Meryem Uzerli Kimdir ve Kaç Yaşında?

Jüri üyesi olarak katıldığı O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programı ile bir kez daha gündeme gelen başarılı isim Meryem Uzerli kimdir ve kaç yaşında?

Meryem Uzerli, Türk televizyonlarının tanınmış yüzlerinden. Güzelliği ile dikkat çeken başarılı isim, saygın dergilerin sıklıkla kapaklarında yer alıyor, modellik yapıyor, birçok markanın reklam yüzü ve sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip ediyor.

Muhteşem Yüzyıl ile gönüllere taht kursa da dizi, finalini yıllar önce yaptı, fakat “Meryem Uzerli etkisi” sürüyor. Peki başarılı oyunculuğu ile aday olduğu 26 ödülün tamamını kazanan ve jüri üyesi olarak katıldığı O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programı ile bir kez daha gündeme gelen başarılı isim Meryem Uzerli kimdir ve kaç yaşında?

MERYEM UZERLİ KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?

Meryem Uzerli kimdir ve kaç yaşında, son dönemin yanıtı merakla aranan soruları arasında. Uzerli Türk-Alman kökenli bir oyuncu. Doğum tarihi 12 Ağustos 1983. Dolayısıyla Meryem Uzerli kaç yaşında sorusunun yanıtı 40. 2024’te 41 yaşına girecek olan başarılı isim, hayat hikayesi ile dikkat çekiyor.

Tam adı Meryem Sarah Uzerli ve Almanya- Kassel’de dünyaya geldi. Babası Türk ve annesi Alman. Meryem Uzerli baba adı Hüseyin, anne adı ise Ursula. Ayrıca büyük büyükannesinin Hırvat olduğu kaydediliyor. Dolayısıyla Hırvat, Alman ve Türk kökenlere sahip. Ailesi Kassel’den Hamburg’a taşındıktan sonra Uzerli, 2001-2003 arasında Schauspiel Studio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı ve 2008-2010 yılları arasında Alman yapımlarında küçük roller üstlendi. Çıkışı ise 2011’de başlayan Muhteşem Yüzyıl serüveni ile oldu.

MUHTEŞEM YÜZYIL İLE MUHTEŞEM ÇIKIŞ

Dönemin fenomen dizisi Muhteşem Yüzyıl’da ilk bölümden itibaren rol alan Uzerli, yabancı bir köle kadın olarak ilk kez Türk izleyicilerinin karşısına çıkmıştı. Osmanlı Sarayı’na cariye olarak gelen Uzerli, Hürrem adını almış, zamanla padişah Kanuni Sultan Süleyman’ın gönlünü çalmıştı. Hürrem Sultan’a giden yolda birçok zorluk yaşasa da güçlü karakteri ve azmi ile öne çıktı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun en şaşalı dönemlerinden birini TV’ye taşıyan dizide canlandırdığı Hürrem Sultan rolü ile en çok öne çıkan isim olan Uzerli, En İyi Kadın Oyuncu dahil ödüllere doymak bilmedi. Başarılı oyunculuğu ile aday olduğu 26 ödülün tamamını kazandı. 2011-2012 ve 2013 olmak üzere 3 sezon Muhteşem Yüzyıl’da başrolü paylaşan Uzerli; 2013’te reyting rekorları kıran diziye yapımcılar tarafından öngörülmeyen bir nedenle, planlanandan çok önce, tükenmişlik sendromu isimli psikolojik sağlık sorununa yakalanarak veda etti.

2013 SONRASI

2013’ten sonra bir süre ortalarda görünmedi başarılı isim ve 2015’te çekimlerine başlanan Annemin Yarası isimli filmde başrol oyuncusu olarak yer aldı. Film 2016’da gösterime girdi. Aynı yıl Gecenin Kraliçesi isimli bir dizide başrol üstlendi. 2016-2017’de ATV ekranlarındaki Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da rol aldı. 2017’de Cingöz Recai ve Öteki Taraf filmlerinde başrollerdeydi. 2019’da Kovan isimli bir sinema filminde daha rol aldı.

2013’te Türkiye’den Almanya’ya taşınan Uzerli, eşinden ayrılmış ama Lara isimli kızını dünyaya getirmiştir. 2021 ikinci çocuğu Lily Koi dünyaya geldi. Elidor, Blue Diamond, FLO gibi markaların reklam yüzü olan Uzerli, Elle, Marie Claire gibi saygın dergilerde kapakta yer almıştır. Oyunculuk, modellik ve özellikle Instagram’da 10 milyona yaklaşan takipçisi ile sosyal medya fenomenliğine ek olarak Almanya’da iki kafesi bulunan Uzerli, Berlin’de yaşıyor.

Bakmadan Geçme