3. Havaalanını istemiyoruz. Kanal İstanbul’u istemiyoruz. 3. Köprüyü istemiyoruz. Sen kimsin ya? Kimin adına konuşuyorsun? Hedef ne Türkiye? 17-25 Aralık ‘ta aynı şeyleri yaşadık.”
TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL
IŞİD ve Kobani bahanesi ile güneydoğu illerinin savaş alanına döndürülmesinden yakınan Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz güneydoğu da ki komşularımızla ilgili politikalar da o kadar kararlı bir duruş içerisindeyiz ki? IŞİD i kim üretti? IŞİD elindeki silahlar ABD ve Rusya silahları. İngiliz silahları. Siz Irak’a barış ve demokrasi getireceğiz diye gelmediniz mi? Ne oldu? Bataklık yaptınız. Hani siz 3 şeytan devletten biri diyordunuz Suriye’ye? Esad gidiyordu gidişine müsaade etmediler. Bıraksalardı şu anda Suriye farklı bir Suriye idi. Mısır’da ne yaptınız. Halkoyları ile Cumhurbaşkanlığına gelen Sisi’yi Cumhurbaşkanlığından indirdiniz. Suriye’de 100 binlerce insan şehit edildi niye görmediniz? İnsanlar gazlarla çoluk çocuk demeden öldürüldü niye görmediniz? Kobani’de ne oldu kaç kişi öldürüldü? Biz niye kapıları açtık. Kobani de bugün sivil kimse yok ki. Özgürlükçü Suriye Ordusu gitsin kabul etmiyorlar. Havadan vuruyorlar karadan da siz gidin. Biz size nasıl güvenelim de karadan gidelim? Bunlar bizim komşumuz siz yarın çekip gideceksiniz. B:iz komşuyuz, güvenlikli bölge diyoruz. Uçuşa yasak bölge diyoruz. Biraz coğrafya bilgisi olanlar bilirler. Belli bir yeri uçuşa yasak yaptığınızda problem kalmıyor. Mesele ne Kobani ne de IŞİD’dir. Mesele Türkiye’dir. Ama Türkiye eski Türkiye değil.”
“TÜRKİYE’NİN MUHALEFET
PROBLEMİ VAR”
AK Parti hükümetinin tezkere çıkarması nedeniyle suçlandığını söyleyen Ekrem Erdem şöyle konuştu: “Bizi suçluyorlar biz tezkere çıkardık. Kimler HDP ve CHP. Buyurun tezkereye gelip niye destek vermiyorsunuz? Nereden bakarsanız bakın gerçekten bir tutarsızlık var. Türkiye’nin muhalefet problemi var. Başbakanımızın dediği gibi bir ana muhalefet partisi liderine ihtiyaç var. CHP’de bu kanatta, Türk toplumu da bu kanaatte. Başbakanımızın bu ifadesi bir bakıma toplumun kanaatine tercüman olma ifadesidir.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme